Kuinka monta päivää äidinmaidolla oleva vauva voi olla kakkaamatta? Koska on tosissaan syytä huolestua?

Vierailija

Kommentit (8)

Vierailija

se kakkaamattomuus alkaa häiritä vauvaa. Siis jos sitä ihan sattuu. Meilläkin tuli kakka 7-10 päivän välein ja ei se vauvaa häirinnyt.

Vierailija

Ärsyttävin vastaus on että normaalia on vaikka 10 päivän välit ja kymmenen kertaa päivässä. Mut olennaista mielestäni on, että mikä vauvan kakkatahti on tähän asti ollut? Eroaako nykytilanne tämän vauvan normaalista?

Tuntuuko häiritsevän vauvaa itseään vai onko ihan tavallisen oloinen?

Meillä kakkatykille tuli monen päivän tauko ja siitä tiesin, että joku vika on koska ei meillä ollut normaalia. Myöhemmin selvisi allergia ja masutoiminta normalisoitui, kun äippä lopetti ruoka-aineen nauttimisen.

Vierailija

kymmenen kertaa päivässä ja kerran kymmenessä päivässä on normaalia rintamaitovauvalla. Huolestuisin varmaan 2 viikon korvilla kyllä itsekin.

Vierailija

silti ole syytä huoleen. Jos painoa tulee riittämiin, ei syytä huolestua. Meidän kolmas lapsi oli juuri tällainen " erittäin hyvin rintamaidon hyödyntävä" tapaus, eli maito imeytyi niin hyvin että kakkaa tuli " pahimmillaan" (siis äidin hermoja koetellen) kahden viikon välein. Sitä ennen oli tahti ollut juuri tuota kerran viikossa tahtia, mutta siis painoa tuli koko ajan riittävästi, kun neuvolassa asiasta puhuin ja poika oli todella aurinkoinen. Esikoinen (rintalapsi hänkin) kun kakkasi paljon tiuhemmin, niin ihmettelin ja huolestuinkin kyllä. Kakkosella taas alkoi 2kk kohdalla paino pudota (ei kakkaamisessa muutoksia), joten pullotteluksi meni 3kk ikäisestä alkaen hänellä. Mutta siis yksilöllistä todellakin tuo kakkaustiheys ja rintamaidolla olevalla lapsella se voi olla todellakin 1-2 vkon välein jopa, ja silti kaikki on ok. Neuvolassa voi aina punnittaa vauvan varuksi jos kovin alkaa huolettaa, meillä kakkoselle varattiin ekstrakertoja ihan pelkkiä punnituksia varten, kun tuo paino alkoi olla laskusuunnassa (tai sitä ei siis kertynyt tarpeeksi paljon per viikko ja painokäyrä lähti jyrkään laskuun, ei PAINO siis varsinaisesti laskenut, mutta siis tajuat varmaan mitä tarkoitan tässä).

Vierailija

Kävimme kerran vauvan kanssa sairaalassa (oli kipeänä) ja hoitaja oli " kauhuissaan" kun sanoin että vauva kakkaa kerran viikossa. Tunki vauvalle Microlaxia ja ihmetteli että " eikö täältä nyt pitäisi tulla vaikka miten.." . Oli siis täysin normaalia vauvallemme, että kakkasi viikon välein.Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat