Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Minkä ikäiselle ostaisit ekan oman hevosen?

Vierailija

13 v tyttö on ja kolme vuotta ratsastanut, nyt aloittanut juuri estekisat.

Sivut

Kommentit (22)

Vierailija

vastasin sen liikutuksesta yms. itse koska oli liian kuuma vanhempieni makuun vaikka hekin ratsastivat ja perheessämme oli useampi hevonen. Hoitovastuu oli muilla joten näin ei vastuu ollut liian suuri.Eli jos ap:n tytär tähtää kisauralle ja vanhemmat ovat halukkaat uhraamaan aikaa ja rahaa tyttären eteen niin mikä ettei voisi jo ostaa omaa kisahevosta. Kaikkea ei kuitenkaan voi jättää tuon ikäisen vastuulle ja hevosen valinnassa kannattaa ottaa huomioon se että vanhemmatkin voivat sitä liikuttaa niinä päivinä kun lapsella on jotain muuta. Kisahevosta kun ei voi/kannata jättää ihan liikkumatta ja lapsella voi olla sellaisia päiviä että vaikkapa läksyjä niin paljon että ei kerta kaikkiaan jaksa tai lapsi on kipeänä tms. Jos vanhemmat kerran ratsastavat niin eivät he nyt vaikkapa maastoilemalla voi opettaa hevoselle mitään " väärää"

Vierailija

Itsekin sain saman ikäisenä omani. ap:n täytyy nyt sitten vain muistaa, että " elämä" muuttaa sitten tallille, niin paljon oma hevonen sitoo ja vie aikaa.suosittelen todella hyvän ja kokeneen opetushevosen ostamista, en kuitenkaan mitään " estetykkiä" ; koska 3 vuotta ratsastanut ei ihan oikeasti voi olla niiiiiiin taitava kuin ap itse taitaa uskoa.ja ihan vapaasti myös vanhemmat voivat pompotella hevosella, ei hyvää hevosta voi sillä pilata. Ennemminkin pelkäisin että itsestään ja omista taidoistaan liikaa kuvitteleva 13-vuotias sen tekisi.Ratsastus on kaikin puolin kiva ja hyvä harrastus, ostakaa tytölle hevonen niin hänellä on paremmat mahdollisuudet edetä kilpaurallaan.

Vierailija

innokkaana varaamassa liikutusvuoroja. Tosin me vanhemmat vaan ratsastellaan (lähinnä koulua ja maastoja). Joten jos tyttö saa kunnon estetykin, on vaarana, että me aikuiset ei pärjätä sen kanssa. Tai ainakin voidaan opettaa sille jotain väärin. Koko perhe haluis hevosen, mutta estekilpahevonen sen pitää olla, sillä tyttö menee hienosti esteillä.

Vierailija

Oma hevonen lapsella tarkoittaa sitä että vanhemmat ovat 100 prosettisesti mukana asiassa ja jättävät muut omat tarpeensa taustalle.

Oletko valmis siihen ja oletko realistisesti miettinyt kustannukset?

Vierailija

Haluatko sinä vai tyttäresi enemmän sen hevosen? Olen nähnyt niiin paljon esimerkkejä tytöistä, joille 14-16-vuotiaina ostetaan ensimmäinen oma hevonen, jaksavat innostua siitä vuoden kunnes pojat tulevat kuvioihin eikä aika riitäkään yhtäkkiä hevosteluun.Miettisin myös, että riittääkö aika tallilla olon lisäksi kavereihin, muihin harrastuksiin ja ennen kaikkea koulunkäyntiin! Lukio ei ole mikään pikkujuttu, ja pitää nuorella olla joku muukin harrastus kuin hevoset (omasta kokemuksesta puhun).Tyttäresi tasosta en tiedä mitään, mutta jos kilpailee metrin luokissa tuntihevosilla, voisin harkita esteisiin painottunutta hevosta. Muussa tapauksessa (ja etenkin teidän tilanteessa kun vanhemmatkin ratsastavat) hankkisin hyvän perushevosen, jolla voi kisata sekä koulua että esteitä. Estetykkien kanssa pikkutytöt joutuvat hankaluuksiin, jolleivat ole sitten Sanna Salosia.Miettikää tarkkaan, puhukaa tytön ratsastuksenopen kanssa ja pyytäkää häntä antamaan mielipide myös.

Vierailija

mutta meijän 4v on oma heppa. tosin minä sen hoidan, tyttö AINA mukana. Tyttö sillä ratsastaakin, ei tietenkään maastossa eikä laukkaa mutta aika paljon. katotaan nyt että millon voi alkaa itse hoitaan. =)

Vierailija

just noin asia on. Jos lapselle hommataan hevonen niin se tarkoittaa että vanhempien on oltava myös hommassa 100% mukana ja tiedettävä mitä hevosen pito vaatii.

Vierailija

Noin nuori voi löytää jonkin muunkin kiinnostuksen kohteen, joka yllättäen ajaakin hevosharrastuksen ohi ja jonain päivänä motivaatio hevosen hoitoon ei ehkä enää olekaan järin korkea.

Sivut

Uusimmat

Suosituimmat