Mihin teilla muilla asuntovelallisilla menee rahaa kuin elamiseen ja lainaan? Maksatteko lainaa maksimaalisesti vai oletteko mitoittaneet l...

Vierailija

Mihin esimerkiksi?

Sivut

Kommentit (30)

Vierailija

Meillä on pitkä laina-aika: 25 vuotta.

Velkaa omasta talosta 90 000

ja lyhennys 550e/kk.

Tulot yhteensä reilut 2000e/kk (olen vielä kotona pienten lasten kanssa).Siihen on laskettu varaa remonttikustannuksille ja muille omakotitalosta koituville menoille.

Haluamme elää mielummin 25 vuotta velallisina ja joustovaralla kuin tiukalla budjetilla 10 vuotta.Ja minusta tämä on ihan hyvä. Olemme vielä hyni nuoria joten vaikka velkaa maksettaisiin se 25 vuotta, olemme 45-vuotiaina velattomina.

Vierailija

harrasttukset, matkailu, ulkona syöminen jne vie rahaa emmekä halua maksaa vain seiniä. Muita lainoja ei myöskään ole. Opintolainat maksettu aikanaan nopeasti pois. Nyt korkojennoustessa toki nostamme määrää. Osake ja säästötilisäästöjä lisäksi.

Vierailija

Jos ihmiset ja yritykset kuluttavat vähän, hinnat laskevat jolloin yleensä korkoja lasketaan. Ei nosteta. Jos taas näyttää, että talous ylikuumenee, eli investoinnit ja kulutus laukkaavat, hinnat lähtevät nousuun, jolloin korkoja nostetaan tämän hillitsemiseksi.11 ei siis nosta sinun korkojasi yhtään mihinkään, ennemmin päin vastoin. Toisekseen 11 kaltaiset eivät ole taantuman sattuessa pulassa, joten hänellä on säästöjä ja kykenee kuluttamaan silloinkin (ja luomaan työpaikkoja), kun muilla ovat rahat loppu.

Vierailija

Mutta rahaa jää kuitenkin muuhunkin elämiseen ja jopa törsäilyyn. Suuri kiitos tästä kuuluu miehelleni, joka tienaa mukavasti. Itse olen pienipalkkainen.

Vierailija

Rahat kuluu päivähoitomaksuihin 300¿ kuussa,

bensaan 100¿ kuussa,

vakuutuksiin noin 70¿ kuussa,

harrastuksiin noin 50¿ kuussa,

televisiolupa (en muista paljonko),

lehdet (sanomalehti ja irtolehdet) 15¿-25¿ kuussa,

terveydenhuoltoon noin 50¿ kuussa,

vaatteisiin ja kenkiin noin 50¿ kuussa,

auton korjaukseen 0-100¿ kuussa,

leluihin, lahjoihin yms. 0-50¿ kuussa,

puhelinlaskuihin 120¿ kuussa,

matkustaminen (ei oikein varaa tällä hetkellä)

ruokaan, vaippoihin, kosmetiikkaan, pudistusaineisiin ym. kaikki loputAina on rahat loppu kun miehelle tulee tili, mutta selvitään ja nautitaan elämästä siltikin! Yllättäviä kulut (sähkömies, putkimies, sairastuminen) sekoittavat elämän aina täysin, mutta miehellä on varakkaat vanhemmat, jotka joskus auttavat, kun kehtaamme pyytää. Olemme maksaneet heille takaisin valkoja aina kun olemme pystyneet, esim. veronpalautuksista.Vierailija

Se taitaa tuntua riittävän isolta ja kasvottomalta, jotta takaisin maksun suhteen ei ole niin kiirettä. No saahan sieltä ihan sopimuksellakin pitkät maksuajat. Menenkin tästä sitten pois sua ärsyttämästä, kun taitaa pikkusieluisuus vaivata itseäsikin. Tuskin se nimittäin edelleenkään on Sinun kulutuksestasi pois, jos joku muu haluaa maksaa oman lainansa nopeasti ja matalan koron aikaan. Eiköhän sitä matkustelua ym voi harrastaa sitten velattomanakin, vai miten?4

Vierailija

ylimääräiseen yhtään rahaa, mutta se on pakon sanelemaa. Maksetaan siis asuntolainaa pois ihan niin paljon kun ikinä pystytään. Tilantarve perheessä kasvoi ja haluttiin omakotitaloon, jossa on pihaa. Ei ole koskaan muutenkaan ollut rahaa paljoa, joten eipä tämä eläminen huonolta tunnu nytkään. Edelleen nautitaan joka päivä kodista, jossa mahtuu olemaan ja pihasta, jossa voi puuhailla vaikka mitä.

Vierailija

Apen jäljiltä maksetaan perintöveroa, vaikka anoppi pitää perintöä hallussaan.Mutta ihan oikeasti, mitä ap mahtoi tarkoittaa? Mitä on eläminen ja mitä se muu, joka ei kuulu elämiseen?

Vierailija

1500 e kk. Nettotulot ovat 2500. Eli tuosta tonnista jää rahaa ruokaan, auton kohtuulliseen käyttöön, pakollisiin asumismenoihin, kk-uimahallilippuun ja kk-kuntosalikorttiin, joita kummatkin työpaikat tukevat.Mitään yllättäviä menoja ei olla laskettu tapahtuvaksi, vaikka niille pieni vararahastotili onkin. Lyhennysvapaatakin saa soittamalla, mutta halutaan nyt lyhentää ihan täysillä 150 000 euron velkaa.Haaveillaan parin vuoden päästä ulkomaanmatkasta, mutta en tiedä raaskiiko sitten kuitenkaan, kun siihenkin menee monta tonnia ja voisi silläkin lyhentää. Mulla on vähän vanhanaikainen tyyli, että ensin maksetaan velat pois, sitten hummaillaan.

Vierailija

sitä voi maksaa koko loppuikänsä takaisin. Ostettiin vanha talo, jota nyt pikkuhiljaa rempataan ja sisustellaan. Matkoilla käydään vasta nyt 40+ ikäisenä. Nyt tuntuu että ollaan tämä luksus ihan ansaittukin.

Vierailija

Itse ihmettelen vain, että jotain voi ärsyttää noin paljon ja noin tunnetasolla " köyhien luuserien" elämänlaatu. Itse sanoinkin ettei se arvon kirjoittajan omasta elosta ole pois, jos joku käyttää rahansa muuhunkin. En tiedä hänestä, mutta aika kalliita esimerkkejä kansantaloudelle ovat nekin, jotka eivät lopulta pysty velkaansa hoitamaan enää mitenkään. Onneksi he ovatkin lainanneet rahansa vain pankeilta.Karkeasti ajatellen kulutuskuluttaminen on varmaan kahdella henkillä sama, jos toinen kuluttaa 10 vuoden aikavälillä koko ajan tietyn summan ja toinen ensimmäisen viiden vuoden aikaan ei yhtään ja seuraavan viiden vuoden aikaan sitten kaksinkertaisesti. Kun lainat on maksettu, johonkinhan se ylimääräinen raha on laitettava. Ellei sitten jaksa luuserielämäänsä sijoittamalla rahat johonkin.

Sivut

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat