Paljonko menee veroa jos omistat kämpän josta saat vuokratuloja 500e?

Vierailija

Kommentit (7)

Vierailija

kaikki asunnon menot, esim. korot, korjaukset ym. voi vähentää. vero menee vain puhtaasta tulosta. Meillä oli vastaavat vuokratulot ja ei vero kovin kovalta tuntunut.

Vierailija

3 vuotta sitten asunnon arvo oli 110000, nyt jo 146000. En myynyt silloin vaan laitoin vuokralle, vuokralainen on maksanut korot ja hiukan lyhennyksiäkin. Ihan mukava tuotto tuo 1000 euroa per kk. puhdasta tuloa kun olen asunut asunnossa yli 2 vuotta...pitkällä tähtäimellä asuntojen hinnat nousevat aina - välillä saattavat laskea mutta sitten kääntyvät jälleen nousuun.

Vierailija

käteen jää vastikkeen, korkojen ja muiden kulujen jälkeen ehkä satanen, josta menee sitten 29 euroa veroa. Eli ei mikään kovin kannattava business.

Vierailija

Ja tosiaan vero menee vain nettotulosta. ihan kaikkia korjauksia ei saa vähentää, esim. Peruskorjausluonteiset tai yhtiölle rahoitusvastikkeena (rahastoidut) maksetut. Eli vähentää voi tosiaan mm. lainan korot, hoitovastikkeet, uudet laitteet (liesi yms.), lehti-ilmoituskulut jne. Mikäli asunto on vuokrattu kalustettuna voi tehdä vielä niistäkin tietyn vähennyksen joko poistoina tai sitten verottajan vahvistaman x euroa perk kk.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat