Miten pestä sini-puna-valkoinen asu, ettei värjää?

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Auttakaahan tumpeloa: Vauva sai lahjaksi Adidaksen oloasun, jossa yläosa kirkkaanpunainen ja raidat valkoiset, mukana myös jotain tummansinistä somistetta. Alaosa tummansininen, valkoiset raidat. Nyt mietin, että miten ihmeessä pesen tämän, jotta valkoiset osat eivät värjäänny. Siis erikseen molemmat osat tietty, mutta silti vaarana on värjääntyminen.

Osaisiko joku opastaa?kiitollisena

kuonokas

Kommentit (2)

Vierailija

päävärin mukaan: eli jos yläosa on pääosin punainen niin punaisten joukossa ja alaosan tummien/sinisten joukossa.Älä laita mitään muuta uutta vaatetta koneeseen samaan aikaan, koska et voi olla varma lähteekö vaatteesta väriä.

Vierailija

väriaineiden olla kestäviä niin etteivät ne värjää vaatteen vaaleampia sävyjä. Jos näin ei ole, on kyseessä huonolaatuinen vaate ja reklamaation paikka. Tämä siis näin, jos vaate on esim sini-puna-valkoinen ja vaikkapa puuvillaa.

Poikkeuksena voi olla vaate jossa esim housut ovat tummanisnistä puuvillaa ja vauhtiraidat valkoista tekokuitua - tekokuituhan ei ime pesussa itseensä sitä sinistä väriä.

Jos valkoiset raidat ovat puuvillaa voit pestä vaikkapa kummatkin yhdessä kirjopyykissä (eli moniväristen kanssa), jos raidat tekokuitua (kuten monissa urheiluvaatteissa kaikki tereraidat monesti ovat), pesisin punaisen punaisten kanssa ja sinisen tummien kanssa.Tällä tavalla en ole ainakaan koskaan onnistunut värjäämään pyykkiäni...

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat