Mitä tehdä? Imetysasiaa...vauva ei kasva:(

Vierailija

Tai no, olihan tuo vähän raflaavasti aloitettu, muta kuitenkin...Tyttö on nyt kolme kk ja painoa vasta 5030g!Kuukaudessa tullut alle 200g lisää painoa. Syntymäpaino oli 3710.Pituutta on kuitenkin nyt 60, 7 senttiä ja sitä on tullut kuukaudessa kaksi senttiä. Samoin päänympärys etenee ihan normaalikäyrällä.Tyttö on pieni, mutta ei laihan oloinen, nyt on jo ilmestyneet söpöt säärimakkaratkin.Hän nukkuu pisimmillään 4-5 tunnin unia ja on syöttövälit täysin tyytyväinen. Kehittyy muutenkin ikäisensä tavoin, on iloinen ja hymyileväinen.Kuitenkin painokäyrä laskee kuin lehmänhäntä ja neuvolassa sanoivat, että itse saan päättää, joko nyt olisi aika lisämaidolle. Siellä on ollut nyt sijaisia, ja kukaan ei neuvo kunnolla, huokailevat vain sitä laskevaa käyrää ja olen ihan ymmällä:(Mitäs tässä nyt sitten päätät? Tahtoisin tosi kovasti jatkaa täysimetystä, mutta en halua, että lapsi kärsii nälästäkään!Antakaa nyt neuvoja, te viisaammat, olisin niistä tosi kiitollinen!

Sivut

Kommentit (48)

Vierailija

Vierailija:

Lainaus:


ihan normaalilta. kyllä nälkäiset vauvat ovat ärtyisiä. imetystukipuhelimessa ei käsittääkseni vastaa mitään ammattilaisia, vaan nimenomaan vapaaehtoisia maallikkoja, jotka saattavat promota imetystä sellaisissakin tilanteissa, joissa oikeasti lisäavinto olisi tarpeen (vrt. nämä sairaalaan joutuneet aliravitut vauvat, joiden äidit ovat vaan imettäneet ja imettäneet vaikka vauva selvästi nälkäinen ja maito ei riitä).
elimen " takia" joutuneet aliravittuun tilaan?

Vierailija

Ei kukaan vastuullinen ammattilainen anna ainakaan sellaista neuvoa, että älä huoli ja jatka niin kuin ennenkin, jos ei ole nähnyt ja tutkinut sitä lasta.Vierailija:

Lainaus:


Kyllä he aika hyvin osaavat arvioida.. Todellakin suuri osa ON terveydenhuollon ammattilaisia.


Vierailija

Vierailija:

Lainaus:


lapsen kasvu pysähtyy tai on liian hidasta, niin yhteys lastenlääkäriin. Vika kun voi olla muussakin kuin siinä, onko se tissi nyt oikein päin siellä suussa...
Ap:nkaan tilanteessa ei mikään viittaa siihen, ettäkö jotain suurempaa hätää olisi. Neuvola ja lääkäri varmaan ovat nähneet vauvan jos kerran punnituksissakin ovat vastikään olleet.

Vierailija

eikö ole pääasia että vauva voi hyvin, nyt kun äiti stressaa vielä lisää voi se vähäinenkin maito loppua... eli imetyksestä otetaan stressiä. siinä kärsii sekä äiti että vauva. jos äiti pääsisi stressikierteestä pois vaikka sen vähäisen lisämaidon avulla niin hyvä, imetys tuskin lakkaa siihen.itse olen kaksi lapsistani joutunut pulloruokkimaan ja nyt kolmannen kanssa yritän imettää niin pitkälle kuin mahdollista. mutta stressaamaan en ala, on siitä jo kaksi kokemusta.

Vierailija

Pituutta tulee ja pää kasvaa. Jos lapsi on tyytyväinen ja nukkuu hyvin, niin en kyllä maidon riittävyyttä epäilisi. Vauvatkin on eri mallisia, millainen ruumiinrakenne sinulla ja miehelläsi on? Mun kavereilla molemmat lapset on olleet pitkiä ja " laihoja" , eka rintamaidolla ja toka korvikkeella, joten heillä ei ollut ravinnosta kyse.

Vierailija

ihan normaalilta. kyllä nälkäiset vauvat ovat ärtyisiä. imetystukipuhelimessa ei käsittääkseni vastaa mitään ammattilaisia, vaan nimenomaan vapaaehtoisia maallikkoja, jotka saattavat promota imetystä sellaisissakin tilanteissa, joissa oikeasti lisäavinto olisi tarpeen (vrt. nämä sairaalaan joutuneet aliravitut vauvat, joiden äidit ovat vaan imettäneet ja imettäneet vaikka vauva selvästi nälkäinen ja maito ei riitä). sinun vauvasi kuulostaa voivan oikein hyvin, ja pituuttakin tulee. en menisi häiritsemään imetystä pullolla, elei siihen muuten ole tarvetta, ja korvikkeella en ainakaan.

Vierailija

Fakta on, että imetystukipuhelimeen vastaajat eivät ole ammattilaisia, vaan koulutettuja vapaaehtoisia. Imetystuki kokonaisuudessaan on vapaaehtoisten pyörittämä verkosto.En luottaisi lapsen terveyteen liittyvissä asioissa siis toisten harrastajien kouluttamien amatöörien neuvoihin. Hyviä vinkkejä voi saada, mutta oiekasti vakavissa asioissa kääntyisin lastenlääkärin tai ravitsemusterapeuttien puoleen.

Vierailija

Imetystuen avulla voi saada vinkkejä imetykseen, mutta he eivät pysty sanomaan saako lapsi riittävästi ravintoa imettämällä ja tarvitaanko lisäruokintaa. Puhelimeen vastaavalla henkilöllä ei myöskään ole mitään ammatillista vastuuta neuvoistaan, kyseessä on ihan tukihenkilön vinkit, ei ammattilaisen arvio.Vierailija

Sitten jos on selvästi nälissään imetyksen jälkeenkin, ei nukkuisi kunnolla ja olisi ärtyisän oloinen, kokeilisin vasta lisämaitoa. t. Neljän äiti

Vierailija

miltä sinusta tuntuu, tuleeko sinulta maitoa hyvin? tuntuuko, että vauva syö " kaiken" vai tulisiko sitä ehkä enemmänkin jos vauva vaan söisi?tarkoitan tällä sitä, että miksi antaa korviketta, jos omaakin olisi - koittaisit tuputtaa tissiä (tai lypsät ja annat pullosta) vähän useammin...ethän itse muuten ole millään dieetillä, joka saattaisi ohentaaa maitoasi..? jos mahdollista, lisää omaan ruokavalioosi rasvaa ja koita syödä muutenkin oikein hyvin ja runsaasti!

Sivut

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat