Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Umpilisäkkeen tulehdusko?

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Onko kellään kokemusta lapsen umpilisäkkeen tulehduksesta? Meillä vajaa 3-vuotias poika oli vielä eilen terve, viime yön nukkui tosi levottomasti ja tunnin parin välein heräsi itkemään. Aamulla oli 38 kuumetta, mutta ei mitään flunssan merkkejä. Sanoi, että mahaan sattuu.Toisaalta tuota mahan sattumista on jo ollut jonkun aikaa, esim kun pitäisi kerätä lelut tai syödä jotain vähemmän mieluisaa, sanoo heti, että mahaan sattuu. Nyt olen seurannut päivän, enkä vieläkään tiedä, mitä tehdä. Päiväunet nukkui myös levottomasti, annoin kipulääkettä nukkumaan mennessä, mutta ei auttanut. Kuumetta on edelleen tuo 38. Välillä on ihan surkeana sohvalla peiton alla, mutta välillä touhuaa reippaasti pikkuveljen kanssa. Kivusta kysyttäessä vastaus voi olla joo tai ei. Kuitenkin esim yskäisi kerran ja piteli mahaansa ja sanoi että sattui.Voiko se kipu oikeasti vaihdella näin paljon vai onko pieni show-mies taas vauhdissa huomiota hakemassa?

Kommentit (11)

Vierailija

Minulla siis oli lapsena mahatauti. Kuumetta ja oksentelua. Mitään kipuja ei ollut. Sitten kun aloin tuntea pientä jomotusta mahassa minut vietiin sairaalaan. Umppari ehdittiin leikata viime hetkellä ennen puhkeamista. Eli välttämättä ei siis tarvitse olla kipuja juuri ollenkaan kun lapsella on ummpari tulehtunut.

Vierailija

miten se sitten huomattiin?Hienoa tietysti että jaoit tämän tiedon tässä, mutta taidat kuitenkin kuulua aika marginaaliseen ryhmään, jos näin todella on käynyt eikä aika ole "kullannut muistoa".

Vierailija

..ainakin aikuisilla kipu on ollut niin kamalaa, että meinaa taju lähteä eikä paljon muuta voi tehdä kuin itkeä lattialla sikiöasennossa. :/

Vierailija

Ensin luulin että kipu johtui flunssasta. Ja se tosiaan meni välillä ohi. Seuraavana päivänä paheni, tuntu tosiaan että taju lähtee. Kuolunterkkari lähetti mut ensiapuun, jossa mut tutkittiin ja lähetettiin kotiin!!! Ilalla taas paheni niin että isä vei mut takasi, seuraavana päivänä leikattiin.

Jossain vaiheessa se tulee kosketus araks, eli painaessa sattuu enemmän.

Vierailija

Osaako lapsi näyttää mihin kohtaan mahaa sattuu? Meillä on nyt lapsilla ollut jotain tautia, joka on myös mahakipua tehnyt kuumeen lisäksi (mahakipu tosi lievää), samoin itselläni oli viikon "flunssa" jonka aikana oli ajoittaista ripulia.Mutta jos lääkärissä käytät lasta niin siellähän se selviää. Tai oikeastaan neuvon ensin soittamaan terveysneuvontaan.

Uusimmat

Suosituimmat