Briteissä oli lopetettu kestovaippakampanja

Vierailija

kun oli todettu, että loppujen lopuksi on luonnon kannalta ihan sama, kuluttaako vettä ja energiaa kestovaippojen pesuun vai käyttääkö kertakäyttövaippoja. (Tai sitten ainakin huomattu, että kampanjaan kului turhan paljon rahaa hyötyyn nähden...)

Kommentit (8)

Vierailija

Siinä oletettiin, että joka ikinen kestovaippa pestään suurinpiirtein ypöyksin valtavassa koneessa ja kuivataan kuivausrummussa. Ja toki heitetään kaatikselle parin kuukauden käytön jälkeen. Ja totta kai tutkimuksessa oli mukana vain muovitettuja all-in-one -vaippoja, joista pestävää tulee aina kilo per vaippa.Itsellä käytössä pääasiassa harsot/flanellit ja käsinkudotut hahtuvahousut (joita ei tarvitse pestä käytännössä koskaan). Pesen muun pyykin joukossa täysiä koneellisia ja kuivaan ulkona. Lisäksi samat vaipat ovat käytössä jo kolmannella lapsella. Meidän vaippailun ekologinen kuormitus on kyllä minimaalista.Oli aika tarkoituksellisen johdatteleva tuo tutkimus.

Vierailija

Jotkut harsovaipat esim, joita voi helposti käyttää 6 ekaa vauvan kuukautta ei todellakaan ole yhtä saastuttavia kuin kertikset, niiden pesuunkin menee kokonaista 1 koneellinen viikossa. JA kun ne kuivattaa narulla eikäa kuivurissa, niin sekin säästää sähköä.Lisäksi kun monissa perheissä ne vaipat kiertää sisarukselta toiselle ja muutenkin niitä vaihdetaan netissä ja muualla tiuhaan tahtiin, niin sekin kierto olisi mukava jos otettaisiin huomioon noissa laskelmissa.PS. itse en ole ollut kovin ahkera kestoilija, mutta kyllä mulla nyt päässä sen verran järkeä on, että tajuan, että tuollaiset tutkimukset on todella tehokkaasti rahoitettu kertisfirmojen taholta, ja tulokset sen mukaisia. Ehkä ihan pahimmillaan voiolla niin, että kestoilla voi jotenkin onnistua saastuttamaan yhtä paljon, mutta vaikeaa se on.

Vierailija

Meinasin pyörtyä järkytyksestä kun kuulin jonkun vakavissaan selittävän tuota kestovaippojen pesuun perustuvaa selitystä.Joo, kestovaippoja pestään. Mutta vaikka kestovaippoja ei käytettäisi, kyllä lapsiperheessä silti edelleen pyykki pyörii säännöllisesti, ei se pyykin pesu siihen lopu. Ei ne puhtaat vaatteet ilmesty maagisesti vaatekaappiin, vaikka voi kyllä olla että Brittilän miespoliitikot näin luulevatkin.Toisekseen, jokaikinen kertakäyttövaippa pitää ensin tehdä. Raaka-aineet, kuljetukset, tuotanto, kuljetus kauppoihin, josta ihmiset ne hakevat, käyttävät, heittävät pois ja vaipat päätyvät missä ikinä ko. alueen sekajätteet käsitellään. Voiko joku ihan tosissaan väittää, että tässä koko prosessissa kuluu vähemmän luonnonvaroja kuin siinä, että ihminen ostaa kestovaippoja ja pesee niitä muun pyykin joukossa?

Vierailija

oletpa yksinkertainen, jos et tiedä. Saahan suomalaisestakin näppiksestä kysymysmerkin väärinpäin, vaikkei sitä näppiksessä ole!Ja niin, muovit kestävät ikuisuuden maatua kaatsilla. Että varmasti tuhoavat enemmän luontoa!

Vierailija

Pointti kai oli siinä, että saatiin hyvä syy lopettaa kymmeniä miljoonia maksanut kampanja, kun sillä ei ollut lopulta edes suurta vaikutusta... Mutta kyllä se vähän lohduttaa meitä laiskoja kertakäyttövaippojen käyttäjiä.ap

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat