Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Muumimaailmasta

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Nyt kaivattaisiin kokemuksia Muumimaailmasta. Meillä on kohta 3-vuotias ja vauva. Ajattelimme käväistä vielä tänä kesänä Muumimaailmassa, esikoinen kun niin kovasti muumeista tykkää. Muutama asia vaan askarruttaa.

Miten paljon päivän mittaa tulee kävelemistä? Vauvan ajattelin ottaa kantoliinaan, mutta mites tämä 3-vuotias. Jaksaako koko päivä ilman rattaita? Onnistuuko siellä rattaiden/vaunujen kanssa? (ei vauvakaan koko päivää jaksa liinassa olla)

Miten teidän 3-vuotiaat on jaksaneet/olleet kiinnostuneita vai onko vielä liian pieni?

Onko siellä jotain " tekemistä" vai onko enemmänkin katselemista?

Saako omaa autoa ollenkaan lähelle, että osan tavaroista voi jättää autoon vai pitääkö kaikki raahata mukaan " varmuuden vuoksi" Pienen vauvan kanssa kun on kaikenlaista.

Onko hintansa arvoinen?

Kertokaapas kommentteja ja kokemuksianne, kaikenlaisia. :)

Kiitos-supukka-

Kommentit (10)

Vierailija

Ottakaa ehdottomasti jotkut rattaat mukaan, sen verran tulee kävelyä. Muumiparkista lähtevään bussiin otettiin kyytiin rattaita, ihan vauvan vaunuja ja osalla oli kevyempiä matkarattaita. Bussilta on varmaan kilometri kävelyä muumimaailmaan, sen ajan 2-v istui rattaissa että jaksoi sitten muumimaailmassa tepastella. Sielläkin istui puolet ajasta rattaissa ja välillä 4-vuotiaskin kävi niissä levähtämässä. Melkein joka paikkaan sai rattaat mukaan ja siellä tavarakorissa kulki mukana sitten eväät ja varavaatteet. Käsilaukkuun pakkasin rahapussin ja kameran, niin rattaat sai huoletta jättää välillä parkkiin kun kävi muumitalossa yms.

Kuinka pieni vauva teillä on, pysyykö jo ratasosassa vai tarviiko vaunukopan. Sillä ajattelin, että jos pysyy jo ratasosassa, niin sitten kun vauva on liinassa, kolmivuotias voi välillä huilata rattaissa. tai sitten ehkä kannattaisi ottaa seisomalauta jos vauva vaunuissa.

Oli kyllä mukava paikka!Vierailija

1-v:lle oli rattaat, ja lisäksi ergo. Kolmevuotias jaksoi muumimaailmassa kulkea (juosta) koko päivän, seitsemisen tuntia.

Muumitaloon ei tietysti pääse rattailla, mutta muuten siellä pääsee hyvin kulkemaan. Poislähtiessä esikoinen oli kyllä niin tööt, että sillalla pääsi rattaisiin ja kuopus ergoon. Ja kolmevuotias nukahti rattaisiin kahdessa minuutissa! Kyse on lapsesta, joka ei ole yli vuoteen nukkunut päiväunia tai kulkenut rattailla. Että kyllä se Muumimaailmapäivä vie mehut jos siellä monta tuntia on.

Vierailija

Mukana oli Ergo, johon nuorempi istutettiin loppuiltapäivästä, mutta muuten tytöt kävelivät. En kadehtinut yhtään hikistyneitä rattaiden työntäjiä kun itse kiipeilimme kallioilla ja menimme minne lystäsimme ;) Eväät olivat kylmälaukussa ja varavaatteet yms. repussa. Hyvin luonnistui, vähemmällä harmituksella kuin rattaista huolehtiminen olisi aiheuttanut.

Vierailija

viime kesänä käytiin silloin 3v tytön kanssa. Jaksoi kyllä juosta siellä Muumimaailmassa hyvin, mutta sitten käveltiin takaisin Naantalin kylpylään missä yövyimme päivän päätteeksi, niin ei olisi tyttö jaksanut ja nukahtikin rattaisiin..Kiva paikka kyllä, ja minusta rattailla pääsi ihan hyvin joka paikkaan.

Meille suuren suuri yllätys oli, että innokas muumifanimme PELKÄSI muumeja ihan hysteerisenä.. ;) Ei ollut edes kovin ruuhkaista, muumeja olisi hyvin päässyt halailemaan, mutta sen sijaan juoksimme niitä pakoon! ;D

Pikku Myy ja muut ihmishahmot taas olivat kivoja, ja kaikki muukin saarella..että oli siltikin hintansa väärti vaikka muumi-paniikki yllättikin koko perheen (tyttö yleensä melkoisen reipas rämäpää..).Varmasti tulee mukava reissu! Ja uimapukukin kannattaa ottaa mukaan, Muumimaailmapuolelta pääsee myös uimarannalle, ja sieltä vielä takaisin muumeja katsomaan.. :)

Vierailija

olimme viime kesänä lapset 2v ja 3v silloin, 2v istui välillä rattaissa. 3v ei ollut lainkaan. Ja kyllä siellä pystyy rattailla liikkkumaan.kuopus täyttää juuri 3v eikä viihdy enää lainkaan rattaissa :-)

Vierailija

, mutta 3v:n takia ei missään nimessä! Ovat vaan turhaan tiellä ja kyllä siellä on paikkoja johon ei ihan helpolla vaunujen kans pääse... Olime jus t 3 vuotiaan kanssa siellä käymässä, eikä tod rattaita mukana (ei ole vuoteen rattaissa istunut, koska ovat pikkiveljen käytössä), koska jaksaa vallan hyvin päivän itsekin kävellä. Ja ainahan sitä levähdetään välillä syömään ja emmaan...

Vierailija

Tällä viikolla juuri käytiin muumimaailmassa. Lapset 7v, 5v ja 2,5v. Meillä oli rattaat mukana pienimmällä, hankalaa olis ollu ilman. Autolta tosiaan on sitä kävelymatkaa jonkin verran. Ollaan jätetty kaupungin sivukadulle, jossa ilmainen pysäköinti. Rattaat oli ainakin meillä ehdottomat tämän matkan kulkemiseen ja ennen kaikkea tavaroiden kuljetukseen. Mukana oli kunnon eväät, vaihtovaatetta ja sadevarusteita..Muumimaailmassa tosiaan pääsee kulkemaan jokapaikkaan hyvin rattailla. Tosin meidän taapero ei enää takaisin rattaisiin olis halunnu kun niistä välillä pois pääsi. Katsomista, tutkimista ja tekemistä on kaikenikäisille lapsille. Myös 2,5 v. oli innolla mukana joka paikassa. Teatteri Emman esitystä kannattaa ehdottomasti mennä katsomaan! Meidän jokainen lapsi katsoi esityksen alusta loppuun hievahtamatta paikaltaan..Ja vaikka välillä jouduimme odottelemaan kaatosateen ja ukkosen taukoamista Hemulin talossa, reissu oli lasten mielestä tosi mukava!

Vierailija

Me olimme viime vuonna Muumimaailmassa juuri 3-vuotta täyttäneen ja vauvan kanssa ja hyvin sujui reissu. Jätimme auton muumiparkkiin, jonka vierestä bussi vei lähemmäs Muumimaata. Kävelyä tuli silti jonkin verran. Meillä vauva nukkui vaunuissa (myös kantoliina oli mukana) ja 3-vuotiaalla oli seisomalauta. Reissu oli esikoisesta niin mukava, että on sen jälkeen vähän väli kysellyt koska mennään taas. Lomalla olisi tarkoitus sinne vielä tänä vuonnakin ehtiä.

Vierailija

parkkipaikka on toisella puolella kaupunkia, josta kulkee bussi rantaan ja juna lähemmäs saarta. mutta siis parkkikselta muumimaahan on yli kilometrin matka, eli kaikki mukaan mitä tarvii.kannattaa käydä ehdottomasti, ainakin meidän 1,5 ja 2,5v tykkäsivät paljon

Vierailija

Rattailla pääsee joka paikkaan-metsäpolutkin on päällystetty lankuilla, joten hyvin kulkevat.

Auto jää kauas, joten kaikki " varmuuden vuoksi" -tavarat pitää kuljettaa mukana. Omia eväitä esimerkiksi, jos ei halua ostaa ja (jonottaa) ravintoloista.

Kävelemistä tulee päivän mittaan aika paljon, mutta toisaalta on niin paljon nähtävääkin (ja vähän myös tekemistäkin), että 3-vuotias varmaan juoksee paikasta toiseen, jos on yhtään rohkeampaa sorttia.

Sen sijaan Muumimaahan (saarelle) kävely on jonkinmoinen matka, jos ei halua käyttää Muumijunaa (joka sekään ei tule portille saakka). Meidän kokemus on ainakin se, että 3-vuotiaan saa illalla sitten kantaa sillan yli, jos ei ota rattaita mukaan. Itse Muumimaassa kyllä varmasti ilman rattaita pärjää.

Minusta on oikein kiva lasten kohde, ja erityisen suosittu meillä on ainakin ollut Emma-teatteri, joten sielläkin kannattaa käydä. Mukavaa matkaa teille!

Uusimmat

Suosituimmat