Kosin perjantaina miestäni...

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Ehdotin miehelle josko ensi kesäksi varattais kirkko ja laitettaisiin i:n päälle piste. Takana yhteiseloa 13 vuotta ja kihloissa ollaan oltu 11 vuotta, meillä on 4 vee poika. Aikaisemmin olen ajatellut, etten tarvitse papin aamenta parisuhteellemme, mutta nyt iän myötä on herännyt ajatus että jos sittenkin.

Vastaukseksi sain; järkeväähän se olisi mutta ajatus pelottaa. Kysyin , että mikä siinä pelottaa niin; hän ei tiedä ajatus vaan pelottaa.

Nyt en tiedä mitä mun pitäis ajatella asiasta. Meillä menee hyvin ja rakastetaan toisiamme, siis tottakai alamäkiäkin on ollut mutta nehän nyt kuuluu asiaan.

Viikonloppu on mennyt ihan penkin alle, syyttelen itseeni kun menin tollasta ehdotteleen. Mies on ihan lukossa, eikä ymmärrä miksi olen alla päin.

Kommentit (5)

Vierailija


Ehkä miehesi pitää saada vähän tottua ajatukseen? Tai avioliittoon liittyy hänen päässään joku kaiku jostain, joka aiheuttaa siihen epämiellyttävän tunteen?Ei se papin aamen tai maistraattivirkailijan sana arjessa juuri mitään muuta, mutta avioliiton oikeusvaikutukset ovat aika merkittävät ja suojaavat teitä molempia pahan päivän varalle. Se takaa leskeneläkkeet ja muut edut jos jompikumpi kuolee ennen aikojaan ja helpottaa perimysjärjestelyjä jne. Samoin se tuo muassaan selkeät sääntelyt omaisuuden jakoon erotilanteessa ja takaa, ettei kumpikaan joudu puille paljaille (mikä voi olla tilanne jos esim. avoliitossa asutte vain toisen omistamassa asunnossa tmv.) Lisäksi avioliitto suojaa osaltaan myös miehesi suhdetta lapseenne, joka tosin on jo melko hyvin suojattu jos hänellä on huoltajuus ja tunnustettu isyys.

Vierailija

Minusta juuri nuo oikeudelliset asiat ovat tärkeitä, etenkin kun teillä on lapsikin. Vetoa niihin jos ei muu auta ;)

Vaikkei tietenkään halua ajatella mitään niin ikävää tapahtuvan, niin kyllä nuo lesken oikeudet ovat kuitenkin aika paljon selkeämmät aviopareille..

Vierailija

ja vastaukseksi tuli, että olet itsekäs ja etteikö sulle mikään riitä.Sitoutumiskammoisia miehiä siis riittää... En oikein tajua, että kun yhdessä ollaan kuitenkin, niin miksi se naimisiinmeno on niin pelottava ajatus. Sulla on kuitenkin vielä toivoa, että mies myöntyis. Mitäs jos ehdottaisit jotain vaihtoehtoista tapaa mennä naimisiin pienemmillä juhlilla tai ihan ilman juhlia. Juhlat ja puvussa hikoilu ei taida muutenkaan olla oikein miesten mieleen.

Vierailija

nimenomaan mennä pienemmällä porukkalla max. 20 hlöä, ihan vaan vanhemmat ja sisarukset perheineen ja viettää rento ilta yhdessä. Voihan olla, että tosiaan tarvitsee sen totutteluajan asiaan, kun ei heti jyrkästi kieltäytynyt. Odotellaan mitä tuleman pitää jä yritän pitää pään kylmänä.

Vierailija

kirkon varaamista. (säikähtäisin nimittäin itsekin) Ehkä hän vähän kypsyttelee ajatusta ja löydätte tuonnempana molempia miellyttävän ratkaisun. Vihkiminen voi tapahtua kotona, luonnonhelmassa, pienessä kappelissa tai vaikka lomakohteessa. Hyvää jatkoa teille!

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat