Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

minkälainen se fisher-price lelu oli, joka vedettiin markkinoilta USA:ssa

Vierailija

HS:ssa oli joku maininta, että usa:ssa oli vedetty FP leluja pois markkinoilta, tietääxs kukaan minkälainen lelu vedettiin markkinoilta pois??

Kommentit (3)

Vierailija

Lelujätti Mattel pyytää kuluttajia palauttamaan 1,5 miljoonaa Fisher-Price-lelua. Kiinassa valmistettujen lelujen maaleissa on käytetty lyijypitoisia maaleja.Mattel pyytää palauttamaan lähes miljoona muovilelua Yhdysvalloista ja reilut puoli miljoona lelua Englannista, Kanadasta ja Meksikosta.

Markkinoilta vedetään muun muassa Sesame Street -ohjelman hahmoja kuten Elmo ja Big Bird.Lyijypitoinen maali on kotoisin yhdeltä Mattelin pitkäaikaiselta kiinalaiselta sopimusvalmistajalta. Lyijyn on todettu aiheuttavan lapsilla muun muassa aivovaurioita.Mattelin laatuasioista vastaava johtaja Jim Walter sanoo yrityksen tiedotteessa, että sopimusvalmistajilla on tarkat ohjeet käyttää hyväksyttyjä maalinvalmistajia. Sopimusvalmistaja ei noudattanut sovittuja toimintatapoja.Mattel on aloittanut selvitystyön tapahtuneesta. Kiinalaiselta sopimusvalmistajalta ei toistaiseksi osteta leluja. Päätös sopimuksen jatkamisesta tehdään selvitysten jälkeen.Uusimmat

Suosituimmat