2-vuotiaan iltapala

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

mitä teillä syödään iltapalaksi ja miten lapsi/lapset nukkuvat? kun mietin täällä vain, johtuuko meidän aikaiset aamuheräämiset siitä, että on nälkä...Meillä ei olla pitkään aikaan syöty puuroa [color=red]säännöllisesti[/color], joskus harvoin kyllä. Yleensä ilta-/aamu- ja välipalat on jogurttia, kiisseliä, leipää, maitoa, muroja, hedelmää, rahkaa,karjalanpiirakkaa, riisikakkua tms.Pointtini siis on, että nukkuvatko illalla puuroa syövät pidempään :)?Meillä on iltapala noin klo 19.30-20 aikoihin ja nukkumaan lapset menevät noin 21 aikoihin. Uusi aamu alkaa useimmiten klo 6.30 molemmin puolin... olipa nukuttu hoitopäivä tai ei. Päiväunien nukkuminen/nukkumattomuus ei vaikuta mitenkään rytmiin eikä myöskään se, jos nukkumaanmeno siirtyy myöhemmäksi.... outoa. Vai onko?

Kommentit (5)

Vierailija

ainakaan meillä ei ruoan laatu varsinaisesti vaikuta unen pituuteen - ainoastaan jos on ollut tosi huono ruokapäivä niin seuraavana aamuna saattaa herätä raivoisan nälän kanssa... Kuopus on meillä herännyt aina klo 6 jälkeen, nyt kun tulee ikää kohta 3v. niin alkoi nyt kesällä välillä herätä vasta 7-7.30! Mutta kesällä tuleekin mentyä vähän myöhempään nukkumaan ja oltua ulkona todella paljon = koko päivä.

Ulkoilu muuten vaikuttaa unen määrään varmaan eniten, tosin unirytmi on henkilökohtainen ja erityisesti aamusta sitä on vaikea muuttaa muuksi!

Vierailija

Meillä poika 2 v syö puuron lähes joka ilta (noin klo 19.30). Käy nukkumaan klo 21-22 ja herää aamuisin 6.30-7.30, eli ei nuku pitkään kuin ihan joskus satunnaisesti.

Vierailija

syö lähes joka päivä iltapalaksi ison satsin puuroa, ja unirytmi on aivan samanalainen kuin teillä. Päikkäreitä nukkuu n.1,5h. En siis usko että iltapalan laatu yöuniin juuri vaikuttaa, ikävä kyllä. :) Kivahan se olisi, jos nukkuisi aamulla vähän pidempään, mutta kun ei nuku niin ei nuku. Toivon kovasti että syksyn pimeneminen vähän pidentäisi yöunia..

Vierailija

eli lapset ovat kohta 3 ja 2, eikä kyllä vaikuta yhtään mitä syövät. pienempi saa iltapalan joskus klo 19-20 välillä ja menee sitten nukkumaan. isompi kun pienempi on saatu sänkyyn ja klo. 21 sänkyyn. aamuisin heärilevät joskus puoli 9 aikaan ja aamu palaa saattaa vänähtää helposti puoli 10.iltapalaksi kuten myös aamupalaksi saavat itse päättää mitä haluavat. usein kumpikin pyytää puuroa, mutta välillä myös menee leipää, jugurttia tai hedelmiä.tietysti yksiloitä lapset ovat, mutta meillä ei ainakaan ruoan laatu vaikuta nukkumiseen

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat