Ehkäisyasiaa: Kupari- vai hormonikierukka??

Vierailija

Kumpiko on paremi käytännössä? Vierastan jotenkin hormonikierukka ajatusta. Jotkut sanoo, että kuparikierukan kanssa on tosi kovat kuukautisvuodot ja se ns. ' hankaa' .Mulla ei ole ollut kierukkaa ennen, nyt kun toinen lapsi syntyy lokakuussa laittaisin kierukan, mutta en tiedä kumman.

Kommentit (4)

Vierailija

kuparikierukka vaihtoehto. En asu Suomessa, joten täällä tässä terveydenhoito paikassa nämä oli vaihtoehdot. Tietääkö kukaan vähähormonisien kierukoiden nimiä?

-ap

Vierailija

Minkäänlaista hankaamista en ole huomannut. Alussa tunsin ja mies tunsi yhden kerran yhdynnässä narut, mutta sen jälkeen tuntemuksia kierukasta ei ole ollut. Ensimmäisen vuoden vuodot olivat hurjia, nyt tasaantuneet ja ns. seulapäiviä on yleensä 2, lisäksi pienempää vuotoa muutama päivä. Ottaisin kuparikierukan uudestaankin, ja mahdollisesti uusinkin parin vuoden päästä.

Vierailija

Ota selvää hormonimääristä, niin ei tarvi pelätä. Kuparikierukassa syöpäriski on suurempi, koska se aiheuttaa tulehduksia monta kertaa useammin kuin muut ehkäisyvälineet. Hormonikierukassa etuna on myös se että se ehkäisee tulehduksia, vuodot pysyy niukkoina tai loppuu kokonaan ja kk-kivut vähenevät.Olen kuluttanut 2 hormonikierukkaa, enkä vaihtaisi.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat