Tarvitaanko TUULIKAAPPIA - mielipiteitä puolesta/vastaan?

Vierailija

Alamme rakentamaan omakotitaloa, ja mietimme, tekisimmekö pääsisäänkäyntiin tuulikaapin vai emme. Ilman tuulikaappia eteisen saisi paljon tilavammaksi. Arkisisäänkäynti omalle perheelle tulee toisaalle.

Sivut

Kommentit (23)

Vierailija

verantaa niin on tosi ikävää kun joka kerta tuulee sisään kun ovi aukaistaan

On Suomen talvi sen veran pitkä ja kylmä.Mä teksin niin pienen tuulikaapin, että siitä juuri ja juuri mahtuu läpi kulkemaan sisään jotta kaikki tajuaa ettei siihen kuulu jättää AINAOTAKAAN tavaraa...Tai sitten tekisin siitä kunnon eteisen jossa kunnon kaapit ja kenkähyllyt yms. ja jonka jälkeen aukaistaan ovi olohuoneeseen tai mihin siitä sit haluaakin päätyäSemmoset puolitarkasut on KARMEITA, liian pieni jotta siihen oikeasti mahtuis mitään ja ahdasta riisua kenkiään tms. mutta liian iso kumminkin pelkäksi läpikulkupaikaksi.....Jestas mä olisin viisas kunhan vaan pääsisis sitä omaa rakentamaan :D

Vierailija

Itse ajattelin samaa kaksi vuotta sitten ja miehen painostuksesta se laitettiin.Ihan hyvän kokoinen mutta lasi-ikkunallinen ovi eteiseen aina auki.Olisi saanut toimivamman kun olisi tehnyt yhtä pötköä eteisen kanssa.

Vierailija

laittaisin ison lasi verannan kuin varsinaista tuulikaappia. tuulikaapit on usein liian pieniä lue 4 m2 uuh. veranta saisi meillä ainakin ( 6 lasta) olla vähintään 10 m2 jotta se olisi järkevä käyttää ;)

Vierailija

Minusta tuollainen iso kuisti on paras mahdollinen ratkaisu. Koska se on leveä ja tilava, siellä mahtuu useampikin aikuinen pukemaan ja riisumaan, ei ole kenkiä lattiat täynnä ja lapsillakin on tilaa leväyttää haalarinsa lattialle ja pukea. Toisaalta ei myöskään hiekat kantaudu pitkin taloa tai kylmä ilma pölähdä suoraan tupaan kun joku tulee sisään. Ainoa miinus on se, että se on vähän kylmä talvella.

Vierailija

Voihan sen sitten myöhemmin lisätä, jos tarvitsee. Nykyajan ulko-ovet on niin hyviä ja talvet leutoja, ettei lämmöneristyksen vuoksi ainakaan sellaista enää tarvita. Kysyimme itse talokauppiaalta, että mitä muut ostajat nykyään tuumii asiasta ja kuulemma hyvin harvassa on ne, jotka uuteen kotiin laittaa enää tuulikaappia.Aikaisemmassa asunnossa jossa sellainen oli niin inhosin kovasti, kun oli aina kovaa temppuilua päästä vaunujen kanssa sisälle asti, kun piti kaksi ovea avata.

Vierailija

Nykyisessä kodissamme on niin pieni, että siitä ei ole mitään hyötyä. Molemmat ovet siis avattava samaan aikaan koska tuulikaappiin ei mahdu seisomaan muuten, ja kylmä ilma leviää koko asuntoon.

Vierailija

Meille tehtiin iiiiso tuulikaappi minun vaatimuksesta kun rakensimme, mutta se on kauhea. Liikaa tilaa lasten jättää kamojaan hujan hajan. Ja hävettää kun kaverit, naapurit jne käy tuulikaapilla juuri odottamassa tai käymässä. Muutoin talomme on suht siistissä kunnossa yleensä mutta tuo tuulikaappi on ihan järkky!!Jos rakentaisimme uudelleen tekisin pienen tuulikaapin johon ei mahdu mitään! Tarkoituksena juuri tuo kylmän ilman pitäminen. Sitten tekisin eteisen yhteyteen ns. tuulikaapin, jonne lapset (meillä 4kpl) voi jättää kamansa, vaatteena, harrastuskamansa ym ym ja vaikkapa vauvan vaunut ja ovi kiinni!! Sellainen huone jonka läpi kenenkään ei tarvi kulkea kuten tuulikaapin... :)

Vierailija

Meillä on iso tuulikaappi ja sen perässä sitten iso eteinen ja erittäin hyvä yhdistelmä. Tuulikaappiin mahtuvat rattaat hyvin ja siinä on kaappeja vaatteille sekä istuin kenkien laittoon. Pysäyttää hyvin ulkoilman. Pukeutuminen tapahtuu yleensä eteisessä, mutta kengät vasta tuulikaapissa. Eteiseen ei kulkeudu likaa, kun on tuulikaappi. Kuravaatteet voi myös heittää siihen vaikka usemmin kyllä kuriksissa ja kumppareissa kierrämme kodinhoitohuoneen oven kautta. En näe oikein tuulikaapin ja verannan välillä eroa, meillä käytetään samalla tavalla, muuta kuin että tuulikaappi on täysin lämmin tila. Verantahan yleensä kylmä. Kannattaa tehdä tosissaan tarpeeksi iso veranta tai tuulikaappi ja tarpeeksi iso eteinen siihen lisäksi.

Vierailija

Eli meillä on talon päädyssä iso kuraeteinen, jota käytämme ja lapset käyttävät. Tuo pääeteinen on vain vieraita varten :). Niin se pysyy siistinä. Kuraeteisessä onkin sitten kauhea sekamelska!

Vierailija

Ovella käy lapsia talvella. Esim. vauva lattialla eikä käy häneen heti hyisen kylmä veto kun laittaa välioven kiinni. Eteisen kenkäsotkut ja hiekat jää oven taakse piiloon. En tykkää, että ulko-ovelta näkee heti koko taloon sisälle, siksikin tykkään tuulikaapista ja sen ovesta.

Vierailija

Meillä oli edellisessä asunnossa tuulikaappi ja en uuteen taloomme tuulikaappia halua. Meillä tk oli ahdas kun kaikki sulloutuivat sinne kun jonnekin oltiin lähdössä. Sinne ei edes se hiekka jäänyt, koska se oli niin ahdas ettei lapsia siellä mahtunut pukemaan ja riisumaan. Meilummin avara eteisaula kuin tuulikaappi on minun mielipiteeni. Sitäpaitsi nykyään ovet ovat niin tiiviitä ettei niistä paljon vetoa tule.

Sivut

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat