Uskomatonta hotellin aamiaisella!!

Vierailija

hotelliaamiaisella oli viisihenkinen perhe (+mummi)viereisessä pöydässä. En juuri kiinnittänyt heihin huomiota ruokailun aikana, mutta kun isä poistui lapsineen, jäivät äiti ja mummi vielä paikalle...mutta sitten huomasin, että he alkoivat tehdä eväitä...kananmunia, karjalan piirakoita, sämpylöitä, jotka täytettiin leikkeleillä, kurkkuja, tomaatteja ja kaikkea mitä irtosi pakattiin laukkuihin... muut ruokailijat eivät tätä huomanneet, kun rouvien pöytä oli nurkassa ja mummi kantoi ruokaa ja tytär hoiti pakkaamisen..Muutaman tunnin päästä eläinpuistossa tämä samainen suurperhe lounasti näitä " omia eväitään" alueen kahvilan ulkopöydässä..Siis onko tämä joku normaali suomalaisen matkailijan käytäntö? Minusta oli kamalaa!!

Sivut

Kommentit (56)

Vierailija

aina kun hotellissa yövytään, yritän miehelle vannottaa että " nyt syöt sitten niin paljon kuin jaksat" ja koitan saada lapsetkin syömään, ettei heti tule nälkä. Itsekin syön minkä vaan jaksan. Meillä vaan kaikki on vähän sellaisia (etenkin mies) että aamulla ei oikein pysty syömään muuta kuin kupin kahvia ja jotain pientä. Ja varsinkin ulkomailla kun tarjolla olisi aamupalalla nakkia ym tuhdimpaa mistä voisi helposti syödä mahan täyteen niin hieman harmittaa kun ei heti aamulla maistu ja sitten täytyykin jo tunnin parin päästä etsiä ravintolaa kun on hirveä nälkä.

Mutta mukaan en ikikuunaan kehtaisi eväitä tehdä!! Hävettäisi niitä sitten jossain hotellihuoneessa popsia saati sitten muualla. Jos ihan " hätätilanne" olisi niin lapselle saattaisin jonkun hedelmän tai leivän ottaa mukaan salaa, jos siis jostain syystä lapselle ei aamiaisella millään mikään maistuisi ja kauppaan pääsisi vasta parin tunnin päästä eikä hotellihuoneessa olisi mitään muuta syömistä, mutta siis vain hätätilanteessa.Mielestäni todella, todella junttia tehdä aamiaispöydästä eväitä.Vierailija

Kananmunia keitetään pitkin aamiaisaikaa lisää sillä kokonaismenekkiä on vaikeaa arvata ihan tarkkaan.Aamiaisaika on useita tunteja kestoltaan esim. 5.30 - 8.30 joskus jopa 9 saakka.Jos keität kananmunat loppupuolella aamiaista ei niille käy kyllä mitään väärää jos ne jäähdytetään ja käytetään edelleen. Munat säilytetään lämpimässä tarjoilun ajan.Ylijäänyt aamiaispuuro voidaan hyödyntää leipomalla siitä leipää ja sämpylöitä.Tietty jos ei olisi kylmäpöytää tuotteet pilaantuisi huoneenlämmössä nopeasti. Toki on tarkat säädökset näistä säilytyslämpötiloista.

Voiko joku oikeasti olla niin tyhmä että luulee että pöydästä ylijääneet tuotteet heitettäisi roskiin, ettehän te kotonakaan toimi niin. Kinkkupaketti laitetaan jääkaappiin, samoin juustot ja syödään myöhemmin.Ammattilainen kyllä osaa hoitaa sitä pöytää niin ettei sinne viedä paljon ylimääräistä tavaraa ja niille tähteille on omat hävityskeinonsa, edelleen käyttö muihin tarkoituksiin tai siirretään henkilökunnan ruokahuoneeseen.

Vierailija

Noloa musta. Itse en ota mukaan mitään hedelmiä tms vaikka useimmat tuntuvat ottavan. Oon sitten mieluummin vaikka kuinka kauheassa nälässä kuin harrasta tollasta. Ja onneksi on tähän asti ollut rahaa ostaakin ruoka muutenkin.Ei ihme että isä poistui ennenkuin pakkailut alkoi. Olsin poistunut mäkin.

Vierailija

Vierailija:

Lainaus:


Ne kun kulkee lastensa ja mummin kanssa reissussa niin syövät ittensä hotellin aamiaisella aivan ähkyyn ja sitten ottavat vielä eväät sieltä. No, menevät johonkin heseen tai mäkkiin syömään myöhemmin ja ottavat pari-kolme ateriaa ja tilaavat erikoisen eli jätetää jotain pois. Kohta menevät valittaan että tässä olikin juuri sitä mikä pyydettiin jättämään pois ja saavat uudet hampparit. Näin syö koko perhe edullisesti. Että mua nolotti kun satuttiin kerran samaan paikkaan:( Perheen isä suuna päänä huutamassa ja vaatimassa oikeita hampurilaisia kun " näissä oli tuota kurkkua mikä pyydettiin jättämään pois" . Kun myyjä sitten sanoi että pyysitte jättään kurkun pois niin ukko väitti pokkana että hän pyysi jättämään sipulin pois.Mitä vaan voi huijata niin nuo huijaa.
Vierailija

mainitsi lapsille ottaneensa eväät buffetista, mutta silti ko. käytös ei istu minun etiikkaani, ja on surullista huomata, että se on niin monelle ok käytöstä...mutta sen lapset (ainakin isommat ja lukutaitoiset) todennäköisesti tajusivat, että se eläinpuiston kahvion terassi oli tarkoitettu " vain kahvion asiakkaille" , toisin kuin he, kun söivät vain ns." omia eväitään" ja käyttivät kahvion wc:tä

Vierailija

Vai luuletko, että syöttävät aamulla keitettyjä munia seuraavan päivän aamiaisella.Ei se hotelli muutamaan sämpylään kaadu ja itseasiassa hotellin aamiaisella saa syödä niin paljon kuin haluaa.

Vierailija

Vierailija:

Lainaus:


en esim. lapsilleni opettaisi, että kun on syöty, niin tehdään sitten ilmainen lounas vielä aamiasen päätteeksi...-ap
Vierailija

Hän oli miehensä kanssa risteylyllä mun vanhempieni kanssa ja aamiaisella tuo rouva sitten päätti tehdä " muutaman" eväsleivän kaikilla lisukkeilla ja yritti sitten tunkea niitä käsväskyynsä. Onneksi joku tarjoilija sattui näkemään tuon ja huomautti asiasta rouvalle. Ja sama tapahtui seuraavana aamuna.

Tuo samainen rouva myös rohmuaa kaikkein isoimmat palat kakkua ym. jos äitini ja tuo rouva ovat seurakuntasalissa kaatamassa kahvia ja tarjoiltavaa jää jäljelle, joita tarjotaan auttajille.

Ja huom!!! Kyse ei ole mistään köyhästä " vanhuksesta" vaan tuo eukko on niin sairaan pihi kuin olla ja voi.

Vierailija


Olen työskennellyt alalla pitkään ja jos aamiaiselta jää keitettyjä munia yli niin ne jäähdytetään, kuoritaan ja laitetaan kylmään. Munat käytetään salaatteihin, voileipiin, lounaspöydässä on usein täytettyjä kananmunan puolikkaita joten ne menee tarpeeseen.Sämpylät ovat kelvollisia tarjottaviksi lounaspöydässä tai henkilökunnan ravintolassa samoin ne leikkeleet yms. Kinkkuleikkeleet voi hyödyntää vaikka munakkaisiin, pastakastikkeeseen, pizzoihin jos talossa sellainen on.Karjalanpiirakat voi laittaa lounaspöytään jne.Lisäksi näitä tavaroita kierrätetään, tämän päivän jämät laitetaan seuraavana aamuna ensimmäiseksi esille. Kylmäpöydässä tuotteet säilyvät jos niissä on koneellinen jäähdytys.

Ravintola ei voi toimia niin että ruokaa heitetään roskiin, minkään paikan talous ei tuota kestä. Katetuotto pienenisi ja viivan alle ei jäisi mitään jos raaka-aineita haaskattaisiin surutta.Toki asiakkaan lautaselle jääneet ruoat heitetään biojätteeseen.

Vierailija

Itse olen hotellin ravintolassa töissä, ja enimmäkseen aamiaisvuorossa. Tämä asia on ongelma, joka osaltaan nostaa hotellihuoneen hintaa, jotta saadaan aamiaiselle/hävikille katetta. Ulkomaalaiset harrastavat kyseistä enemmänkin, mutta näkee sitä myös suomalaisten keskuudessa. Meillä on selkeät säännöt, että eväitä ei tehdä, eikä oteta mukaan, mutta jos lautaselle jää hiljaiseen aikaan esim. yksi sämpylä ja asiakas sen ottaa mukaan, ei asiasta huomauteta. Mutta kuvitellaanpa ruuan menekki esim. nyt Neste-Rallin aikaan kun aamiaisella käy n.300-400 hlöä, ja kaikki ottaisivat eväätkin matkaan. Jo tämä kuormittaisi henkilökuntaa kantamaan sitä ruokaa noutopöytään että kaikille varmasti riittäisi jotain. Meillä noutopöytään viemättä jääneet ruuat hyödynnetään päivän lounaalla tai muuten, ja pöydästä käyttökelpoisia voi henkilökunta syödä tai viedä esim. kotiin lemmikeille. Toki löytyy myös näitä viisaita ja asiallisia asiakkaita, jotka kysyvät luvan YHDEN leivän tekoon tai jopa ovat valmiita maksamaan niistä.

Vierailija


Tämä käytäntö hyödyntää on ihan yleinen tapa hotelli-ravintoloissa ja olen työskennellyt useissa tällaisissa työpaikoissa.Kananmuna on herästi pilaantuva jos sitä käytetään raakana kuten majoneesissa. Majoneesipohjaisia salaatteja ja kastikkeita laitetaan tarjolle hillitysti ja niitä ei kierrätetä uudelleen esille.Keitetty kananmuna ei ole ongelmallinen. Neljän minuutin munia keitetään lisää ja jäähdytetään ja käytetään surutta.

Vierailija

Vierailija:

Lainaus:


Lisäksi näitä tavaroita kierrätetään, tämän päivän jämät laitetaan seuraavana aamuna ensimmäiseksi esille. Kylmäpöydässä tuotteet säilyvät jos niissä on koneellinen jäähdytys.
Sivut

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat