Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Sairaanhoidon asiantuntijat, kysymys kuumeen laskemisesta:

Vierailija

Asumme ulkomailla (eteläisessä Keski-Euroopassa) ja täällä huomioni on kiinnittynyt siihen, että lasten kuumeeseen suhtaudutaan mielestäni huomattavasti vakavammin kuin Suomessa. Jos kuume nousee alle 5-vuotiaalla lapsella yli 38,5:n, sitä tulee laskea aktiivisesti. Kuumeen ei saa antaa nousta korkeaksi koska siitä voi seurata joitakin kouristuksia ja pysyvä aivovamma. " Aktiivisesti laskeminen" tarkoittaa siis muutenkin kuin pelkillä lääkkeillä ja vaatteiden riisumisella (esim. pyyhkimällä lasta viileillä kosteilla pyyhkeillä, viemällä lapsi suihkuun jne.).3-v. tytöllämme oli taannoin korvatulehdus ja kuume nousi korkealle. Kun menimme lääkäriin ja kuume mitattiin siellä (sitä oli 40,3 astetta) saimme lääkäriltä nuhteet kun emme olleet laskeneet sitä muuten kuin ibuprofeiinilla ja vaatteet riisumalla. Lääkärin vastaanotolla hoitaja alkoi heti sivellä lasta viileillä märillä pyyhkeillä jne.Minusta tuollainen tuntuu jotenkin vanhanaikaiselta, enkä ole Suomessa koskaan törmännyt vastaavaan kuumeen hoitotekniikkaan. Pitääkö korkea kuume tosiaan ottaa niin tosissaan kuin se täällä otetaan?Kommentit (4)

Vierailija

T: oman lapsensa MELKEIN keuhkokuumeelle menettänyt. Kuume sahasai 38-41 välillä ja päivystävällä jouduttiin odottamaan lääkäriin pääsyä toista tuntia. Poika ei juonut ei kävellyt. Makasi kuin ruumis. Siinä vaiheessa kun saimme hoitoa kävi selväksi että nyt on tosi kyseessä. Tunneista oli kiinni.Tästä oppineena: JOS TUNTUU ETTÄ ON JOKIN PAHASTI VIALLA PITÄÄ SE TUODA JULKI EIKÄ VAIN ODOTELLA ETTÄ LÄÄKÄRI KUTSUU POTILASTA.Aika usein itellä kai sitten on se kummallinen vaisto asioista.

Vierailija

Olen tosin kuullut ja nähnyt, miten kuumeinen lapsi Suomessakin viedään talvipakkasilla parvekkeelle puolialasti tai sairaalassa jäähdyttävät jääkuutioilla.Mutta kun täällä ei ole trooppista lämpötilaa.

Vierailija

Kyllä pelkkä kuumelääke riittää jos lapsella ei ole taipumusta kuumekouristuksiin. Kuume myös parantaa ja sillä on tarkoituksensa elimistön puolustuksessa. Tietysti jos nousee yli 40 ja kestää kauan niin lasta voi viilentää esim. viileässä suihkussa muttei siihen noin paniikinomaisesti tarvitse suhtautua.

Vierailija

Kuumekouristus ei ole leikin asia, joten kyllä tässä nyt on paikalliset ihan oikeassa. Suomessa avataan huoneen ikkuna, että pääsee huone viilenemään.

Uusimmat

Suosituimmat