Onko päiväkotien ja koulujen uskonnnollisessa toiminnassa eroa eri puolilla Suomea?

Vierailija

asumme pääkaupunkiseudulla ja täällä ei ainakaan niissä päiväkodeissa ja kouluissa ole mitään uskonnollista yleisessä toiminnassa, mikä on tarkoitettu kaikilla lapsille, missä meillä on ollut lapsia. Kuitenkin näissä ketjuissa saa lukea, että joissakin harrastetaan vielä ruokarukouksia, uskonnollisia päivänavauksia yms.

Kommentit (10)

Vierailija

varsinkin päiväkodeissa todella vaihtelevia. Jossain käydään vain kirkossa. Eräässä meidän lähipäiväkodissa on lapsille oikein uskontohetki viikottain. Joku pyhäkoulun tapainen.Luulisin että kouluissa on hiukan yhtenäisemmät linjat, koska niillä on yhtenäinen opetussuunnitelma.Vierailija

Siihen äiti suivaantuneena puuttui ja otti yhteyttä perhepäivähoitajien pomoon.Selvisi että jokaisessa perhepäivähoidossa ja päiväkodissa on pakko saada tavallinen ev. lut uskonnon opetus. Eli ruokarukous jne. Tämä oliperhepäivähoitajalle täysi yllätys. Ateisti kun on.No lapsi siirtyi tarhaan ja siellä saa rukoilla ruokarukouksen ja muutenkin kuulla uskonnon opetusta.Vierailija

olen uskonto painoittesta opetusta vastaan mutta minkäs teet.. eskarissa kun kävimme tutustumassa niin siellä oli ruoka rukous yms.. mutta eipä lasta voi sulkea muista erilleen siksi aikaa kun muut rukoilee yms.. asumme pienessä kunnassa jossa ei ole muuta opetus vaihtoehtoa.

aijon kyllä puhua asiasta nyt kun eskari alkaa.

kirkko ja valtio erilleen niin kuin ruotsissakin niin loppuu se pakko uskonto kouluista ja hoitopaikoista!

Vierailija

Pitääkö käsittämätöntä hihhulointia kuunnella vain siksi että te satutte siihen uskomaan?? Jos minä uskon Joulupukkiin, niin en silti vaadi kaikkia kuuntelemaan joululauluja ympäri vuoden!

Vierailija

mutta seurakunnan tilaisuus " pikkukirkko" joka kuukausi ja sitten käyvät kirkossa pari kertaa vuodessa. Kun kysyin mitä muut uskonnottomat tekevät, väittivät ettei niitä ole?! Epäilen että kyllä 100 lapsen päiväkodissa täytyy jo olla, vaikka ihmeen vähän on maahanmuuttajien lapsia jne. tuossa päiväkodissa. Ovatko sitten kaikki heistäkin luterilaisia? En kieltänyt lapsia osallistumasta, mutta olisin halunnut että siitä olisi ensin kysytty, koska papereissa lukee etteivät he kuulu kirkkoon. Eskarin opetusohjelmaan kuuluu myös uskontokasvatus, joka kuulemma tarkoitti tuota pikkukirkkoa käytännössä.

Vierailija

Vierailija:

Lainaus:


Selvisi että jokaisessa perhepäivähoidossa ja päiväkodissa on pakko saada tavallinen ev. lut uskonnon opetus. Eli ruokarukous jne. Tämä oliperhepäivähoitajalle täysi yllätys. Ateisti kun on.
Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat