Neuvoja kaivataan!!!!!! Miten toimisin, kun naapuruston pari

Vierailija

n. 5-vuotiasta lasta ovat ottaneet minun lapseni kiusauksen kohteeksi? Kyse on lähinnä haukkumisesta ja leikkien ulkopuolelle jättämisestä, mutta kuitenkin tuossa iässä ihan tarpeeksi vakavista asioista.Oma lapseni on hiukan nuorempi, mutta haluaisi kovasti leikkiä näiden lasten kanssa. Leikit kuitenkin usein päättyvät riitaan, mielelläni tämän takia seurailen aika tiiviisti lasten touhuja vaikkakin sivusta. Haluan kuitenkin olla valmiina jos kiusaamista tapahtuu. Tietenkään sitä ei tapahdu jos joku vanhemmista on vieressä, mutta jos lapset saavat olla hiukan omissa oloissaan niin todennäköistä on, että jotain nälvimistä ja leikistä pois sulkemista tapahtuu.Varsinkin toinen näistä lapsista tuntuu olevan kiusaaja ja saa myös muut pihan lapset toimimaan samoin ja kohde on oma lapseni.

Tiedän, että vanhempien kanssa pitää jutella ja tähän mennessä asiat ovatkin sujuneet ihan ok, koska lapset ovat yleensä olleet vanhempiensa kanssa ulkona ja aina on joku silminnäkijä tapahtumille. Nyt kuitenkin nämä lapset viettävät aikaa ulkona välillä ilman vanhempia (tosin omaani en ilman valvontaa vielä ulos päästä), joten asioita ei voi aina sillä hetkellä käsitellä.Itse haluaisin, että lapseni ei olisi niin kiinnostunut näiden lasten seurasta, mutta en tiedä mitä lapselle sanoisin, kun toinen on innoissaan jos leikkiin hyväksytään. Tuntuu tosi pahalta kun jo näin pieninä aloitetaan toisten kiusaaminen. Onko kellään neuvoja?

Sivut

Kommentit (19)

Vierailija

että isommat tytöt eivät halua leikkiä teidän vauvanne kanssa ja yrittävät kiusaamalla häätää hänet pois kun eivät muita keinoja keksi. Miksi ei tyttösi voi jättää heitä rauhaan, kuka nyt nuoremman kanssa haluaisi olla?

Vierailija

Keksikää jotain oikein hauskaa ja omaperäistä, niin että toisetki lapset tahtovat mukaan. Jos vaikka ymmärtäisivät että sinun lapsesi onkin oikeastaan oikein mukava leikkikaveri.

Vierailija

Taidat olla itse tuollaisen kiusaajalapsen vanhempi. Vastaustyylisi on täysin asiaton, mutta sopii tietysti tänne av:lle.

Ja ihan vain tiedoksi, että ikäerot näiden lasten kesken eivät ole suuret, joten EI ole kyse 5- ja 3- vuotiaista. Ap

Vierailija

Etsi samanikäistä seuraa lapsellesi, jos on selvästi nuorempi kuin kiusaajat. Jos on suht samaniköinen, niin tiukka keskustelu kavereiden tai vaikka heidän vanhempienkin kanssa.

Vierailija

käsittääkseni lasten vanhemmat täällä kirjoittelevat. Ole aika pettynyt, mutta näin kyllä käynyt useamminkin. Kun täältä kysyy neuvoa todelliseen ongelmaan niin vastauksia harvemmin tulee. Ap

Vierailija

jotain järkevää keksit. Neuvo vaikka näitä isompia keksimään tälle pienemmälle joku oma ' tehtävä' siinä leikissä joka ei sotke kuvioita, mutta pienempi voi kuitenkin olla siinä..

Et tietysti voi vaatia, että noiden lasten on aina oltava tuon pienen kanssa, semmoista voi vaatia vain sisarilta, kun ne on pistetty yhdessä ulos:)

Vierailija

Meillä suhteellisen sama tilanne ollut. Tosin oma muksuni oli se " kiusaaja" tai siis toinen heistä. Rupesin seurailemaan juttuja (sivussa) ja syy ns. kiusaamiseen selvisi.Tämä ns. kiusattu valehteli tai ehkä ei ihan edes mieltänyt valehteluksi, mutta puhui puuta heinää todella paljon. Vuotta vanhemmat muksut tajusivat sen, eivätkä ymmärtäneet muuta, kuin, että toinen valehtelee. Siitä syystä oli nälvimistä ym.

En nyt tarkoita, että syy omassa muksussasi, todellakaan!Näin oli meillä. Tilanne hieman helpottunut, kun selitettiin vanhemmille muksuille, että nuorempi ei tahallaan ehkä valehtele, ei vain ymmärrä täysin...Nuoremmat ja vanhemmat eivät vaan aina kykene yhteisiin leikkeihin, vaikka ikäero olisikin suhteellisen pieni. Nuoremman pätemisen tarve saattaa ärsyttää ja saada aikaan sen, että vanhemmat alkavat päteä.

Vierailija

tuota meidän lapselle, mutta itseä alkaa niin paljon ärsyttään noiden lasten käytös, että vahingossa meinaa haukkua ne lapsetkin.3 oot oikeassa, tuntuu siltä, että enemmän lapsi tuntuu joutuvan silmätikuksi, mitä enemmän asiaan puuttuu. Ap

Vierailija

tee se, että teet omalle lapsellesi selväksi, ettei hänen tarvitse mihinkään kiusaamiseen alistua. Eli kyselet tarkkaan mitä on tapahtunut ja jos on jotain ikävää, tai tiedät sen muutenkin, sanot että onpas pöhköä käytöstä niiltä isommilta, eikö ne osaa leikkiä kunnolla tms...

Pointti on siis se, että sinun lapsesi tiedostaisi selkeästi ettei hänen tarvitse kaikke p***kaa niellä ja että kannattaisikohan alkaa muita kavereita etsimään.

Vierailija

Muuten en ottaisi asiaa kovin vakavasti. Jos nämä lapset käyvät hakemassa lastasi vartavasten mukaan leikkiin ja sitten eivät leikikään vaan kiusaavat, niin siihen voisi puuttua sanomalla, että jos eivät aio leikkiä niin eivät sitten tulisi hakemaankaan.Ja tosiaan ihan hyvä idea oli se, että järkkäät omalle pihallenne lapsellesi ja jollekin toiselle lapselle jotain extrakivaa, esim. aarrekartan kanssa kuljette aarretta etsimässä ja kun se löytyy niin sehän on tietysti jotain pientä hyvää naposteltavaa jne. Vähän jännemmältä vaikuttava toiminta vetoaa usein lapsiin ja ehkä se auttaa huomaamaan, että lapsesi onkin ihan kiva tyyppi.Ja sitten se, että jos toiset lapset saavat olla ulkona ilman valvontaa ja omasi ei vielä sitä saa tehdä, niin nämä toiset lapset eivät ehkä halua tulla " komentosi" alle.

Sivut

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat