Onko kokemusta autoilusta Balttian läpi Eurooppaan? Uskaltaako? Kannattaako? Mitä otettava huomioon?

Vierailija

Sivut

Kommentit (20)

Vierailija

Unkariin. Meillä on kolme lasta, olivat silloin 6,4 ja 2 vuotiaat. Matka oli todella ihana. Olimme yötä Kaunaksessa, Varsovassa ja Krakovassa menomatkalla. Olimme varanneet hotellit netin kautta tai soittamalla. Menomatkalla Varsovassa ja Krakovassa olimme yötä kaupungien vanhassa osassa joissa hotellit todella hurmaavia (soitimme ja varasimme huoneet).Paluumatkalla emme olleet varanneet huoneita vaan yövyimme tien varressa - missä tilaa oli. Euroopan unionin rahoilla on kunnostettu pitkiä osuuksia teistä kuitenkin keskinopeus on hidas koska tiet kulkevat monien kylien läpi. Kannattaa hankkia autoliitosta kirja - Via Baltica jossa on todella hyvin kerrottu reitistä.Ihania uimarantoja (Virossa ja Latviassa), hauskoja ravintoloita (Unkarissa), upeita maisemia esim. Slovekian vuoristossa. Vanhaa kulttuuria ja kirjallisuudesta tuttuja paikkoja Puolassa.Suosittelen!

Vierailija

montaakin asiaa. Toivottavasti tähän sattuisi vastaamaan joku muu, jonka kokemukset laajenisivat sen Porin ohella myös Keski-Eurooppaan.

Vierailija

Siellä tosin pärjää kielen puolesta melko helposti. Ei ole kokemusta Latviasta ja Liettuasta, mutta luulisin että terveellä järjellä päiväsaikaan matkustettaessa pärjää. Moni käyttää Via Balticaa Keski-Eurooppaan mennessään, joten kai se jotenkin toimii.

Vierailija

Ihanat uimarannat Virossa ja Latviassa jäivät myös mieleen. Jurmalaa suosittelen, vaikka poikkeaakin vähän reitiltä. Yövyimme Riikassa, Puolassa teltassa jonkin maatilan tontilla (kun emme löytäneet leirintäaluetta)ja sitten ajettiin suoraan Prahaan.Ihan ok meni ajomatkat ja jopa kommunikointi puolalaisen maatilanemännän kanssa, vaikkakin vaan viittomilla. Joillakin osilla saa ajaa melko hiljaa, kylien välillä ja tien huonosta kunnosta johtuen mutta näkee paremmin maisemia. Kannattaa lasten kanssa ottaa rennosti eikä suunnitella liian pitkiä päivämatkoja (esim. joku pieni perusteltta ja trangia sekä pussikeittoja mukaan jotta voi majoittua leirintäalueelle jos matkanteko alkaa tympiä). Kivaa on lapsille tosi elämys.Joten matkaan vaan!

Sivut

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat