G: kuinka monta yösyömiset/imetyksen kokonaan lopettaneet vauvanne herävät yössä?

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

ihan vaan mielenkiinnosta kyselen, koska meilä vauva 10kk ei ole ikinä osannut nukkua, vaikka ensin yösyömiset ja sitten imetyskin loppui jo 1,5 kk sitten.heräilee edelleen 3-6 kertaa yössä. rauhotellaan tutilla tai otetaan viereen, joskus levottomampi, joskus nukahtaa tutilla heti.miten muilla?

Kommentit (12)

Vierailija

ja parhaimpina öinä (yleensä) ei herää kertaakaan, nukkuu siis 10-11h putkeen. Joskus herää 4-6 välillä ja juo pullon maitoa. Huonona yönä saattaa herätä myös 1-2 aikaan, jolloin rauhoittuu tassuttelulla.

Vierailija

Yöimetys lopetettiin noin 8kk iässä ja kokonaan imetys loppui 9kk:n kohdalla.Yleensä herää noin klo 04 jolloin auttaa tutin laitto uudelleen suuhun. Klo 05 herääminen on hankalampi koska vauva yrittää seurustella ja nousee seisomaan pinnasängyssä. Joskus menee huudoksi ja silloin auttaa äidin sylissä heijaus jonka jälkeen unet jatkuvat klo 06-07.Odotan todellakin niitä kokonaisia öitä sillä palaan töihinkin jo lokakuussa.

Vierailija

Meilläkin vauva 10 kk ja rapiat päälle. Imetys lopetettiin 3 viikkoa sitten ja sen jälkeen vauva alkoi nukkumaan yöt todella hyvin. Omassa sängyssä ja kertaakaan heräämättä ! Muutamana yönä on kerran huudellut, mutta rauhoittunut samantien kun on taputellut pyllylle. Meillä oli ongelmana ihan jatkuva yösyöminen, illasta aamuun saakka. Imetys lopetettiin siis kertalaakista neuvolan ohjeiden mukaan ja siinä meni se 3 yötä, että vauva unohti tissin ja alkoi nukkumaan. Ja jopas aloki kiinteät ruoatkin maistumaan. Meillä ei ole tuttia eikä pulloakaan käytössä, eikä sen puoleen mitään uniriepujakaan. Neuvolasta painotettiin sitä, että kun yösyötöt lopettaa, niin ei pidä mennä antamaan vauvalle mitään muutakaan sitten yöllä ( siis vettä ). se on selvä peli, että kaikki syöminen ja juominen loppuu yöllä ! Itsekkin ihmettelin, kun kaikki kävi niin kivuttomasti ja helposti ! Toivottavasti teilläkin pian rauhoittuu yöt ! Oletko miettinyt tutista vierottamista ?

Vierailija

vastatkaa muutkin!hyvä, että jollain muullakin heräillään yöllä (edellinen vastaaja). tai siis ei hyvä teille, mutta siis ymmärtänet :)tutista pitäisi varmaan vierottaa, ehkä se auttaisi. se tarkottais toista unikoulua eikä yhtään huvita...a.

Vierailija

Ja ymmärrän senkin ettei toista unikoulua huvittaisi käydä läpi. Meillä imetyksen lopetus kävi yllättävän helposti (vain se yksi ja ensimmäinen yö!!!) mutta luulen jotenkin että tämä olisi huomattavasti vaikeampi...Tsemppiä ensi yöhön ja tuleviin...! :)

Vierailija

heräilee sen 2-6 kertaa yössä. Tutin kun saa niin YLEENSÄ nukahtaa saman tien. Kerran on nukkunut yön heräämättä mutta otti heti seuraavana yönä takaisin heräämällä varmaan 10 kertaa... ;P

Imetys lotetettiin n.2kk sitten, pulloa en ole koskaan (paitsi vesipulloa joskus) antanut. Siis yöllä. ;)Asta: miten tutista pääsisi eroon? Tai siis mikä olisi paras keino mielestäsi? Meillä poika välillä todellinen tuttiritari päiväsaikaan..! :) Yöllä ei nuku tutti suussa mutta tosiaan nukahtaa sen avulla ja yöllä herätessään sen " vaatii" ...

Vierailija

En tiedä tutista sen paremmin, kun meillä kummatkaan lapsista eivät ole siitä mitään ymmärtäneet ! Mutta eiköhän se ole sama vieroitus edessä, kuin rinnasta vierottaisi. Kolme neljä yötä siis... Vastatkaa viisaammat !

Vierailija

Kaikki ovat heräilleet 1-10 kertaa yössä kunnes ovat olleet reilun vuoden. Kaksi käyttänyt tuttia, yksi ei ollenkaan. Yksi lopettanut yösyönnin 4kk-iässä, yksi 10kk iässä ja yksi 11kk-iässä. Kaikkia imetetty, mutta yhtä 7kk, muita hieman pidempään. Kaikki lähteneet kävelemään ilman tukea n. 10kk-iässä ja heräilyt loppuneet, kun kävely on " tuttu juttu" .Vierailija

herää joka yö vähintään kerran pari, yleensä haen " aamulla" eli 6-7 aikoihin viereen nukkumaan ja siinä 45min-1h välein laitan tuttia suuhun tai taputtelen uneen, noustaan yleensä vasta ysiltä. Kerran on nukkunut omassa sängyssä 21-7 ilman että on tarvinnut mennä auttamaan nukahtamisessa. Tyttö ei herää kunnolla, mutta itkee yleensä tutin perään, nukahtaa kun se laitetaan suuhuun. Toisinaan sitten sylkee kohta tutin pois ja samat itkut uudellen, jolloi yleensä haen taas viereen loppuyöksi. On kuitenkin selvästi lisääntynyt se, että jos en liikahdakaan tytön huoneen suuntaan kun itku alkaa, tyttö nukahtaakin itsekseen. Eli riippuu ihan yöstä ja mun ja miehen väsymyksen asteesta, miten öisin toimitaan.Mutta siis kysymykseeesi - kyllä itketään öisin edelleen, onneksi ei sentään varsinaisesti heräillä ja vaadita viihdytystä. :)

Vierailija

Meillä sen verran ihana tilanne, että kumpikin lapsi on nukkunut 6kk iästä lähtien kokonaan yönsä heräämättä. Tämä nuorempi (nyt 7kk) nukkuu nykyään 11 tuntia putkeen heräämättä kertaakaan.

Vierailija

... herää joka yö 2 aikaan, saattaa mennä puolikin tuntia että nukahtaa uudelleen. Sitten herää taas 4 aikaan, nukahtaa kun antaa tutin suuhun ja laittaa käden pään päälle. Taas herää 6.30 - 7.30 aikaan, joskus otan viereen ja puolisen tuntia pyörittyään nukahtaa vielä tunniksi. Yleensä 7.30 en vaivaudu enää vaan noustaan ylös. Lapsi nukkuu nyt ensimmäisiä öitä omassa huoneessaan ja on ollut vähän rauhallisempaa, mutta herää ainakin kerran yössä niin että tarvitsee mennä rauhottelemaan. Yöimetyksen lopetin noin 6,5 kk iässä kertalaakista, yhden yön lapsi huusi, sen jälkeen ei ole ruokaa yöllä kaivannut. Tuttikin on sellaista mallia että osaa itse laittaa sen yöllä suuhunsa, mutta joskus se kierii liian kauas ja silloin herätessään huutaa jonkun auttamaan :o) Auttaisikohan se jos tutista vierottaisi?

Vierailija

ei ole koskaan osannut oikein nukkua-. on ollut koko ikänsä levoton nukkuja- toisin kuin esikoisemme joka 6 kkn iässä alko jo nukkua kellon ympäri.poikamme 7 kk menee nukkumaan noin klo 20, nukahtaa aika helposti omaan sänkyyn (sekin ollut pienoinen voitto kotiin). nukkuu samassa makuuhuoneessa. sitten nukahtaa mutta heräilee heti noin 45 min-1,5 h päästä huutamaan. rauhoittuu kun antaa velliä ja tutin. sitten herää taas joskus 1,5 h päästä, tai viimeistää 00.30. haluaa syösä. tai sitten vaan karjuu. sitten riippuen yöstä, jos on hyvä yö niin on muistaakseni kerran nukkunut putkeen 05 saakka. sen jälkeen halusi syödä maitoa, siten nukahti ja heräsi noin 7.30. mutta yleensä herää läpi yön 3-4 h välein.tiistaina on neuvola. enkähän ala kyselemään mitä voisi tehdä asialle. olisikohan apua jos laittaisi tyystin omaan huoneeseen ? sellaista ei vaan suoraan ole, pitäisi tehdä kauhea huoneiden uudelleensijoittamisoperaatio. kun alunperin oli ajatus että nukkuisi samassa huoneessa veljensä 4 v. kanssa.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat