Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Onko järkeä tehdä lapsi vieraassa maassa?

Vierailija

Muutimme juuri ulkomaille, ainakin vuodeksi, ehkä pidemmäksi aikaa. Emme tunne täältä ketään vielä, mies menee tosin töihin joten tutustuu varmaan sitä kautta ihmisiin. Aiomme alkaa yrittää nyt lasta. Onko ihan järjetön idea nyt tulla raskaaksi ja saada lapsi maassa, jossa ei ole yhtään sukulaista eikä muutakaan hoitoapua (ellemme palkkaa silloin tällöin vauvalle hoitajaa)? Vai pitäisikö vauvasuunnitelmia vielä lykätä ja synnyttää kun palaamme suomeen? Tämä olisi ensimmäinen lapsemme.

Kommentit (3)

Vierailija

Sinusta itsestäsi riippuu, kuinka paljon tukea tarvitset raskauden aikana ja vauvan kanssa. Jos sinusta tuntuu, että esim. äitisi ja ystävät olisivat erittäin tärkeitä tuona aikana, niin ehkä sitten kannattaa odottaa kun olette takaisin Suomessa.

Vierailija

Odotan esikoista. Olemme asuneet täällä vuoden verran (eu-maa). Mieluiten olisin tullut Suomessa raskaaksi. Kaikki tuntuu vähän pelottavalta. Varsinkin kun en osaa maan kieltä hyvin. Meillä on täällä jonkun verran ystäviä.

Olemme kyllä suunnitelleet, että muuttaisimme takaisin Suomeen parin vuoden päästä. Haluamme, että lapsi kasvaa lähellä isovanhempia ja muuta sukua.

Eniten pelottaa synnytys. Jos en tajua mitä tapahtuu, tai jos vauvalle sattuu jotain=/.

Uusimmat

Suosituimmat