onko teillä lainassa takaisinmaksuturva? entä korkokatto?

Vierailija

Meillä on laaja takaisinmaksuturva, mutta ollaan vähän mietitty, että onkohan siinä edes mitään järkeä? aika kallis tuntuu olevan.

korkokattoa on tyrkytetty jokaikinen kerta kun ollaan pankissa käyty, mutta ei olla otettu. Lainaa jäljellä 87000 euroa, ja tuntuu,että korot saa kyllä aika lailla nousta, että tuo korkokatto tulisi kannattavaksi, kun on niin kallis.

Sivut

Kommentit (22)

Vierailija

MUTTA onhan teillä varmaan palovakuutuskin. Mahdollisesti shampanjapulloa korkatessa uudenvoden aattona murehditte molemmat, että ei perkule ei se palanut tänäkään vuonna! Paras vakuutushan on sellainen, mitä ei tarvita...Varmaan tuo työttömyyspuoli ei enää ole niin suuri peikko, mutta sairastunistaan ei kukaan tiedä, onneksi.Sitten taas on ihan laskettavissa paljonko yhden prosenttiyksikön koronnousu vaikuttaa kuukausierään. Sekä myös se paljonko esim viiden vuoden korkokaton vaikutus on kuukautta kohti. Ylensä korkokatto jää halvemmaksi.Mutta kukin tavallaan, tarjottu on ja jos ei kelpaa, niin ei auta rutista jos vaikka rekka tulee väärässä kohtaa tiellä vastaan ja lainanmaksajia jää vain yksi. Tosi tylsää jos menettää puolison ja on vielä pakko myydä kotikin, jotta selviää lainanmaksuista!

Vierailija

Jos näin on niin ei korkokatosta vielä ole mitään hyötyä ollut. Hyöty alkaa vasta korontarkistuksen jälkeen.Paitsi tietysti jos olette alunperin saaneet korkokaton alle euriborin, silloin tilanne on eri.Vierailija:

Lainaus:


Ei takaisinmaksuturvaa, mutta korkokatto kyllä ja nyt jo kannattaa.

Otimme korkokaton vuosi sitten, pian on maksanut itsensä pois ja jäämme jopa voitolle...
Vierailija

Toivottavasti kaikki sen ottaneet ymmärtävät että se maksaa lainanhoitokulut ainoastaan yhden vuoden ajalta jos joutuu työttömäksi. Nykyisillä 20-30v lainoilla tuo on ihan haistapaska kusetusta.

Vierailija

Meillä ainakin on kunnon henkivakuutukset kummallakin. Lisäksi kuulutaan työttömyyskassaan, jotta saadaan ansiosidonnaista, jos työttömyys iskee. Tapaturmavakuutukset maksavat tarvittaessa rahaa tai sairaalakuluja. Käsittääkseni, jos on normaalit vakuutukset kunnossa pärjää aika pitkälle ilman pankin takaisinmaksuturviakin, vai mitä mieltä olette?

Vierailija

Meillä toiselle ei takaisinmaksuturvasta työttömyyden varalta olisi ollut mitään iloa lainaa otettaessa. Niissä kun pitää olla vakituinen työ.Otimme siis niin pienen lainan (ja vaatimattoman asunnon), että selviäisimme siitä niukin naukin pelkästään toisen tuloilla. Kun ei otettu korkokattoa, säästettiin alussa monta tonnia, joten jäi korkojen nousua varten säästöön tuokin raha. Pienen lainan vuoksi jäi koronnousuvaraa ja niin kauan kun molemmilla riittää töitä voimme lyhentää lainaa reippaasti. Jos näin hyvin jatkuu jo muutaman vuoden kuluessa olemme tilanteessa, jossa ei tarvitse pahemmin enää huolehtia koroista vaikka olisivat 15 %. Ja vaikka mitä sattuisi, korot tuskin nousevat niin nopeasti, että ehtisivät noin korkealle ennen sitä kivuta.

Sivut

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat