Miksi sh:t marisevat matalasta keskipalkastaan?

Vierailija

Taas tuota palkkakeskustelua seuratessani alkaa korpeamaan, että kun sh:t aina vinkuvat matalasta peruspalkastaan, mikä lienee n. 1600-1700 ¿/kk (korjatkaa ihmeessä, jos olen väärässä). Se, mikä asiassa tympii, on se ettei puhuta _todellisista_ keskipalkoista ja vuosituloista; en tunne yhtään hoitsua, joka tekisi töitä vain toimistoaikaan eli lisät muodostanevat palkasta kuitenkin melko suuren osan?Ja tämä aloitus ei mitenkään ole tarkoitettu väheksymään tai aliarvioimaan mitään/ketään, jos löytyy sh joka tekee 8-16 töitä ja saa tuon perustienestin, niin ilmoittautukaa... ;)

Sivut

Kommentit (80)

Vierailija

Mun mielestä jokainen sosiaali- jatervysalan ihminen on vastuussa ihmishengistä työssään oli hän sitten teho-osaston sairaanhoitaja tai päiväkodin lastenhoitaja. Kun työtä tehdään ihmisten parissa, ihmisten hyväksi on aina kyse vastuusta näitä ihmisiä kohtaan ja siten myös heidän hengestään.Sairaanhoitajat ansaitsevat palkankorotuksen mutta mielestäni vielä tarpeellisempaa se olisi lähihoitajille ja muille sosiaali- ja terveyspuolen perustyön puurtjille joilla on oikeasti surkeat palkat ja moninpaikoin työtehtävät arjessa samat kuin sairaanhoitajilla.

Vierailija

Se kun sairaanhoitajilla on niin vahva liitto takanaan joka nyt ajaa kovalla vauhdilla tätä palkankorotusasiaa eteenpäin. Eipä löydy samanlaista aktiivisuutta monen muun ammattikunnan liitoista.Hähää!

Vierailija

Kyllä ne kuitenkin on ne lääkärit, ketkä määrää hoidon, lääkityksen yms. ja ketä kutsutaan paikalle, jos monitoreissa jotain poikkeavaa.Vierailija:

Lainaus:


vastuusta ihmishengistä, siitä tässä on kyse.
Vierailija

Tuskin kukaan kuitenkaan haluaa niin tehdä. Tietty jos lapset on vielä pieniä, ja voi viettää viikolla sitten aikaa heidän kanssaan. Koululaisten kanssahan se ei onnistu. Vuorotyö on varmasti siis kaikkien tiedossa. Lähinnä sen määrä voi joissain paikoissa yllättää.62

Vierailija

siihen lisät päälle, mutta käteen jää vajaa 2000 euroa. Että ei se nyt niin kummallinen palkka ole. Tradenomi ystäväni kehui vasta että hänen peruspalkka oli valmistumisen jälkeen 4000 euroa ja vastuu olematon.

Vierailija

loppuisi työntekijät. Mutta ei se mene niin, aina tulee joku, joka on valmis tekemään työtä. Jos suomalaiset kyllästyvät, työvoima tulee muualta.

Vierailija

Siis jos jonkun hoitsun palkka on lisineen yli 3000 ekeä kuukaudessa, niin on kyllä härskiä puhua MATALAPALKKA-ALASTA.Mä tienaan mielestäni hyvin, siis HYVIN, ja palkkani on 2800 kuussa. Ei tulis mieleenkään valittaa, että mulla on matala palkka. Akateemiseksi ikäisekseni naiseksi palkkani on vähintään keskitasoa.Teen " toimistoaikaa" , mikä tarkoittaa, että deadlinejen paukkuessa päälle teen loput työt kotona iltaisin, öisin ja viikonloppuisin ilman ylityökorvauksia. Ja niin tekevät muutkin. Onneksi palkatonta ylityötä on harvoin.

Vierailija

STM teetti tutkimuksen sairaanhoitajille, missä heidän tuli selviytyä lääkelaskennasta. Suurin osa palautti virheellisen laskukokonaisuuden ja pienellä prosentilla oli kaikki laskut väärin.Syyksi epäiltiin, että sairaanhoitajien koulutuksesta pääsee armolla läpi lääkelaskennasta, jos muut aineet ovat hyvin suoritettuja. Lisäksi sairaanhoidon pääsykokeissa ei riittävästi painoteta matemaattista osaamista.STM näki tilanteen suureksi ongelmaksi, mutta sinänsä ei yllätä, jos sairaanhoitajat eivät itse koe siinä mitään ongelmaaVierailija:

Lainaus:


Vierailija:

Lainaus:


Se toki on väärin, ja heikentää jokaisen turvaa hoitoon joutuessaan. Sehän tiedetään, että suurella osalla hoitajista on vakavia matemaattisia puutteita.
Voitko perustella mitenkään väitettäsi?

Ensinnäkin, sairaanhoitajan koulutukseen vaaditaan pohjalle joko lukio tai lähihoitajan tutkinto. Näissä molemmissa on matematiikan opetusta, joten " vakavasti puutteelliset" varmasti karsiutuvat jo tässä vaiheessa. Pääsykokeissa on matemaattinen osa-alue, se karsii seuraavat. Koulutuksen aikana on matematiikan kursseja (lääkelaskuja) sekä jokaisessa tentissä lääkelaskuja. Vaatimuksena läpipääsyyn on 100% oikeat vastaukset, joten ihan " vakavasti puutteelliset" eivät näitä läpäisisi eivätkö siis koskaan valmistuisi ammattiin. Sama on lähihoitajien lääkelaskutenttien suhteen, 100% oikein pitää vastaukset olla ennenkuin tentin ja kurssin suorittaa.En millään ymmärrä, mistä ihmeestä on tullut käsitys siitä että hoitajat ovat älykkyysosamäärältään keskimääräistä yksinkertaisempia?

Voin kertoa, että koulutus todellakin vaatii myös älyä, pelkällä ulkoa lukemisella ei kursseista selviä. Puhumattakaan työelämästä.Ehkä teidän (jotka hoitajia idiooteiksi solvaatte) kannattaisi kehitellä robotti ihmisiä hoitamaan ja perustaa ihan oma sairaala jossa ei olisi yhtään ihmishoitajaa. Saisitte arvoistanne kohtelua.
Vierailija

Moni pitää siitä ylimääräisestä rahasta jonka siitä saa, ja moni pitää myös vaihtelusta. Pitkän työrupeaman päälle on aina lomapäiviä, keskellä viikkoakin.Ja luulisi muuten, että jos alalle aikoo, niin vuorotyön todennäköisyyden tietää jo ennen kuin edes kouluun menee.

Vierailija

Vierailija:

Lainaus:


Tuskin kukaan kuitenkaan haluaa niin tehdä. Tietty jos lapset on vielä pieniä, ja voi viettää viikolla sitten aikaa heidän kanssaan. Koululaisten kanssahan se ei onnistu. Vuorotyö on varmasti siis kaikkien tiedossa. Lähinnä sen määrä voi joissain paikoissa yllättää.62
Vierailija

Miettikääpä kuinka paljon lääkityksiä vuositasolla annetaan maanlaajuisesti. Se on inhimillistä, vaikkakin todella ikävää. Onneksi virheestä ei yleensä seuraa mitään vakavaa = henkeä uhkaavaa.

Vierailija

ei iltoja, ei viikonloppuja, ei pyhiä -> ei lisiä.

Ota pää pepustasi niin voisi sinullekin selvitä muutama asia. Hoitajia on töissä mm. poleilla tai terveyskeskuksissa jolloin oikeasti mitään ekstraa ei tule.

Vierailija

Kärsii varmasti, mutta vain väliaikaisesti. Tilanne helpottaa kun saadaan luotua uudenlaiset koulutuskanavat ja hyvä ulkomaalaisrekrytointi.Näinhän se meni Englannissakin.

Sivut

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat