Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

SSRI-lääkkeet ja raskaus

Vierailija

ketään käyttänyt raskausaikana ja miten sujui?

oliko lapsi terve?

Kommentit (3)

Vierailija

AP käytti itse, alussa isoa määrääkin, ja kärsi suunnattomasta raskauspahoinvoinnista. Silloin se oli sallittua syödä noita. Nykyisten tutkimusten mukaanhan niitä ei suositella enää, koska ne voivat aiheuttaa sydämeen reikiä ja lisälyöntisyyttä, ja tarkkaavaisuushäiriöitä. Meidän lapselle tuli molemmat, onneksi oksensin suurimman osan lääkkeistä pois ja vähensin sitä kautta lääkitystä raskausaikana ja lopetin kokonaan kuukausi ennen synnytystä ja sydämen reikä ehti umpeutua ennen syntymää jo tai viimeisellä viikolla. Tarkkaavaisuushäiriöistähän taas ei tiedetä mistä ne johtuvat mutta jos äiti on syönyt näitä lääkkeitä, niin on todettu useammin kuin keskivertoryhmällä näitä.Joskus pistää ajattelemaan. Tiesin kyllä lasta odottaessani jo, että ko lääkeryhmän vaikutuksia sikiöön ei vielä tiedetty tarpeeksi. Mutta kuittasin sen sillä, että tarvitsin lääkkeitä, ja toisaalta joku alkoholi ja tupakka ovat vielä vaarallisempia. Ja elohopeat sun muut saasteet ja monet muutkin lääkeaineet ja ties mitkä. Aina löytyy jotain uutta mitä ei ole ennen tiedettykään olevan kamalaa myrkkyä. Noh...Ei täällä oo muita jotka olisi syöneet noita lääkkeitä?

Vierailija

yhtään tapausta missä masennuslääkkeet olisi aiheuttanut mitään kehityshäiriöitä lapselle. Törkeää pelotella ihmisiä. Masentunut äiti on lapselle suurempi uhka kuin lääkkeet. Raskausaikainen masennus altistaa lapsen myöhemmässä elämässä masennukselle, oppimishäiriöille, skitsofreniaan...

Lainaus:

ketään käyttänyt raskausaikana ja miten sujui?

oliko lapsi terve?

Vierailija

kaksi keskimääräistä älykkäämpää ja terveempää lasta. Ainoa jolla on tarkkaavuus ja hahmotushäiriö on se jonka aikana kärsin masennuksesta ja olin ilman lääkitystä. Nyt tämä lapsi on niin moniongelmainen muihin lapsiin verrattuna, että on lastensuojelun asiakas koska tarvitsee niin monitahoista hoitoa.

Uusimmat

Suosituimmat