ADHD 1,5-vuotias?

Vierailija

Ennen kuin saan kuulla, että "tuollaista se on lasten kanssa, mitäs teit lapsia jos et jaksa", kerron, että minulla on 4 lasta ikähaitarilla 1,5-9 v. Kokemusta on siis puolitoistavuotiaista muutenkin kuin tästä yhdestä.Mutta asiaan. Nuorimmainen poikamme on yksivuotiaasta lähtien ollut lievästi haasteellinen tapaus; hän on jatkuvassa liikkeessä, ei varsinaisesti leiki mitään, vaan höslää, häslää ja säätää ympäriinsä. Hänen perässään pitäisi kulkea ihan koko ajan. IHAN koko ajan. Mitä tahansa tapahtuukin, hän haluaa osallistua. Samalla hän saa tuhottua, rikottua, sekoitettua kaiken. Kiipeilee joka puolelle. Vetää alas kattilat hellalta, joten edes vessaan et pääse ilman, että hänet a) ottaa mukaan tai b) laittaa pinnasänkyyn. Listaa voisi jatkaa loputtomiin. Tälläkin hetkellä hän todennäköisesti vetää kattilat kaapista äänestä päätellen. Keittiön tuolit meillä on jo aikaa sitten sidottu pöytään kiinni, koska hän ronttaa tuolit ympäriinsä kiipeilläkseen ihan minne tahansa. HÄN YLETTYY JOKA PUOLELLE ja on KOKO AJAN LIIKKEESSÄ. Yleensä olemme ulkona hyvin paljon, koska sisällä oleminen on piinaa hänen kanssaan. Leikkeihin hän siis ei jaksa keskittyä, vain tuohon häsläykseen.Olen ihan pulassa enkä meinaa jaksaa. Ovatko "kaikki normaalit 1,5-vuotiaat" tällaisia ja kolme isompaa lastani vain tavallista helpompia? En vaan muista, että olisin joutunut näin paljon juoksemaan kenenkään toisen lapseni perässä.

Kommentit (10)

Vierailija

mutta meillä on aivan saman kuuloinen 13 kk ikäinen tyttö ja kieltämättä ADHD mahdollisuus vilahtaa välillä mielessä itselläkin. Lapsi ei osaa esim. istua sylissä edes puolta minuuttia paikallaan, jos vaikka yritän lukea hänelle kirjaa. Ja juuri tuo vessaan / suihkuun pääseminen samanlaista, että lapsi pitää "köyttää" jonnekin kiinni koska muuten se löytyy keikkumasta sohvan selkänojalta...

Vierailija

Meillä just nukutetaan juuri vastaavaa tapausta kuin tuon ap:n lapsi... päivällä sählätään sisällä, mutta ulkona ihan eri meininki... poika vaatii väh. kaksi ulkoilukertaa/päivä, riittävän ulkoilun jälkeen jaksaa leikkiä välillä yksikseenkin ilman seuralaista eikä keskity "koiruuksiin". Ikää on samat 1v 6kk.Lapset on erilaisia persoonia, ja nuo puolitoistavuotiaat juuri villeimmillään. Meillä kolme lasta ja kaikki olleet vilkkaita jossain vaiheessa, mutta on mennyt ohi. Toki kannattaa ottaa asiantuntijoihin yhteys jos kovasti huolettaa ja väsyttää tuo teidän tilanne.Jaksamista ja hyvää syksyn jatkoa!

Vierailija

Kaikki muut neljä lasta ovat taas olleet täysin mahdottomia, ja lisäksi ap:n kuvailemia. Lisäksi meidän pojan lääkäri sanoi, että nämä adhd lapset ovat yleensä ennen 2v ikää harvinaisen rauhallisia, ja oppivaisia lapsia. Eli oireet alkaisivat näkyä vasta 3 ikävuoden jälkeen. Näin oli meidänkin poika, eli ihanteellinen , rauhallinen vauva ja taapero. oppi kyllä kävelemään normaalia aikasemmin, eli 7kk vanhana (mikä sekin on kuulemma yleistä adhd lapsille).

itse en kyllä vielä ihan 1.5 vuotiaasta rupeaisi epäilemään. Mun mielestä vaikuttaa täysin normaalille lapselle tuo ap:n lapsi.

Vierailija

omani lähti hoitoon 1.9 v. koska en enään jaksanut. oli hoidossa aamupäivän. nyt poika on kokopäivähoidossa ja ikää vajaa 5v. tosin on erityistarhassa ja nyt meillä todellakin adhd epäily.

pienenä oli aina vaarassa ja ei kuunnellut. olin loppu ja pelkäsin, että pojalle tapahtuu jotain.

nyt poika kotona rauhallinen, mutta kodin ulkopuolella ei ole, vaan reagoi ärsykkeisiin tosi voimakkaasti.

tavallinen poika voi olla vilkas lapsena, mutta niin on adhd lapsikin.

Vierailija

ADHD diagnoosin voi saada jo 4 vuotiaanakin. ADHD on ennen kaikkea tarkkaavuushäiriö eikä vain ylivilkkautta ja keskittymättömyyttä.

Vierailija

Eikä ole mitään ADHD-tapauksia eikä edes muutenkaan kauhean villejä. Mies aina lohduttelee että se on älykkään lapsen merkki kun haluaa tehdä ja kokeilla :) Raskastahan se toki on. Meillä on ollut keittiön tuolit kyljellään lattialla kiipeilyn estämiseksi melkeinpä yhtäjaksoisesti jo useita vuosia... :)

Vierailija

oma 1.5 vuotias on kyllä huomattavasti rauhallisempi, vaikka onkin ihan vilkas tapaus (tyttö). Mutta luulisin, että ns. yksinleikki pitäisi olla jo 1.5 vuotiaana ihan mahdollista, eli että lapsi leikkii edes hetken itsekseen.Soita vaikka mannerheimin lastensuoj.liiton perhepuhelimeen, ja kysy neuvoa!

Vierailija

Jos asia painaa mieltäsi, kirjaa kaikki oireet ylös. Asia nousee esille 5-vuotisneuvolassa, josta lapsesi voi aikaisintaan saada lähetteen toimintaterapiaan. Terapeutti testaa häntä kahtena eri kertana ja raportoi sitten näkemyksistään.ADHD-diagnoosia aletaan miettiä vasta kouluiässä. Sitä aiemmin ylivilkkaan käytöksen ja keskittymättömyyden voi katsoa olevan täysin normaalia.Älä kanna huolta turhaan!t. asiantuntija

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat