Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Katkarapupasta

Vierailija

hyvä ohje mistä?

Kommentit (10)

Vierailija

tarvitse mitään suurusteita tai kalaliemiä. Ne eivät sovi tällaiseen ruokaan. Italialaiset tekevät kastikkeen aina mahdollisimman yksinkertaisesti ja käyttävät nimenomaan persiljaa. Tilli ei sovi pastakastikkeeseen.

Vierailija

ihan yksinkertaisesti. Keitetään 2-3 dl kermaa kokoon kattilassa (n. 5 min), lisätään vähän suolaa ja valkopippuria. Lopuksi ravut ja persiljaa. Toinen ohje: kuullota 2-3 valkosipulin murska runsaassa voissa (tai öljyssä, voilla tulee paljon parempaa). Lisää 1 prk tomaattimurskaa, puoli dl valkoviiniä ja anna hautua 15-30 min. Mausteeksi suolaa ja mustapippuria, lisää lopuksi ravut ja persiljaa. Molempiin käy pastaksi parhaiten sellainen tosi leveä pasta.

Vierailija

ja meillä käytetään kalalle ja äyriäisille tilliä ja se sopii suomalaisten makutottumuksiin.5 on Keittiömestarips. toki jos käyttää kuohukermaa ja keittää sitä kasaan niin ei saostaa tarvitse mutta nykyisin monet käyttää näitä " laihoja" kermoja niin pieni saostaminen ei ole haitaksi.Lisäksi jos tehdään vaaleaa veloute kastiketta pohjaksi niin roux vehnäjauhoa ja rasvaa on 120 g/litra.Pikaisesti tehtäessä nopeammin kypsyy nämä tärkkelykset joten niitä suosittelen käytettäväksi

Vierailija

Tein tällein ja hyvää tuli (jääkaapista löytyneet ainekset, en jaksanut lähteä kauppaan):- pastaa- Kuullotin sipulia ja valkosipulia voissa

- laitoin sekaan tomaattikastiketta

- suolaa

- tuorejuustopaketti (mulla oli ruohosipulinmakuinen jääkaapissa, käytin sen pois)

- katkaravut

- tilliä (oli ruukussa parvekkeella)Jälkkäriksi suklaajäätelöä :-)

Vierailija

Kuullota sipulia voissa ja lisää hieman tomaattipyrettä, lisää kerma ja kalaliemijauhetta tai kalaliemikuutio, mustapippuria myllystä, valkosipulia jos siitä pidätte ja kiehauta. Saosta maizeina vaalealla suurusteella tai maizeina-vesiseoksella ja kiehauta. Lisää tillisilppua sekä katkaravut ja kuumenna kiehuvaksi mutta älä keitä.Pasta keitetään erikseen ja sen voit laittaa kiehumaan alkuun ja pastan kypsyessä valmistuu tuo katkarapukastike pastalle.

Uusimmat

Suosituimmat