4kk ikäinen kiinteitä aloitellut ja maidon juonnin lopettanut

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

HeiOnko muilla käynyt niin kun kiinteitä aloitellut, että ei ole suostunut ottamaan maitoa enää. Olen antanut 2-3 ruokalusikallista sosetta, ja ei aina suostu ottamaan sitten maitoa ollenkaan, jos ottaa niin 1tunnin kuluttua jos ollenkaan. Tyttö on muutenkin pitänyt ennen sose aikaa pitkää väliä syömisessä 3-4 tuntia.Meidän tyttö pienikokoinen syntyessään (2945g 39+1) nyt on liki 6kg, mutta en tiedä mistä tämä johtuu.Annankohan liikaa sosetta vai mistä tämä johtuu??Alan olla jo huolissaa, Pitäisiköhän lopettaa joksikin aikaa seseet. Hyvin ottaa soseen, ei tietenkään osaa vielä kunnolla ottaa lusikasta, vaan sillein kielellä ottaa ruokaa. Soseista ei ole tietääkseni tullut mitään sivuoireita.

Yöllä herää yhdesti syömään ja silloin ottaa ilman ongelmia maidon.

mitäs pitäisi tehdä.

Kommentit (4)

Vierailija

eli tarjoatko maitoa heti ruokailun jälkeen, ja tyttösi ei huoli sitä, mutta tunnin päästä ruokailusta ottaa jo ihan normaalisti? Meillä neiti ei kans suostunut juomaan (imetin soseita aloitettaessa) heti syönnin päälle vaan piti odottaa se n. tunti, sitten kelpasi. Tarjosinkin tissiä yleensä sitten ennen unia tai heti unien jälkeen, eli en samaan aikaan kuin ruokaa.Nyt isompana suostuu jo juomaan ruokailun jälkeen maitoa, mutta edelleenkin ottaa vajaan desin silloin ja toisen ennen päiväunia. Meillä ei auttanut sekään, että olisin antanut maidon ennen sosetta, koska sitten sose ei maistunut, mutta olen kuullut että jotkut vauvat tykkäävät syödä niin päin, että ensin maito ja päälle sose. Oletkohan kokeillut?Toki tietysti tyttösi on vielä pieni, eikä tarvitse soseita maisteluannoksia enempää (eli meillä oli alkuun 1-3 teelusikallista), mutta jos olette jo soseiden makuun päässyt, ei niistä varmaan kokonaan kannata luopua.Toivottavasti tytölle alkaa maito maistua!

Vierailija

Meidän poika oli myös pieni syntyessään (2kg) ja maitoa on aina mennyt huonosti. Soseiden aloittamisen jälkeen maidon menekki huononi entisestään. Kovin en osaa sinua auttaa, koska me pähkäilemme nyt 9kk:n iässä edelleen saman asian kanssa. Tosin nyt maidon lisäksi ruokakin maistuu huonosti... ennen sentään soseita syötiin hyvällä ruokahalulla!Minä annan pojalle maitoa aina ennen ruokaa noin 50ml. Enemmän jos annan, niin sitten ei enää syö. Ruoan päälle ei suostu ottamaan yhtään maitoa riippumatta siitä kuinka paljon on syönyt. Huonontuneen syömisen vuoksi olen nyt välillä jättänyt ruokailun yhteydestä maidon kokonaan pois. Pullosta annan maitoa aina päikkäreille mentäessä, silloin poika juo kohtuu hyvin. Samoin välipala-aikaan annan maitoa niin paljon kuin menee. Kalsiumin saannin turvaamiseksi annan pojalle vauvajogurtteja, maitopohjaisia vauvapuuroja sekä sekoitan ruokaan maitojauhetta.Näin meillä, toivottavasti näistä vinkeistä on jotakin hyötyä!

Vierailija

siitä soseesta, eikä vaan sen takia jaksa enää juoda maitoa. Luulisin, ettei siitä kannata olla huolissaan. Vauvahan saa vielä vaan kerran päivässä sosetta, ja muuten maitoa, ni kyllä hän varmasti tarpeeks maitoa juo muilla aterioilla. Ja onhan se sose täyttävää maitoon verrattuna, ja vatsa on vielä pieni.

Yhdella tutulla kävi kyllä niin, että soseisiin totuttuaan poika lopetti maidon juomisen pullosta. Poika joi maitoa siitä lähtien tissistä ja mukista, ja ainoastaan vettä pullosta.

Vierailija

Eli kun 3kk pintaan soseet aloitettiin, alkoi maidon juonti vähentyä hiljalleen. Nyt ollaan jo siinä tilanteessa että maito ei kelpaa kuin nukkuessa (eli öisin syötetään kerran). Lääkärissäkin käytiin, mutta meillä tämä on ainakin ihan Pojan oma päätös ettei juo kun paremman makuisia soseitakin saatavilla;) Eli ei mitään lääketieteellistä selitystä, vaikka maitoallergian halusivat tutkia varmuuden vuoksi.Kalsiumia ja rypsiöljyä lisätään soseiden joukkoon jotta saa kaiken tarvitseman. Ja nyt olen saanut maitotilkan silloin tällöin maistumaan hereilläkin, kun tarjoan vaan kahdesti päivällä (6h välein). Silloin sen verran pitkä väli, että maistuu joku 40-100ml. Ei paljoa sekään, mutta parempi kun ei mitään! Eli yöllä, päivällä ja illalla maitoa menee meillä.Tsemppiä maidonjuontiin!A & Poitsu 5,5kkTämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat