Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Onko meidän 4v ainoa jolla yhä tutti&tuttipullo?

Vierailija

Tuntuu siltä. Ei meidän tytölläkään tietenkään tutti koko ajan suussa ole, mutta nukkumaanmeno on tosi helppoa kun saa maitopullon ja tutin.

Tänään uimarannalla aikuiset ihmiset tuijotti ihan hoo moilasina kun tyttö meni rattaisiin päikkäreille ja annettiin maitopullo seuraksi. Kyttäsivät niin että meinasi silmät päästä pudota. Teki mieli sanoa että varokaa tai silmät tippuu. Tyttömme on tosi reipas, omatoiminen ja kehittynyt, mutta nukkumaan menossa on apuna tutti ja pullo. Onko se nyt NIIN outoa? Monella on joku muu vauvajuttu, kuten harsoliina tai Ainu pupu apuna nukahtamisessa.

Hampaat on kunnossa ja tyttö saa maitonsa sekä tuttinsa pitää turvanaan kunnes on itse valmis niistä luopumaan. Miksi turhaan tehdä nukkumaanmenosta taistelu.

Sivut

Kommentit (73)

Vierailija

Meillä söi tuttia vielä 3-v, jolloin hammashoitaja totesi, että etuhampaat on eteenpäin työntyneet, ja että tutin syönti olisi syytä lopettaa. Helppo lopetus oli, vaikka meilläkin lapselle tutti oli niin kovin tärkeä. Yhtään ei tutin perään itketty, parina ensimmäisenä iltana vähän kyseli tutin perään ja siinä se, sen jälkeen sitä ei enää ole edes muistettu. Edelleen nyt 4-vuotiaana etuhampaat on jonkin verran eteenpäin työntyneet, vaikka asento on korjaantunutkin, ja niitä mahdollisesti joudutaan myöhemmin oikomaan, näin sanottiin.Mä luulen, että tässä ap:n tapauksessa tutti ja pullo on tärkeämmät äidille kuin lapselle :-/ Tee miten haluat, mutta älä yhtään ihmettele, että teitä tuijotetaan. Minäkin tuijottaisin. Ei nyt pelkästään niin ehkä tutin tähden, mutta että neljävuotias ylipäätäänkin pistetään päiväunille kesken uimarantareissun ja vielä maitopullon voimalla.

Vierailija

mutta aika harvinaista et yli 3-vuotiaat syö tuttia saatikka tuttipulloo.. voi jessus.. jos tää ei oikeesti oo provo... On siinä oikeen kasvattajat.. mitenhän pärjäätte sen pennun kaa ku se on teini????

Vierailija

vanhempana joutuu vieroittamaan sitä hankalampaa tulee olemaan. Meillä poika huusi kolme yötä tuttiaan ja sen jälkeen on nukkunut ilman mitään vauva juttuja täydet yöt.Vanhemmalla lapsellamme oli tuttipullo nukahtamisessa kaverina 3v. ikään asti kunnes saatiin itsestämme irti vieroittaa pullosta. Vaan liian myöhään jäi sillä vaikkei heti hampaissa mitään vikaa näkynytkään niin nyt 6v. iässä on ongelmat sitten tulleet. Mm. purentaongelmat pysyvissä hampaissa ja reikiintyminen joka kuulema mahdollisesti johtuu siitä että niin pitkään joi pullosta eikä siis hampaiden pesu ennen nukkumaan menoa jäänyt viimeiseksi ja hampaat joutuivat vielä kerran happohyökkäyksen kohteeksi mikä pikkuhiljaa vaurioittanut hampaiden kiillettä ja nyt sitten ahkerasta pesemisestä ja makean välttämisestä huolimatta aiheuttaa lapselle reikiä. Meillä vanhemmilla ei ole reikiä.

Vierailija

meiädn muksu lopettoi päikkärit 3 v.Vierailija:

Lainaus:


apVierailija:

Lainaus:


Tee miten haluat, mutta älä yhtään ihmettele, että teitä tuijotetaan. Minäkin tuijottaisin. Ei nyt pelkästään niin ehkä tutin tähden, mutta että neljävuotias ylipäätäänkin pistetään päiväunille kesken uimarantareissun ja vielä maitopullon voimalla.Vierailija

Kuka sanoo, että me lojumme siellä rannalla? Sinun ei toki ole pakko olla tuntikausia rannalla jos et tykkää. Me tykkäämme. Sanooko laki jotain siitä, kauanko rannalla saa olla? Kaikki ollaan tottakai asianmukaisesti suojauduttu uv-säteilyltä jne.

-39-Vierailija:

Lainaus:


mutta ei kyllä tulisi mieleenkään lojua rannalla noin kauan. Missä te oikein asutte, että pitää urakoida tuolla lailla?
Vierailija

Nuorimmainen kolmesta lapsestani on nyt neljä ja juuri äskettäin ajattelin, että joillakin tavoin pidän häntä aina pikkuisenani. En kyllä mitenkään osaa kuvitella lapselle tuttia tai pulloa, ei enää vuosiin ole ollut ajankohtaista.Anna lapsen siirtyä eteenpäin, et sinä häneltä mitään riistä jos otat vauvajutskat jo pois.

Vierailija

Jos tulisikin, niin ne olisivat sukulaisia tai tuttavia, jotka ovat koko perheen voimin yökylässä, eivätkä tosiaankaan nuku tyttömme huoneessa.

apVierailija:

Lainaus:


Ei ole tullut mieleen, että jos teille tulee lapsesi ikäisiä yökyläläisiä, nämä saattaisivat alkaa kiusaamaan lastasi tutista ja tuttipullosta? Lapset osaavat olla todella julmia...
Vierailija

Meidän kunnassa on 3-vuotisneuvola, ja seuraava tarkastus 4,5-vuotiaana.

Hammastarkistuksessa on oltu, ja purenta ihan kunnossa.

apVierailija:

Lainaus:


ja jopa leuan asentoon. Eikö neuvola ole ottanut kantaa?
Sivut

Uusimmat

Suosituimmat