Minne kantsis muuttaa? (Lahden seutu)

Vierailija

Eli pohjoisesta Suomesta töiden perässä Lahteen. Mieluiten kuitenkin johonkin pienempään kuntaan Lahden ympäristössä. Missä olisi hyvä asua neljän pienen lapsen kanssa, joista kaksi koulussa? Missä hyvät kunnalliset palvelut? Nastola, Hollola, Heinola, Orimattila..? Mitä näitä on. Olen itse asunut lähes koko ikäni pohjois-Suomessa, joten suht outoa seutua mulle. Aluksi pitäisi löytää tarpeeksi suuri vuokra-asunto tälle pesueelle...Kiitos kaikista vinkeistä!

Kommentit (6)

Vierailija

mitään palveluita sen paremmin pysty ylläpitämään lama-aikana!

Kun ei edes pysty pitämään nyt parempana aikanakaan. Ja tällä hetkelläkin esim. lahden työttömyysprosentti on paljon korkeampi kuin hollolan.Terveisin nykyinen hollolalainen, entinen lahtelainen -onneksi

Vierailija

lahdessa kun on kaikki asiat päin persettä, varsinkin lapsiperheisiin ja lapsiin liittyen. Hollolaan paremmat julkiset yhteydet lahdesta ku muihin lähikuntiin, vaikka lahdessa sekin saatanan kallista. Hollolassakin kannattaa muuttaa salpakankaalle, melkein lahden rajalla, mut kuitenki paremman kunnan puolella. Hollolassa jopa kutsutaan vuosittain julkiselle hammaslääkärille tarkastukseen, ei oo tietenkään pakko mennä, mut eipä tartte jonottaa tarkastuksen takia kun kunta huolehtii asukeistaan. Minulta, katkeralta länsi-lahtelaiselta (2km hollolaan) liputus siis hollolalle!

Vierailija

Lahdessa pärjää jos hyvät tulot (terveyskeskusten toimintaa minimalistetaan, hyvät yksityiset lääkäriasemat tosin!!!). Julkisilla kulkeminen lastenvaunujen kanssa Lahdessa maksaa ja on muutenkin aika extreme-laji, kuskit ei ota huomioon lapsimatkustajia tai vaunuja... Mutta, palvelua saa rahalla siis, kodinhoitoon, siivoukseen...Ja tosiasiahan on että työpaikoista suurin osa on Lahdessa tässä lähiympäristössä.Lähikunnista suosittelen Hollolaa, tosin sielläkin palvelut alkavat kärsiä hurjasta muuttoliikenteestä viimevuosina, samoin Nastolassa on nykyään paljon nuoria perheitä käyttämässä palveluita.Lama tulee, sille ei voi mitään, iso Lahden kaupunki pystyy varmasti tarjoamaan ne ns. pakolliset palvelut paremmin kuin pienkunnat ympärillä.Orimattila on mukava kunta kesäasukkaalle, koko vuotta en siellä jaksaisi olla pitkien välimatkojen ja palveluiden heikkouden takia.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat