Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Onko totta, että päiväkodeissa on

Vierailija

Hoitajilla omat suosikkilapsensa, joita sylitellään ja huomioidaan muutenkin kuin " pakon edessä" ? Ja niitä, jotka eivät kuulu suosikkilapsiin, hoidetaan vain pakolliset ja otetaan syliin vain jos on paha mieli?En tietenkään yleistä, että kaikki tekee niin, siksi kysynkin sitä täältä, miten muut koette asian?

Sivut

Kommentit (19)

Vierailija

työuran alkuvaiheessa: toiset lapset tuntuvat ehti aluksi rakkaammilta ja ihanammilta kuin toiset. Jotkut aiheuttavat jopa ärsyyntymistä. Kuitenkin olen havainnut omassa käyttäytymisessäni (ja jälkeen päin kollegoiden kanssa juteltuani olen kuullut myös heidön toimivan usein samalla tavalla) sen, että hankkiudun tarkoituksella " karsastamani" lapsen läheisyyteen. En tiedä mistä tuo johtuu, tuskin pelkästä ammatillisuudesta, sillä tein tämän aluksi täysin tiedostamatta.Kuitenkin tapa on osoittautunut toimivaksi. Koska kaikki lapset ovat persoonallisella tavallaan valloittavoia ja ihania, pyrin löytämään näistä ei-niin-ihastuttavista lapsista ne minulta piilossa olevat piirteet. Usein nämä lapset nousevatkin " suosikkien" joukkoon.Minusta tuntuisi aivan käsittämättömältä, että lapsia kohdeltaisiin eriarvoisesti sen mukaan, onko hän erityisesti henkilökunnan suosiossa.

Vierailija

Ikävää, mutta inhimillistä.

t. shVierailija:

Lainaus:


kuis sairaanhoitajilla on? jätetään joku kiukutteleva vanhus vähemmälle hoidolle kuin iloinen mummo, vai??
Vierailija

Mutta ainahan se ei näy lasten kohtelussa.On ihan luonnollista että hoitaja vaikka pitää jotakin lasta muita enemmän sylissä, jos lapsi on kiintynyt hoitajaan ja on mielellään tämän läheisyydessä eli roikkuu perässä.

Silloin olisi hiukan hassua että hoitaja tasapuolisuuden nimissä pitäisi sylissään ryhmän jokaista lasta samanverran, varsinkin kun kaikki lapset eivät sylissä edes viihdy.Ryhmässä on kuitenkin aina monta hoitajaa ja yleensä jokaisella on omat suosikkinsa. Joidenkin kanssa menevät kemiat vain hyvin yhteen.Silloin jos hoitajalla alkaa olla inhokkeja tai jostain alpsesta tehdään syntipukkia pitäisi hoitajien mennöä itseensä ja harkita alan vaihtoa.

Vierailija

minäkin opiskeluaikoina, myönnetään.nyt kokeneena hoitajana ja työtä nähneenä ja sosiaalisesti ammatillisena työntekijänä, en sorru tuohon.eli vastaukseni:OIKEA ammattilainen ei tee tuota alkeellisinta virhettä.

Vierailija

On siis aivan hullua väittää että näin ei olisi myös päiväkodissa...kuin myös koulussa, työpaikoilla jne.Hoito voi kuitenkin olla ihan yhtä " laadukasta" tällä suosikilla ja ja ei niin suositulla, sillä sehän riippuu vain sitten henkilökunnan ammatti" taidosta" että miten kukin käsittelee itselleen " eri arvoisia" lapsia!Totuus kuitenkin on että toisista ihmisistä pidetään enemmän kuin toisista ja sitä ei kukaan voi miksikään muuttaa! Omassa käytöksessään sen ei kuitenkaan tarvitse antaa näkyä juuri esim. päiväkodissa, koulussa tms. Ammattitaitoinen henkilö osaa kyllä pitää omat mieltymyksensä omana tietonaan ja hoitaa kaikki lapset " samalla tavalla" !

Vierailija
nyt kokeneena hoitajana ja työtä nähneenä ja sosiaalisesti ammatillisena työntekijänä, en sorru tuohon.eli vastaukseni:OIKEA ammattilainen ei tee tuota alkeellisinta virhettä.

[/quote]
On normaalia kiintyä hoitolapsiinsa. Jos ei enää kiinny on niin paatunut työhönsä ettei sitä kannattaisi tehdä.

Sivut

Uusimmat

Suosituimmat