Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Hoitovapaalta uudelle " äitiyslomalle" ?

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Hei!Osaisiko joku kertoa ymmärrettävällä suomen kielellä miten mahdollisesti vapaat & tuet tulisivat, josko tulisin uudelleen raskaaksi ennen töihin paluuta... Kelalta kyselin, ja vastaus oli sellaista kapulakieltä etten ihan ole varma mitä sieltä vastattiin!Eli joulukuun puolesta välin alkaa hoitovapaa. Suunnitelmissa olisi kuitenkin uusi perheenjäsen nyt kun vain olisi tullakseen. Jos siis tulisin nyt raskaaksi, ja jäisin hoitovapaalle joulukuussa, alkaisiko mulla uusi " äitiysloma" sitten 30pv ennen laskettua aikaa...? Siis saisin hoitovapaan tuet (sen 400¿ ja rapiat täällä Helsingissä) tuohon 30pv ennen la:aa, ja sitten taas alkaisi äitiysloman tuet, siis palkasta lasketut. Sen tiedän että saisin uudelle vauvalle tuet edellisen lapsen mukaan koska hän on alle 3v.Joku täällä kun kyseli että kauanko tarvii olla töissä, niin tarviiko oikeesti olla lainkaan takaisin töissä tuon alle 3v ikäeron kanssa? Olen ollut samalla työnantajalla vakituisessa työsuhteessa 8v.Tänks jos joku osaa asiassa valaista! :)

Kommentit (3)

Vierailija

ainakaan meidän alalla.Siis jos on pyytänyt hoitovapaata esim 02/08 ja jäisikin jo joulukuussa äitiyslomalle, niin työnantajan ei tarvitse purkaa hoitovapaasopimusta jollei niin halua. Olet siis hoitovapaalla helmikuuhun ja siitä eteenpäin äitiyslomalla. meillä sopimuksessa lukee et vaan pakottavista taloudellisista syistä anottu hoitovapaa voidaan keskeyttää. Siksi suoralta kädeltä ei kannata sanoa olevansa poissa kolmevuotiaaksi asti, vaan on ensin osan ja ottaa siihen jatkoa, se kun on mahdollista.kannattaa varmistaa!

Vierailija

samaan asiaan liittyen...itselläni on hoitovapaa menossa, vakituinen työsuhde alla. nyt opiskelen hoitovapaan kanssa päällekäin...niin lähtisikö äitiysloma silti ns. hoitovapaalta ja saisin siis saman kuin äitiyspäivärahan kun nuorimmaisestani joka siis alle 3v. vai vaikuttaisiko tämä päällekkäinen opiskelu negatiivisesti asiaan?jos joku osaa vastata niin olisi kiva...kelalta en ole vielä edes jaksanut kysellä...

Vierailija

mi2:

Lainaus:


Jos siis tulisin nyt raskaaksi, ja jäisin hoitovapaalle joulukuussa, alkaisiko mulla uusi " äitiysloma" sitten 30pv ennen laskettua aikaa...? Siis saisin hoitovapaan tuet (sen 400¿ ja rapiat täällä Helsingissä) tuohon 30pv ennen la:aa, ja sitten taas alkaisi äitiysloman tuet, siis palkasta lasketut. Sen tiedän että saisin uudelle vauvalle tuet edellisen lapsen mukaan koska hän on alle 3v.Joku täällä kun kyseli että kauanko tarvii olla töissä, niin tarviiko oikeesti olla lainkaan takaisin töissä tuon alle 3v ikäeron kanssa?
Juuri näin se menee. Eli saat kotihoidontukea ja äitiyslomasi alkaa normaalisti 30 pv ennen LA. Sitten saat äitiysrahaa, joka tulee sama kuin edellisestäkin lapsesta, ellei hän ole ehtinyt täyttämään 3 vuotta ennen laskettua aikaa. Työssäkäynnillä ei ole tämän kanssa tekemistä, koska noi on Kelan tukia. Ja ei tarvitse olla töissä hoitovapaan jälkeen että saa saman kuin edelliseltä lapselta, jos hän on alle 3.Sen sijaan jos työnantajasi maksaa 3 kk palkan äitiyslomalle jäädessäsi, niin sitä ei ole työnantajan pakko maksaa, jos jäät suoraan hoitovapaalta äitiyslomalle. Varsinkin jos olet ilmoittanut että hoitovapaasi kestää esim. 2/08 ja sitten jäätkin äitiyslomalle 1/08, niin tuo 3 kk palkka jää saamatta. Mutta muihin tukiin ei ole vaikutusta.Uusimmat

Suosituimmat