Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Pitääkö paikkaansa, että esim. lastenrattaiden takuu ei ole voimassa kuin ensimmäisellä omistajalla?

Vierailija

Sivut

Kommentit (16)

Vierailija

Isovanhemmat ostivat rattaat eli olivat ns. ensimmäiset omistajat. Tuskin tuo omistajatulkinta kestää päivänvaloa tai kuluttaja-asiamiestä :D Eihän autopuolellakaan noin toimita.

Vierailija

on voimassa vain sille henkilölle joka on kyseisen tuotteen ostanut. Usemmiten kuittiin ja takuutodeistukseen tulee ko. tuotteen ostajan nimi. Jos tätä nimeä ei ole voi tietysti kuka tahansa sanoa ostaneensa tuotteen uutena. Tästä asiasta on ollut juttua esim kuningaskuluttajassa.

Vierailija

" Pysyykö takuu voimassa, jos tuote myydään takuuaikana toiselle henkilölle?

Takuusitoumus annetaan tuotteelle ja se pysyy voimassa, vaikka tuote vaihtaisi omistajaa. Takuuta ei siis voi rajoittaa tavaran ensimmäiseen omistajaan, vaan takuunantaja vastaa sitoumuksestaan koko takuuajan tavaran omistajasta riippumatta. Tavaran käyttötarkoitus ei saa kuitenkaan olennaisesti muuttua esimerkiksi yksityiskäytöstä ammattikäyttöön."Suora osoite: http: //tinyurl. com/3bpbg4

Vierailija

Ja te jotka muuta väitätte:Eikö lastenrattaita voi ostaa käteisellä ollenkaan, vai vaativatkos silloin henkkarit esille?Itse olen kahdet vaunut ostanut käteisellä, yhdet kortilla, eikä takuuhuolloissa olla kysytty kuin ostokuitti.

Vierailija

eli ainakin silloin saa takuu asiat hoidettua, jos maksaa käteisellä. jos pankkikortilla, silloinhan ostajan nimi jää näkyviin ja semmosesta ei kokemusta

Sivut

Uusimmat

Suosituimmat