Laktoosi-intoleranssi lapsella? Miten aloitte epäillä?

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Lapsella on useasti kovia vatsakipuja ja ripulia. Ihan välitöntä yhteyttä oireilulla ja maitotutotteiden syönnillä en ole huomannut, joskaan asiaa ei ole kovin systemaattisesti seurattu, kun asia on melko tuore.Milten oma lapsesi oireili, jos laktoosi-intoleranssi on todettu? Miten laktoosi-intoleranssi nykyään todetaan (ts. millainen koe)?

Kommentit (5)

Vierailija

ihan kohtuullinen määrä juotavaksi ja yleensä lapset kuitenkin tykkää makeasta. MUTTA se lapsen olotilan sen testin jälkeen voi kyllä olla aika kamala, eli järjestä itsellesi loppu päivä vapaaksi, jotta voit hoivata pikkupotilasta sen jälkeen. :) Me oltiin tyytyväisiä että tilanne selvisi, nyt kun ruokavalio on muutettu laktoosittomaksi lapsen on huomattavasti kivempi ja helpompi olla!

Vierailija

oli myös itkuinen mutta ei osannut sanoa että maha on kipeä. Ei ole testattu mitenkään kun neuvolassa sanoivat että paras testi on olla antamatta 2 viikkoa maitotuotteita ja kokeilla sitten lasillisella tavallista maitoa.

Vierailija

myös löysällä vatsa. Kerran sitten kaverinsa kanssa innostuivat juomaan ihan hirveästi kaakaota (varmaan lähemmäs litran per nuppi!) ja tyttö tuli tosi kipeäksi, silloin tajusin mistä kyse. Laktoosi-intoleranssi testattiin terveyskeskuksessa kokeessa, jossa lapsen piti juoda sellaista makeaa litkua ja siitä se tuli taas tooooooooosi kipeäksi. (Oli ihan oksentamaisillaan ja makasi kylmä horkkahiki päällään sängyssä raasu..)

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat