Refluksitaudin oireet?!

Vierailija

Ruokailun jälkeen tuntuu kuin pala olisi kurkussa ja välillä puristaa rinnasta niin että hartioihin ja leuan seudulle sattuu, röyhtäilyttää. Voisiko olla refluksia? todella inhottava vaiva.

Kommentit (3)

Vierailija

Kuulostaa ihan refluksilta. Itse kärsinyt siitä jo monta vuotta samoilla oireilla. Mulla on siitä lääkärin diagnoosi ruokatorven tähystyksen jälkeen.

Vierailija

Kaikki happamat ruoka-aineet varsinkin aiheuttavat röyhtäilyä syönnin jälkeen eli appelsiinimehu, alkoholi, voimakkaasti maustetut ruuat jne. Refluksitautihan on mahahappojen takaisinvirtaamisesta aiheutuva, kun vatsalaukku ei pysty pitämään sisältöään aisoissa. Miehelläni (35 vee) todettiin tauti mahalaukun tähystyksen jälkeen eikä sitä taida muuten pystyä nykytekniikalla toteamaankaan, joten mene ihmeessä lääkärin. Sai elinikäisen lääkityksen (1 e/päivä), mutta vaihtoehtoinen leikkauskaan ei houkutellut, sillä se ei aina auta ja mm. oksentaminen ei useinkaan onnistu leikatuilla.Ruokavaliosta kannattaa aluksi karsia nuo happamat ja katsoa onko vaikutusta, sekä nostaa yöllistä päänalusta korkeammaksi.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat