Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

5 tunnin junamatka 2v ja 4 v:n kanssa

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Mihin kannattaa paikkaliput ottaa? Tarkoitus olisi saada matkarattaat mukaan. Päikkäreiden onnistumisesta en tiedä, mutta antakaapa vinkkejä kokeneemmat " junailijat " . Kuopuksen ollessa vauva matkustimme perhehytissä ja se oli hyvä juttu, kun sinne mahtui matkarattaat ja vauva nukkui niissä. Menisikö matka nyt mukavammin lastenvaunussa?

Minsku

Kommentit (8)

Vierailija

Otin paikan leikkipaikan vierestä ja tosiaan sen perhelipun. Repullinen seikkailumieltä mukaan niin eiköhän siitä selvitä!

Minsku

Vierailija

Ellei sitä olla nyt viime aikoina uusittu?! Muistan kuulleni jotain juttua..Mutta itse ottaisin, ja ollaan aina otettu kun on vaan saatu, perhehytti. Pääseehän sieltäkin leikkipaikalle, mutta hyvin on meillä aika kulunut keskenämmekin. Sinne voi ottaa jotain pientä ajanvietettä, löytyy iso pöytä. Ja mukava syödä pienet eväätkin.

Vierailija

Tuossa viikko sitten reissattiin junalla 5-, 3- ja 1-vuotiaiden lasten kanssa. Mennessä meillä oli paikat leikkitilan vieressä (IC-junassa) ja hyvin viihtyi koko kööri. Pieninkin tykkäsi leikkiä siellä. Päiväunet nukkui sylissä, oli vähän hankalaa, kun ääntä oli paljon. Paluumatkalla meillä oli perhehytti. Pienin sai nukkua päiväunet omissa rattaissa, isommat oli sillä aikaa isin kanssa leikkimässä yläkerrassa. Välillä sai sit isommatkin paremmin rauhoittumaan, syömään välipalaa, kun oli tuo hytti.Oma kokemus siis on, että oikeastaan kumpikin vaihtoehto on hyvä. Pienimmän unien kannalta tuo perhehytti oli aivan ihana.

Vierailija

mikäli olette IC-junalla menossa. Itsekin varasi aina ennen perhehytistä paikan, kun lapsi oli pienempi, mutta nyt ollaan 2-v kanssa jo jonkin aikaa matkustettu leikkivaunussa (vai mikä se nyt onkaan nimeltään) ja siellä matka sujuu tosi kivasti. Rattaat olen jättänyt sinne vaunun 1. kerrokseen, sinne on hyvin mahtunut kasaamattakin johonkin oven lähelle, mutta käsittääkseni siellä on jotain sellaisia säilytyspaikkoja, joihin vaunut saa kasattuina laitettua. Mukavaa matkaa!

Vierailija

matkustin keväällä lasten kanssa yksinään junalla kanssa saman pituisen matkan (5-6tuntia) ja paikkaliput meillä oli leikkivaunun alapuolella (2-kerrosjuna siis). Käytännössä olimme kuitenkin KOKO matkan leikkivaunussa, kun oli tilaa. Pienempi (silloin 1,5v) nukkui päiväunet Ergossa (kantoreppu), joka oli muutenkin kätevä heiluvassa junassa liikkuessa ja asemalla :) Siirsin kyllä sit Ergosta junanpenkille nukkumaan, kun tuli kuuma. Isompi leikki melkein koko matkan toisten lasten kanssa liukumäessä ja käytävällä sekä " linnassa" vai mikä se siellä nyt olikaan. Eväitä oli repussa mukana ja jotain käytiin kalliilla ostamassa myös ravintolavaunusta kerran.

Vierailija

Meillä oli menomatkalla tosi huono valikoima lastenkirjoja, ei justi mitään meidän lapsille sopivaa (lapset siis 5-, 3- ja 1v). Kirjat oli lähinnä isommille tarkoitettuja, ei siis kuvia. Onneksi oli omia kirjoja/lehtiä mukana. Paluumatkalla olikin sit hyvä valikoima lastenkirjoja :)

Vierailija

*perhelippu ei ole sen arvokkaampi kuin ostaisit lipun itsellesi. Saatte kuitenkin jokainen oman istumapaikan (kahdelle penkille mahtuu pienin päikkäreille)*leikkipaikan vierestä. Lapset tahtovat kuitenkin leikkiä eri aikoina ja entä kun pienempi vetäisee parituntiset päiväunet. Isomman kanssa menetät hermot hytissä*kivat eväät ja naposteltavaa mukaan reilusti ja juotavaa. Junaruuat ja juomat ovat kalliita ja valikoima suppea. Meillä ainakin on vaikeuksia löytää sopivaa evästä kahvikärrystä.*pari omaa lelua mukaan. esim. autoa on kiva ajeluttaa liukumäessä.*lastenvaunusta löytyy kirjoja, niitä ei kannata kanniskella

Uusimmat

Suosituimmat