Miten selvitä paniikkihäiriöstä ym pelkotiloista ilman lääkkeitä?

Vierailija

Pelko on kovaa ja häiritsee paljon arkea, pelkään että kuolen ja pienet lapseni jäävät ilman äitiä. Tai että lapseni kuolevat. Pelko ja paniikkihäiriö aiheuttavat jo paljon fyysisiäkin oireita. Pelottaa olla lasten kanssa kotona päivät jos saan vaikka sydänkohtauksen ja kuolen ja he jäävät tuntikausiksi yksin kotiin itkemään ja ties mitä heille silloin tapahtuu, sitä pelkään eniten, ja sitä miten he selviävät jos minä kuolen.

Voiko tästä selvitä jotenkin ilman psykiatria tai ilman lääkkeitä? Vai olisiko paras marssia pyytämään lääkkeet? Näin tämä ei voi jatkua :(

Kommentit (9)

Vierailija

paniikkikohtaukset tulevat usein kotona, koska suurin pelkoni on siis se että pyörryn tai kuolen kotona lasten silmien edessä eikä kukaan ole auttamassa. en uskalla jäädä yksin minnekään missä kukaan ei näe eikä auta. pelkään myös joka ilta, että heräänkö enää aamulla. tämä tuntuu niin hirveältä ja koko elämä on nykyään yhtä pelkoa :(ap

Vierailija

Minä olen itse opetellut eroon paniikista. Omat oireeni olivat niin pahoja etten vuoteen voinut käydä yksin lähes missään ja lapsen ollessa yli 1-vuotias kävin hänen kanssaan ensimmäisiä kertoja kahdestaan kaupassa!En voinut matkustaa julkisilla kulkuneuvoilla, en käydä kylässä tuntemattomilla, enkä kaupassa, saati sovituskopissa, en työskennellä tai opiskella läsnäolevana!Sitten luin mistä paniikkikohtaukset oikeasti johtuvat. Ne johtuvat osittain psyykkeestä, mutta myös hermostosta, joka on vioittunut niin, että se ylireagoi vähänkin erilaisiin tilanteisiin liikaa. Sitä voi harjotuttaa itse, ja itseään voi psyykata esimerkiksi ääneenlausutuilla mantroilla. Niin hullulta kuin se voikin tuntua, niin se auttaa!Ensin pikkuhiljaa täytyy alkaa laajentaa ympyröitään! Hoen usein itselleni: " Olen normaali ihminen, aivan kuten kaikki muutkin, minä voin elää normaalisti ja liikkua aivan niinkuin muutkin!" ja se auttaa!Paniikkikohtaukseen liittyvästä pelosta voi myös päästä eroon.

Yleisimmän pelot ovat: kuolema (esim pelkää saavansa sydänkohtauksen tms) ja pyörtyminen. Kannattaa alkaa ajatella, että mitä jos sinä saatkin jonkun kohtauksen kassajonossa. Mitä sitten? Mitä sinä ajattelisit jos joku saisi kassajonossa kohtauksen? Et varmaan paljon mitään, vaan yrittäisit auttaa ja hälyttäisit apua! Kuinka todennäköistä on, että saat kohtauksen? Hyyyyyvin epätodennäköistä! Kannattaa käydä läpi kaikki vaihtoehdot ja varasuunnitelmat jotta alkaisi tajuta kuinka epätodellinen se pelko on!Ja oireet voivat olla todella tuntuvat! Sydän hakkaa, hikoontuu, päässä pyörii ja tärisyttää! Mutta niistäkin voi päästä eroon. Niitä voi treenata pois esimerkiksi siten, että yrittää aiheuttaa kohtauksen itselleen (itsesuggestio) ja sitten alkaa vaikka laskea kymmeneen ja hokea itselleen " kaikki hyvin, ei hätää" kunnes ruumis: sympaattinen hermosto tottuu ja ymmärtää ettei tarvitse laueta hätätilaan aina kun vähän hermostuu.Se auttaa oikeasti! On paljon paniikkihäiriöstä kertovia hyviä kirjoja joita kannattaa lukea!

Vierailija

Vanhempikin reilusti alle 3-vuotias, joten eivät osaa tehdä mitään jos minulle tapahtuu jotain.

Minulla on kaikenlaisia oireita, en enää tiedä mikä on kuviteltua, mikä ehkä oikeaa, koska tämä paniikki ja pelko aiheuttaa varmasti suurimman osan oireista. En tiedä edes mitä lääkärille sanoisin, lista oireista olisi pitkä. Minulla on beetasalpaajia sydämentykytykseen, mutta ne ovat niin mietoja etteivät oikein auta, pulssi tykyttelee miten sattuu, tai niin minusta tuntuu. Siksi pelkään sydänkohtausta. Pelkään myös syöpää. mielisairauksia, aivoinfarktia, kaikkea mahdollista. JOkaiseen noista löydän jonkun mahdollisen oireen itsestäni. Viimeaikoina lääkärissä katsottu sydänfilmi (ok) ja verenpaine ok (matalahko). Mutta ehkä tarvitsen sittenkin ne lääkkeet. Ei tästä ehkä ilman selvitä.ap

Vierailija

Peesaan edellistä kirjoittajaa. Minulla todettiin myös matala estrogeenitaso ja syön nyt estrogeenia, tuntuu auttavan. Kannattaa laittaa mailia peukaloiselle, hän neuvoi myös minulle avun. Samoin se, että lopetin hormonaalisen ehkäisyn. kahvin ja makean syönnin. Tämä kaikki yhdessä on tukenut hermostoani niin, että voin paremmin kuin vuosiin. Olen kärsinyt paniikkihäirilöstä n. 15 vuotta. Sen lisäksi suosittelen lämpimästi urheilua, ihan missä muodossa tahansa, mutta erityisesti uintia jos osaat uida rintaa ja kroolia siten, että pää on veden alla, mikä tasauttaa hengityksen ja laukaisee kunnolla jännityksen, sen lisäksi pilates on aivan ihanaa. Toki käyn ihan hikijumpassakin mikä tuntuu myös tukevan hyvää oloani. Olen elämäni kunnossa nykyisin. Kahvilla ja sokerilla tuntuu oikeasti olevan iso vaikutus asiaan. Alkoholia en ole voinut juoda vuosiin, mutta se ja tupakka ovat tosi huonoja kuulema paniikkihäiriöiselle.

Vierailija

Aloita minimoimalla kaikki riskit. Opeta lapsille mitä tulee tehdä jos pyörryt.Muistuta itseäsi joka päivä, että on hyvin epätodennäköistä että pyörtyisit tai saisit mitään kohtausta.Oletko käynyt lääkärintarkastuksessa? Onko sinulla OIKEASTI terveysongelmia jotka aiheuttavat syytä huoleen? Muista tilastot. Terve normaali ihminen EI saa mitään kohtauksia tosta noin vaan!Kun kohtaus tulee seuraavan kerran kotona ollessasi ala heti kiinnittää huomiota hengitykseesi. Syvään hengittäminen LISÄÄ oireiden voimakkuutta ja paniikkiä. Pyri siis hengittämään normaaliin tahtiin - älä hyperventioloi. Käy makaamaan, sulje silmät, hengitä rauhallisesti ja sano itsellesi, että kaikki on hyvin.Yksi suurin juttu paniikissa on kohtausten pelko. Eli ei välttämättä itse kohtaukset vaan pelko niistä! Siksi yksi erittäin hyvä keino on alkaa kirjata kohtauksia ylös ETUKÄTEEN!Mieti tänään valmiiksi kuinka monta kohtausta saat huomenna. Huomenna mieti kuinka monta kohtausta saat ylihuomenna. Ajattele niitä kohtauksia ja sitä tilannetta jossa ne voi tulla ja hyväksy ne. Ajattele, että kohtaus voi tulla, sitten se menee ohi, ja sinä pysyt hengissä. Kun alat ajattelemaan niitä etukäteen muussakin mielessä kun vain pelkäämällä niitä, niin alat reagoimaan niihin eri tavalla.

Vierailija

Paniikkihäiriön takaa löytyy erittäin todennnäköisesti syy hormoneista. Usein takana on synnytys, imetys, kuukautisongelmia jne.

Kaiken takana on matala estrogeenitaso. Useimmilla se korjaantuu synnytyksen jälkeen, joillakin se ei lähde nousuun millään. Tähän vaikuttaa taas paljonko synnytyksiä on, kuinka tiheästi, ikä ja stressi.

Olen itse saanut kyseiseen asiaan hoitoa, estrogeenitaso voidaan nimittäin mitata, mutta sitä ei haluta tehdä, ainakaan julkisessa terveydenhoidossa.

Tämä on niin laaja asia, että menisi tunti ainakin kaiken kirjoittamiseen ja koska on yö...pyydän sinua ystävällisesti meilaamaan mulle vaikka anonyyminäkin,niin voin kertoa asiasta lisää kun olen vähän pirteämpi; ) ja neuvoa mahdollisesti avunsaannissa. Uskon että kohdallasi kyse on tästä, ottaen huomioon lasten lukumäärän ja kuinka pieniä he ovat.

peukaloinen1@suomi24.fi

Vierailija

Tää ap:n kirjoitus (nro 6) oli kuin minun näppiksestäni! Minulla myös kaikenlaisten sairauksien pelkoa ja tehtykin on tutkimuksia jo vaikka mitä... Lääkitys ollut myös jo vuosia paniikkihäiriöön.

Vierailija

Tottakai voi popsia lääkkeitä tai jopa estrogeeniä korostavia pillereitä, mutta kysy itseltäsi "onko mun estrogeeni taso alhainen koska en syö estrogeeniä korostavia pillereitä??" Ei ole! Ja tottakai voi lopettaa alkoholin juomisen täysin ja poistaa ruokavaliosta monta muutakin asiaa, mutta se ei KORJAA ongelman aiheuttajaa kun kyseessä on paniikkihäiriö.Jos et voi juoda alkoholia niin kuin muutkin ilman että vartalo alkaa reakoida heikosti, niin vikaa on jossain. Ja tämä vika ei ole 'sinussa' vaan se tulee jostain.Jos sinulla on esimerkiksi alhainen estrogeeni taso, niin siihen on syy joka EI riipu sinun geeneistä tai jostain humpuukista kuten 'sinä synnyit viallisena'.Ihmiskeho on todella viisas ja monimutkainen systeemi. 99,999% kertaa tapauksista, ongelma johtuu jostain aiheuttajasta joka voi tulla ruuasta jota syöt tai jostain muusta helposti korjattavasta ongelmasta vartalossasi.Itse paniikkikohtaukset voi lopettaa todella helposti ja ohjekirjan tähän löytää esim. http://www.paniikkihairio.com sivulta. Olen ehdottanu kirjaa jo useammalle tutulle ja jokaisen kohdalla se on auttanut erinomaisesti. Kirja kertoo jopa fyysisestä mahdollisesta ongelmasta ihmiskehossa ja miten se voidaan korjata. En yhtään ihmettelisi jos kirjassa käsitelty ongelma aiheuttaisi jopa alhaisen estrogeeni tason kun se ainakin aiheuttaa korkean verenpaineen ja nopean pulssin. Siinä ei kylläkään tuoda esille ruokavalioon liittyviä asioita joka on mielestäni todella tärkeää kun suurin osa meistä ei edes tiedä minkälaista ruokaa ihmiskeho oikeasti tarvitsee, mutta paniikkikohtaukset se ainakin lopettaa.On olemassa toinenkin kirja joka perehtyy asiaan vielä enemmän, mutta kuten on laita monella muullakin erikoistuneella kirjalla, sitä ei ole käännetty Suomeksi vielä.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat