Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Miten te muut olette jarjestaneet, kun olette myymassa omaa asuntoa ja ostamassa uutta asuntoa, niin sen " vaihdon" ? Ongelma siis siina, k...

Vierailija

asunnossa pitäisi tehdä kuitenkin remppaa, niin asummeko vanhassa ja maksamme vanhasta vastiketta ja asuntolainaa ja uudesta asunnosta siinä vaiheessa myös vastiketta + lainaa.. Vai oletteko vuokralla niin kauan että remppa valmis, vai mitä ihmettä??Ei nimittäin millään rahat kyllä riitä maksamaan kahta kertaa kaikkea... Jos olemme tehneet kaupat vanhasta asunnosta ennen kuin muutamme uuteen, niin tarvitseekos siinä tapauksessa maksaa lainaa tästä vanhasta asunnosta?Sori, jos vaikuttaa todella tyhmiltä kysymyksilta, olen kipeänä, niin ei ihan aivot pelaa :)

Kommentit (6)

Vierailija

Meillä niin, että kaupat on aina tehty molemmista asunnoista samana päivänä. Eli rahat on maksettu, mutta vapautuminen sovittu niin, että ollaan päästy muutamaksi viikoksi aina uuteen tekemään remppaa asuen vanhassa vielä. Ja näin toimien ei ole kuluja, kuin yhtiövastikkeen verran, kun vanha laina on maksettu pois ja uudesta lainasta siis vain tulee lyhennys+korot.Vierailija

Siis remonttiajan. (4kk) Toki rahaa meni vähän hukkaan (vuokra) ja vaivaa kahdesta muutosta oli, mutta silti en halunnut ottaa mitään kahden asunnon riskiä. Jos vaikka entinen olisi ollut velaton, mutta kun siitä edellisestäkin oli velkaa yli 100000 ja uuteen olisi ilman omarahoitusta pitänyt ottaa yli 200 000.... Liikaa lainaa kerralla.

Vierailija

Me ostimme uuden ensin, sitten myimme vanhaa, saimme sen myytyä ja asuimme siinä puoli vuotta uuden remontin ajan. Vanhan asunnon omistusoikeus siirtyi heti, mutta me maksoimme sen vastikkeet tuolta puolelta vuodelta.

Vierailija

Myimme oman asuntomme ja muutimme vuokralle siihen saakka, kunnes pääsemme uuteen asuntoon.Tässä tapauksessa kyllä maksoimme uutta osina, sillä se oli uudiskohde.. eli emme joutuneet ottamaan koko lainaa kerralla.Kuitenkin suosittelen, että vanha myydään ensin pois - ettei sitten todella jää kahden asunnon loukkuun!

Vierailija

Maksettiin lainoista vain korot, molemmista asunnoista tietenkin yhtiövastikkeet, menoja oli remonttireiskoille ja muutto maksoi. Ihan perusteltua saada lyhennysvapaata aikaa.

Vierailija

.. me maksoimme ainoastaan korkoja uudesta lainasta silloin, kun asuimme vuokralla, Siten kulut eivät nousseet kovin korkealle.Mutta jos ette ole myyneet vanhaa ja asutte jo uudessa, niin tottakai lainakulut juoksevat myös vanhasta... tietysti voitte sopia pankin kanssa, että maksaisitte pelkkää korkoa.Mahdollisuuksia on monia.

Uusimmat

Suosituimmat