Asuntoa etsimässä ja vaatimustaso putoaa kokoajan...

Vierailija

Tulot yhteensä netto n. 3000¿. Omakotitaloja en edes katsellut. Aluksi katselin paritaloja, sitten rivitaloja ja nyt kerrostaloasuntoja. Vuokralla ei halua asua ikuisesti, mutta ei myöskään hermoilla jatkuvasti asuntolainasta ja koroista. Mitä enemmän googlettaa ja lukee, sitä realistisempi kuva tulee siitä, mihin on oikeasti varaa!

Kommentit (14)

Vierailija

jonka hinta on järkyttävä 270 000¿. Sitten löysin tosi kivan rivitaloasunnon, mutta silläkin hintaa vielä 230 000¿. Nyt asumme rivitalossa ja vuokra masentava 800¿/kk. Kuitenkin olisi kiva muuttaa rivitaloon, kun tottunut jo pihaan jne... Ap

Vierailija

Huomioi vain lainan määrässä ja maksumäärässä sen, että pystyy maksamaan, vaikka korot nousisikin. Pankinkin kanssa voi neuvotella tästäkin asiasta, että ei sitten ota sitä 300 000 lainaa 25 vuoden maksuajalla ja maksuerä äärimmilleen tulojen suhteen venytettynä.Toki joutuu tinkimään varmasti vaatimustasostaan.

t.3 vuotta katseltu asuntoja ja harmitellaan kun ei jo 3 vuotta sitten ostettu, mut toisaalta kiitellään.

Vierailija

Laskimme ensin mihin summaan on varaa järkevästi ja sitten aloimme vasta katselemaan asuntoja kyseisen summan alapuolelta. Ei oikeastaan edes vilkaistu paljoa ylärajan hinnan ylittäviä asuntoja, joten haaveilu pysyi kurissa.Meillä tää sopi, ei ahdistanut yhtään, kun ei ollut edes luonut itselleen ensin unelmia jostain mihin ei ollutkaan varaa. Lopulta mentiin budjetista tonni yli, mutta saatiin paljon isompi kämppä kuin mitä aluksi uskallettiin edes ajatella. Ollaan oltu tyytyväisiä näin, eikä lainakaan ahdista, kun sitä ei tullut vedettyä väkisin korkeuksiin.

Vierailija

Jenkeissähän asuntojen hinnat tulee jo rytinällä alaspäin ja yleensähän trendit tulee Suomeen sitten vähän myöhässä. Monet asiantuntijat toin väittää ettei Suomessa ole mitään asuntojen hintakuplaa, mutta itse suhtaudun aika kriittisesti tuohon. Ja minäkin uskon siihen, että korkotaso nousee vielä.Meillä vastaavilla tuloilla on lainaa oli 80 000, joka on 85 % asunnon arvosta. Tai oli kun ostimme tämän 3 vuotta sitten. Nyt hieman vähemmän. Tämä oli meille kyllä se kipuraja, jonka yli emme uskaltaneet lainaa ottaa.

Vierailija

Meillä nettotulot melkein 1000 e enemmän kuin teillä, mutta emme ole uskaltaneet ostaa vielä mitään kun hinnat ovat niin korkealla.. Jos ostamme, niin korkeintaan kerrostaloasunnon.

Vierailija

hinnat. Palasimme juuri keski-euroopasta ja sieltä sai 120-170 m2 asunnon alle 200t:lla, ison ja viehättävän kaupungin keskustasta. Tänne palattuamme ei tullut mieleenkään ostaa omaa...

Vierailija

Omaa rahaa oli säästetty ja saatu nuorempana lahjaksi joten lainan suuruus ei ole noin iso. Pankki olisi kyllä työntänyt enemmänkin rahaa. Mä en nyt kuitenkaan halua uskoa korkojen nousuun. Eiköhän tästä selvitä...Ps. Älä tyydy mihinkään, mulla on kokemus siitäkin, enkä koskaan tuntenut asuntoa kodikseni. Vaikka joutuisit tinkimään hinta tasosta niin ihana asunto löytyy varmasti! jatka vaan etsintöjä.

Vierailija

Kannattaa miettiä, onko nyt hyvä aika ostaa asunto. Hinnat ovat nousseet viimeiset 14 vuotta, sama trendi ei voi jatkua. Toisaalta pääkaupunkiseudun tilanne poikkeaa muusta maasta. Joka tapauksessa lainaan kannattaa ottaa joustovaraa reippaasti

Vierailija

Aluksi haaveissa oli hyväkuntoinen, tilava perheasunto hyvältä pientaloalueelta. Sitten vähän huonokuntoisempi, lopulta pienempi. Kerrostalo ei kuitenkaan ollut vaihtoehto missään vaiheessa.Saimme lopulta pikkuruisen kolmion (rt). Sen arvo on nyt noin 180 000. Ahdasta on, mutta loppujen lopuksi vaatimustason tippuminen ei ollutkaan paha juttu. Meillä on lainaa pk-seutulaisiksi vähän (vanha asunto pohjalla) ja liikkumavaraa paljon. Ei tarvitse laskeskella, mitä voi ostella tai milloin matkustella. Hyvä alue ja rivitaloasuminen oli loppujen lopuksi tärkeämpää kuin neliöiden määrä.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat