Missäköhän sitä vielä voisi säästää? Niin rahaa kuin luontoakin.. OV

Vierailija

Eli säästökuuria tässä toteuttamassa.-syömme yhä enemmä kasvisruokaa

-syömme ns. kauden mukaan

-emme ostele tuontihedelmiä, talvella syömme pakkasesta marjoja sekä käytämme paljon kotimaisia juureksia

-emme osta salaatteja talvella, emmekä tomaatteja/kurkkuja

-keräämme sieniä pakkaseen sekä kuivattavaksi

-pakkasesta löytyy myös marjamehua juhlatarpeiksi

-emme osta kaupasta mehuja, paitsi lasten saunapillimehut

-suosimme kotimaista kaikessa

-riisinsyöntiä olemme vähentäneet, erittäin epäekologistamuita asioita:

-saunomme vain kaksi kertaa viikossa

-suihkussa sammutamme suihkun saippuioidessa jne (aina tehty niin)

-tiskaan käsin, huuhtelen astiat altaassa seisovassa vedessä, käytän veden kukkien kasteluun :)

-teen uuniruoat leivinuunissa, puuhellalla pitkää haudusta tarvitsevat sähköhellan asemesta

-kompostoimme kaiken mahdollisen, kierrätämme muut,

-roskat tyhjennytämme kuuden viikon välein.

-ostamme kirpparivaatteita, kierrätämme sukulaisissa lastenvaatteetVinkkejä miten selvitä vielä halvemmalla ja ekologisemmin?Asumme okt:ssa haja-asutusalueella, kaksi autoa pakolliset. Kumpikin pienikulutuksinen diesel. Vältämme huviajeluja.

Sivut

Kommentit (18)

Vierailija

Kesäaikaan saunomme jopa joka päivä, mutta puulämmitteisessä pihasaunassamme :) Me vain rakastamme saunoa, koko perhe.Talomme on suht pieni, kaksi makkaria, olkkari ja iso tupa, neliöitä jotain 100, tosin makkarit on aika matalia niin en tiedä lasketaanko niitä virallisesti edes.

Sähkölämmitys, mutta leivinuunilla ja kahdella takkauunilla lämmitämme. Eli pattereita on päällä vain vessassa sekä kylppärissä lattialämmitys. Sähkönkulutusarvio on jotain 12000kWh, en usko että on noinkaan paljon, arviolaskua odotellaan. Emme omista kuivausrumpua emmekä muutenkaan hirveästi mitään sähköä vieviä laitteita.Kaksi autoa tarvitsemme koska bussit ei tästä kulje kuin kerran päivässä koulupäivinä. Kylän palveluihin on 15km, isompaan kaupunkiin 60km.Ap

Vierailija

Joillekin se auto vain on pakollinen. Muuten ei pääse mihinkään.

Meillä menee myös kotimme ohitse linja-auto, aamulla kerran kylälle päin koulupäivinä, neljältä pääsee takaisin. Lapsia kolme, mies erisuunnassa töissä. Tarvitsemme kaksi autoa, minun työpaikkani on vastakkaisessa suunnassa kuin miehen, kuten on lasten hoitopaikka ja koulu. Koulukyyti hoituu kunnan puolesta tosin taksikyydillä.Mutta kovin ekologisestihan Ap ja moni muukin täällä elää. Nostan myös hattua ja lupaan miettiä omia kuluttamistottumuksiamme.Se auto vaan nyt ikävä kyllä on välttämätön paha maalla. Onneksi sentään ihmiset kompensoivat muilla elintavoillaan asiaa.

Vierailija

joku kierrätettävä muovikuusi, jonka valmistus on syönyt luonnonvaroja vaikka kuin, öljyä jne.Meillä ainaskin jaetaan omasta metsästä kuusia tutuille, saa harvennettua metsää jne. Mitään kasvatettua tanskalaista en kyllä huolisi itsekään..

Vierailija

Niin huonekalumme ovat kirppareilta, huutokaupoista, roskalavoilta jne. Verhot itsetehtyjä, suurin osa kierrätyskankaista.

Emme osta oikeastaan mitään uutena, kierrätämme kavereiden kesken tai metsästämme käytettynä netistä, kirppareilta jne.Lehtiä ei tule kuin päivittäinen lehti sekä paikkakunnan lehti kerran viikossa.Idätämme paljon papuja, herneitä jne, edullista ja halpaa hyvää lisuketta ruoan kanssa.Muita jotka nauttivatkin tälläisestä elämäntavasta?

Vierailija

Me elämme samantyylisesti, tosin vain yksi auto. Lapsia meillä on neljä, olen kotiäitinä kunnes nuorinkin menee eskariin. Pärjäämme hyvin yhden ihmisen palkalla (timpurimies) ja lapsilisillä. Maaseudulla asumme okt:ssa, kasvatamme paljon ruokaa itse. Nyt harkinnassa kanojen ottaminen :)

Vierailija

Ainoat asiat, missä meidän perhe on ekologisempi kuin teidän, on asumismuoto ja auto. Asumme kerrostalossa kaukolämmöllä ja autoa ei ole ollenkaan. Tiesitkö, ap, että jos vie roskat marketeille kierrätyspisteeseen autolla, kierrätyksen tuoma hyöty (=energiansäästö+materiaalinsäästö) on valunut jo hukkaan automatkassa? Eli auto on pahempi energiasyöppö ja ympäristöhaitta kuin äkkiseltään edes diesellaskusta voisi päätellä.No toi saunominen on ehkä kans... Me saunotaan korkeintaan kerran viikkoon (sähkösaunassa).Muuten kyllä nostan hattua teille!

Vierailija

Jos näitä hieman synkkiä talousnäkymiä siis tarkoitat.Kiinnostaisi vain löytyykö täältä muita ekologisia arvoja ajattelevia ihmisiä, ihmisiä joille kerskakuluttaminen on kauhistus.Rahansäästöhän on tässä ihan bonusta vain ;D

Vierailija

muuta kuin että onko ihan pakko olla kaksi autoa? Pystyisikö fillarilla hoitamaan osan ajoista?Ihan hienolta kuulostaa tuo teidän elämäntapanne.

Vierailija

Asumme kerrostaloalueella lähiössä ja emme omista autoa ollenkaan. Lapsia on vain yksi, saunomme KERRAN viikossa. Jouluna käytämme kierrätettyä muovikuusta, joten ei tarvitse puita kaataa meidän juhlamme takia ainakaan.

Vierailija

Kiva kuulla että on muitakin täällä pyörimässä :)

Juu kierrätyskeikat tehdään työmatkan yhteydessä, hoidetaan kaikki aina samalla kertaa, kaupassa ja asioilla käynti jne.Lapsia meillä on kolme.

Vierailija

Tuo haja-asutusalueella asuminen on sinällään tietysti erittäin epäekologinen vaihtoehto. Mutta hyvä että ap pyrkii kompensoimaan sitä muilla valinnoilla.

Sivut

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat