Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Käyttöoikeus ja ulosotto? Lakia tuntevat!

Vierailija

Eli lyhyesti: miehellä ja siskolla yhteinen mökki, johon miehen vanhemmilla elinikäinen käyttöoikeus. Ovat jo vanhoja, mutta toisaalta esimerkiksi anopin suvussa kaikki elää yli 90v. eli käyttövuosia on jäljellä hyvässä lykyssä 15. Siskolta on talous kivillä ja valintana joko mökki tai asuntonsa, jonka ulosottomies vie. Eikö ole totta, että tuo rasite säilyy eli jos joku ulkopuolinen haluaa ostaa mökin, jonka mukana tulee appivanhemmat?

Kommentit (5)

Vierailija

jos palkasta ei saada jostain syystä ulosmitattua kk-erää. Ts. jos ei palkkaa tule lainkaan.Uskoisin, että ulosottoviraston kannalta asunnon myynti on helpompaa kuin mökkiosuuden " kylkiäisineen" . Tosin voisihan miehesi lunastaa mökin kokonaan itselleen!! Siten sisko saisi maksettua ulosottoon ainakin osan??!

Vierailija

toisella osakkaalla on etuosto-oikeus. Kyllä sisko joutuu osuutensa myymään. Hänellä on velkaa melkein 80 000 Euroa ja ulosottomies sanoi, ettei riitä pienistä tuloista tulevat lyhennykset vaan haluaa kerralla enemmän.Okei. Kiitoksia. Anoppi itki ja huusi asiasta, mutta nyt voidaan rauhoittaa, että ei tarvi sieltä lähteä, kävi miten kävi.

Uusimmat

Suosituimmat