No niin, asuntojen hinnat lähti laskuun. Pidelkäähän stetsoneista

Vierailija

kiinni ;)

Sivut

Kommentit (30)

Vierailija

Lainaus:

joilla asunnon arvo ei enää riitä asuntolainaan vakuudeksi. Ei taida naurattaa kun pankista tulee kirje että kymmeniä tuhansia euroja siihen suuntaan ja vähän niinku äkkiä...

Vierailija

vai oliko sellainen tilanne, missä 70-80 luvulla rakennettujen kämppien hinnat alkoivat lähennellä uusien asuntojen hintoja? Ihan itse aiheutettua koko sotku, kun kaikki pitää saada heti ja nyt. Myyjät voi pyytää mitä sattuu (oikein luitte, myyjät! välittäjäthän myy sillä hinnalla, minkä myyjä määrää) ja toiset kahelit maksaa. Toivottavasti nyt jo jotain opimme. Olettehan varmaan huomanneet, että uusien hinnat eivät ole muuttuneet mihinkään, vielä...

Vierailija

hintojen laskua niin kauan kun minä olen asuntoasioita seurannut, ainakin 5 vuotta. Kyllä käänne tapahtui jo viime syksynä, nyt finanssikriisin myötä muutos on ollut tosi nopeaa. Jos tilanne elpyy talven aikana hinnat kääntyvät taas nousuun. 50% alennuksia nähdään vain jos Suomi syöksyy syvään lamaan. That's it.Lainaus:

Kesällä sain hiukan erilaisia vastauksia, kun yritin varoitella hintojen laskusta.

No, parhaiten nauraa se joka viimeksi nauraaap

Vierailija

Lainaus:

hintaa. Pyynti on tosi ylihintainen. Nyt olivat vaihtaneet keväiset kuvat syksyisiksi, joten jonkun aikaa on jo myynnissä ollut. Mulla olisi tarvetta ostaa asunto ensi keväänä tai kesänä, kun haluan lähemmäs työpaikkaa....mutta kiire mulla ei ole, kun itsellä on aso, josta pääsee 3 kuukaudessa eroon. Säästelen tässä rahoja siiheksi, ettei tartte ottaa paljoa lainaa....
Pahiten tää kirpaisee sijoittajia ja niitä jotka on tosiaan isolla velalla hiljattain ostaneet asuntonsa ja nyt on pakkorako (esim. avioero) laittaa se myyntiin.

Vierailija

Ostimme viime vuonna asuntomme hintaan 342 000 Euroa. (identtiset) Keväällä mies löysi uuden ja muutti toiselle paikkakunnalle. Nyt yrittävät myydä asuntoaan epätoivoisesti. Pyynti 345 000 Euroa eli pakkaselle menisi tällä pyynnillä jo, mutta ei vaan mene. Yhden tarjouksen kuulemma ovat saaneet ja sekin oli himpun alle 300 000 Euroa. Rouva on aivan rikki ja talous täysin kuralla. En ole kehdannut kysyä, mutta veikkaan, että lainaa on melkein koko asunnon hinta. Onhan heillä hyvät työpaikat, mutta vaikea tuollaista on maksaa yhden tuloista ja mies haluaa kuulemma vaan nopeasti eroon hinnalla, millä hyvänsä.Meillä lainaa on noin puolet hinnasta ja ei todellakaan saataisi omiamme pois. Toisaalta keräsimme pääomaa vuosia sillä hintojen nousulla eli tavallaan menetämme vaan "ansaitsematonta" varallisuutta. Toivottavasti ei itselle tule yhtä vaikeaa tilannetta.

Vierailija

Tehtiin edellisissä asuntokaupoissa niin hyvät tilit, että nyt ei tunnu niin kamalasti, jos ei saa asunnosta niin hyvää hintaa kuin vaikka vuosi sitten olisi saanut. Luultavasti joku asuntojen alennusmyynnistä innostunut joka tapauksessa ostaa tämän asunnon, koska tämä on kaikin puolin kiva kämppä. Ollaan ostamassa toista asuntoa vasta sitten, kun tämä on myyty ja kai se hinnan alennus tuntuu sitten siinäkin kaupassa.

Vierailija

myytiin keväällä ja nyt voitot kasvamassa korkoa ja vuokralla ollaan. Ja juu vuokraa on tylsä maksaa, mutta vuokra on vähemmän kun asuntolainan korot ja vastike oli. Taloyhtiössä oli suuri remontti, joka nosti vasikkeen pitkälle yli 400e + korot niin oli aika tylsä maksaa monta kymmentä tuhatta remontista, joka ei oikeastaan edes meihin vaikuttanut (neliöiden mukaan kun maksetaan) ja asunto oli sen taloyhtiön suurimpia (mutta ei siis mikään iso) joten luonnollisesti eniten maksettiin. Nyt maksetaan paljon vähemmän(ja 20neliöö enemmän) ja saadaan säästöön enemmän kun lyhennettiin lainaa.

Vierailija

Jos ette ole vielä ostanut, niin laskeehan se uudenkin asunnon hinta ihan vastaavasti. Näin väliraha pienenee. Olkaa vain tyytyväisiä!Lainaus:

kylllähän tuo ottaa päähän kun nyt just pitäs saada oma asunto myytyä!

Vierailija

Jos ei osta ensin ja sitten ala myymään, ts. kahden asunnon loukku ehkä.

Paitsi jos tiedostaa että millä hintaa saa vanhan asuntonsa varmasti kaupaksi

eli ei yritäkään pyytää viimeisintä hintaa.Ja jos maksukyky on kunnossa niin aivan sama. Nousuja ja laskuja tulee ja menee

Sivut

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat