3 ja 1/2 vuotiaani ei osaa vieläkään värejä! Pitäisikö huolestua?

Vierailija

Vai onko tämä normaalin rajoissa vielä? Isommat sisarukset kyllä jo osasivat (muistaakseni) värit jo paljon aiemmin...Kommentit (15)

Vierailija

Sinun lapsesi osaa sitten jotain muuta, mitä tähän ketjuun kirjoittaneiden lapset eivät osaa ;-)Lasten oppimiseen vaikuttaa kiinnostus - toiset oppivat autonmerkit kuin tosta vaan, toiset taas tykkäävät piirtää ja ovat siinä tosi taitavia.Meillä poika oppi värit melko myöhään ja vielä nytkin (täyttää talvella 4v) sekoittaa harmaan ja ruskean lähes aina.Ihan oikeasti: oppimisen rytmi on hyvin erilainen lapsilla. Kyllä neuvolassa puututaan, jos jotain todella on pielessä.

Vierailija

Eivät kaikki osaa tietyssä iässä kaikkia samoja juttuja. Jos värit on hukassa vielä 5-vuotiaana, sitten on tarkempi selvitys tarpeen.

Vierailija

Meillä poika 2,5 vuotiaana osas jo: sininen, punanen, vihreä, keltainen, violetti, musta, harmaa, vaalean sininen, vaalean punainen.Vähän kuulostaa huolestuttavalta..

Vierailija

meillä poika 3.4v. tunnistaa punaisen, ei selkeästi pysty ymmärtämään värejä.

puhuu 3-4 sanan lauseita, mutta selkeästi lapselle käsitteet vaikeita. meillä siis ainakin liittyy värejen tunnistaminen puheenkehitykseen.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat