Pelottaa

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Täällä vauvakuume on jyllännyt kovana vuoden alusta lähtien. Yksi vauva on meille suotu reilun vuoden yrityksen ja yhden keskenmenon jälkeen. Toisen keskenmenon koin tänä keväänä ja samalla todettiin kohdussa olevan myooman kasvaneen ja vaativan leikkaushoitoa. Odottelen nyt kutsua leikkaukseen ja luen kaikkea mahdollista netistä aiheeseen liittyen. Suurimpana pelkona on koko kohdun menettäminen, kun en tiedä, miten myooma sijoittuu (ei ole magneettikuvattu). Toisena pelkona on muuten vaan lapsettomuus leikkauksen jälkeen. Toivosimme niin kovasti ihanalle pojallemme sisarusta hänenkin elämäänsä rikastuttamaan. Tiedän, että pitäisi olla onnellinen tästä yhdestä lapsesta - ja niinhän olemmekin - mutta silti syli tuntuu tyhjältä pojan kasvaessa siitä ulos...Toivoa tähän pelkoon täällä kaipaisin... Onko kohtalotovereita? Onko onnistuneita raskauksia leikkauksen jälkeen? Kaikenlaiset kommentit asiasta kiinnostavat - omat ja tuttujen kokemukset!

Kommentit (6)

Vierailija

ja sen jälkeen 2 raskautta,joista toinen puolessa välissä odotusta.Tälläkin kerralla myooma kohdussa.ei ainakaan vielä haitannut mitään.Siihen ei ole edes kiinnitetty koko raskauden aikana huomiota.24-vuotiaana höylättiin noita myoomia,kun olivat limakalvon alaisia ja vuoto oli sairaan runsasta.hb oli 71.Raskaaksi tulo tosin ollut vaikeaa, ekassa meni vuosi ja tässä toisessa yli 2-vuotta.Nämä tapahtui siis myoomien poiston jälkeen. Varmaan kaikenlaisilla toimenpiteillä on ollut vaikutusta raskaaksi tulemisen kanssa. Ja kaavintoja tehty useita, mm. ekan synnytyksen jälkeen,kun jäi istukan jäänteitä kohtuun.Turhaan sitä pelkäät.Onko sinulla kovia kipuja tai kovia vuotoja myoomasta johtuen? vai miten se oireilee?

Vierailija

Nythän niitä kommentteja alkoi löytyä. Voi kuinka huojentavia viestejä olette kirjoitelleet. Nyt juuri lopetan stressaamisen ja menen luottavaisin mielin leikkaukseen!Myoomasta ei mahdottomia oireita ole, mutta lääkärit ovat sitä mieltä, että noin iso myooma on riski toivotulle raskaudelle. On kuulemma kuoliovaraa ja tietenkin keskenmeno isohkoilla viikoilla. Ehkä myooma aiheuttaa esim. toistuvat virtsatulehdukset ja painon tunteen alamahalla. Myös kuukautiset ovat kerta kerralta runsaammat. Toivotaan, että nämä " oireet" häipyvät leikkauksen jälkeen ja että tosiaan vielä joskus saisin kokea raskauden ja imettämisen ihmeen.Kiitos vielä toivoa luovista kirjoituksistanne!

Vierailija

Nyt tuli kutsu sairaalaan ja jännitys senkun lisääntyy. Vielä pari viikkoa pelkoa ja sen jälkeen todellisuuden kohtaaminen edessä.Vieläkin kaipaan, josko täällä joku kohtalotoveri liikkuisi. Tilastojen mukaan joka neljännellä 35-vuotta täyttäneellä naisella on kohdussa myooma, joten ihmettelen, ettei ketään löydy täältä...

Vierailija

Minulta on leikattu / poltettu endometrioosikasvaimia ja myoomia, lisäksi toinen munasarja poistettu.Tällöin ei ollut yhtään lasta, näiden operaatioiden jälkeen olen saanut 3 lasta, ja ollut 4 kertaa raskaana.Joten zemppaukset täältä =)

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat