Lapsien ikäeroksi 2v2kk. Kannattaako hankkia tuplarattaat?

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Olen siis miettinyt, että kannattaako ja tarvitseeko lapsille hankkia tuplarattaita, kun ikäeroa 2v2kk. Asumme maalla hiekkateiden varsilla ja luulen, että seisomalauta ei ainakaan tule toimimaan meidän olosuhteissa. Sisaristuimia ei taida olla enää hirveästi kaupan ainakin mitä Lastentarvikkeesta kyselin.Eli antakaahan vinkkejä kokeneemmat ja tietysti mielelläni kuulisin myös mielipiteitä, että mitkä tuplat olisivat hyvät ja näppärät??

Kommentit (7)

Vierailija

Asuimme hyvien kulkuyhteyksien varrella ja suht lähellä helsingin keskustaa. Liikuimme paljon ja esikoinen ei olisi pysynyt/jaksanut olla seisomalaudalla. Ja tärkeintä oli, että esikoiselle oli OMA paikka. Näin " uusi vauva" ei ollut sinänsä erikoisasemassa. Tyttäremme oli erittäin tarkka siitä, että hänelle oli myös rattaissa paikka ja siinä paikalla ei muut saaneet istua :)Ilman tuplia en olisi kyllä tullut toimeen. Jo ihan turvallisuussyistäkin, tyttäremme kun on aika vilkas... Tuplista luovuttiin nyt vuodenvaihteessa (kun esikoinen oli 2,5v) ja siirryimme seisomalautaan. Tosin seisomalautaa käytimme aluksi vain todella lyhyillä matkoilla ja silloinkin oli välillä " hankalaa" (tyttö olisi halunnut istua ja karkaili välillä laudalta). Nyt seisomalauta toimii jo hyvin ja käytämme sitä lähes päivittäin (tytöllä ikää 3v).

Vierailija

Päädyin seisomalautaan ja kantoliinaan, sillä kaksostenrattaat vaikuttavat niin kovin isoilta, leveiltä ja painavilta. Me asumme myös maalla, eikä matkaratasmallin tuplilla tekisi yhtään mitään.Luulen, että meidän matkamme tehdään jatkossa autolla eikä kävellen (siis pidemmät matkat esim. kauppaan tai neuvolaan, yhdensuuntainen matka n. 4 km). Lähikaupunkiin pääsee meiltä linjurilla, mutta sinne ei tuplat mahtuisi. Lisäksi esikoinen on hyvä kävelemään ja aika rauhallinen tapaus, tosin on hänellä tietysti uhmakohtauksiakin.Esikoinen on lisäksi tosi pitkä, ja monissa tuplarattaissa hän ei mahtuisi istumaan kunnolla.Nämä ovat siis tämän hetken perusteluni, mutta mielihän saattaa muuttua...

Vierailija

Meillä on välimatkat niin pitkät, että esim. kauppa- ja neuvolareissut tehdään autolla ja yleensäkin kaikki pidemmät reissut. Lähinnä kai tuplia tarvitsisi kotipuolessa lenkkeillessä ja kaupungissa ostoksilla käydessä, joissa isä ei yleensä ole mukana. Siinäpä se pulma onkin, että laittaako rahansa ihan turhaan, jos tuplille ei sitten käyttöä olekaan... =o)Vierailija

Meillä oli Brion tuplarattaat, semmoiset aika kevyet ja tosi kapeat, en muista mallia. Niissä oli vain kasvot menosuuntaan vaihtoehto, mutta ei se minua haitannut (huomasin että isompi kiukuttelee paljon vähemmän kun ei ole koko ajan äidin kanssa katsekontaktissa ;). Meillä oli ikäeroa vain 1v 3kk mutta luovuimme rattaista vasta viime syksynä, eli vanhempi mahtui niihin 4,5 vuotiaaksi asti ja nuorempi oli siis 3 vuotta. Ahdastahan tietysti oli mutta kun olivat tottuneet pienestä pitäen istumaan vierekkäin rattaissa, niin tappeluhan siitä olisi tullut jos olisi laittanut toisen kävelemään. He myös viihtyivät tosi hyvin rattaissa kun oli kaveri vieressä. Itse koin tuplat siis tosi käteviksi. Kokemusta on myös seisomalaudasta mutta aika moni 2v 2kk on liian pieni siihen. Siis: jos haluatte liikkua paljon ja ajasta riippumatta (silloinkin kun lapsi on ehkä väsynyt, kiukuttelee) niin hankkisin tuplat. mutta jos haluatte mennä vain ulkoiluaikoina lapsen ehdoilla ja esikoinen on reipas kävelemään, niin seisomalautakin riittää.

Vierailija

että esikoinen kyllä kävelee jo nyt hienosti täällä kotipuolessa ainakin pidempiäkin matkoja, mutta vähän hirvittää kaupungilla käydessä, jos ei välillä saa häntä " köytettyä" mihinkään kiinni.

Vierailija

- aiotko liikkua kolmisin lasten kanssa vai onko isä aina apuna? Jos on, tuskin tuplarattaita tarvitset.

- millainen on esikoinen? Jos on rauhallinen ja jaksaa jo paljon kävellä, ei varmasti tuplia tarvitse. Jo 2v6kk vanha ainakin pysyy jo hienosti lyhyillä matkoilla seisomalaudalla, jos on rauhallista sorttia.

Vierailija

ikäeroksi 1 v 9 kk ja aion kyllä hankki tuplarattaat. Käymme harrastuksissa, puistossa ja ystävien luona, joten kyllä joka päivä kolmisin rattaita käytämme. En oikein osaa ajatella helmikuun alussa syntyvää vauvaa heti liinailemaan ulkona.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat