Apua, puutarhakomposti on täynnä valkoisia matoja!

Vierailija

Tänään sen pitkästä aikaa avasin ja kirkaisu pääsi. Koko komposti kuhisi valkoisia pieniä matoja ja matoja pyrki myös kompostista ulos. HUI! Tuota kantta en kyllä enää avaa, ennen kuin matoarmeija on poissa. Normaalia vai mitä ihmettä?

Kommentit (5)

Vierailija

Kyllä se tarvii niitä erilaisia lieroja toimiakseen. Kärpäset on kyllä hieman liikaa, ja kannattaa laittaa kärpäsmyrkkyä jos niitä alkaa siellä pörrätä. Nuo sinun madot taitaa olla kärpäsen toukkia, joten kunhan hieman odotat ja laitat sinne Raidia, niin eivät ehdi munia uusia munia.

Vierailija

Muistaakseni pitää laittaa kuumemmaksi komposti, niin kuolevat siihen. Eli esim. jos se on säädettävä ilmankierto, niin siä pienemmäksi ja lämpö nousee.No googlettelin sulle vielä, tässä biolan-kompostorin ohjekirjasta:

Vikana, että kompostissa on kärpäsiä:

Mikäli komposti haisee, sekoita sitä ja lisää reilusti seosainetta.

Käännä kompostin pintaosa, mihin kärpäset ovat munineet, syvemmälle kompostiin. Kärpäsen toukat kuolevat n. +43 asteen lämpötilasssa.

Huuhtele kompostorin sisäseinät ja -kansi kuumalla vedellä

Mikäli täytyy myrkyttää, käytä pyretriiniä sisältävää torjunta-ainetta, joka hajoaa kompostissa.Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat