Mitä muuta punaherukkapiirakan päälle kun punaherukoita? KIIRE

Vierailija

Sokeria varmaan, pitääkö jotain jauhoja laittaa? Kermaviiliä ei ole..



Pohjaksi ajattelin tehdä murotaikinan.. onko kellään siihen hyvää ohjetta?

Kommentit (6)

Vierailija


pohja

150 g voita

2 dl fariinisokeria

2 munaa

2 dl kaurahiutaleita

2 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

1 dl kuohukermaa



pinnalle

3-4 dl herukoita

3 rkl fariinisokeria





kokeile et pety



Vierailija

Pohja:

3 dl vehnäjauhoja

1 1/2 dl sokeria

1 tl leivinjauhetta

150 g margariinia

1 muna

3/4 dl maitoa

Täyte:

200 g maustamatonta tuorejuustoa

2 munaa

1/2 dl sokeria

1 tl vaniljasokeria

Pinnalle:

4 dl punaherukoita

1 dl sokeria



Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää sulatettu rasva, muna ja maito. Sekoita tasaiseksi. Kaada taikina voideltuun piirakkavuokaan (halkaisija noin 27 cm). Paista piirakkapohjaa 200 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla 10 min. Vatkaa munien rakenne rikki. Lisää tuorejuusto ja sokerit. Kaada juustoseos varoen esipaistetun pohjan pääälle. Sekoita marjat ja sokeri keskenään ja lisää juustoseoksen päälle. Jatka paistamista 175 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 40 min.

Vierailija

Pohjataikina:

100 g voita tai margariinia

1 dl sokeria

1 muna

1 dl kaurahiutaleita

2 1/2 dl vehnäjauhoja



Täyte:

5 munaa

200 g maustamatonta

tuorejuustoa

1 dl ruoanvalmistusjogurttia

2 dl tomusokeria

2 dl sokeroitua

punaherukkasosetta



Päälle:

kokonaisia herukoita



Kinuskikastike:

50 g voita

2 rkl sokeria

2 rkl vaaleaa ta tummaa

siirappia

1 dl kuohukermaa



1. Vaahdota voi ja sokeri. Lisää

muna koko ajan vatkaten.

Lisää lopuksi kaurahiutaleet

ja vehnäjauhot. Sekoita

nopeasti tasaiseksi taikinaksi.

Painele taikina jauhotetuin

käsin irtopohjavuoan

pohjalle ja reunoille.



2. Sekoita kaikki täytteen ainekset.

Kaada seos pohjataikinalle.

Paista kakkua

200-asteisen uunin keskitasossa

noin 35 minuuttia tai

kunnes täyte on kokonaan

hyytynyt. Peitä kakun pinta

leivinpaperilla, jos se saa liikaa

väriä.



3. Anna kakun jäähtyä hyvin,

mielellään yön yli jääkaapissa.

Levitä kokonaiset herukat

kakun päälle.



4. Mittaa kattilaan kaikki kinuskikastikkeen

ainekset.

Keitä noin viisi minuuttia,

kunnes seos hieman sakenee.

Valuta lämmin kinuskikastike

kakun päälle juuri

ennen tarjoilua.



Valmistusaika: 1 t

Vaikeusaste: melko helppo

Hinta: 8,30 ¿



Koti ja keittiö 8/2004





Noita päälle tulevia punaherukoita voi pistää ihan reilusti...

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat