Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Seuraa 

Löytyykö täältä kohtalotovereita eli vauvakuumeisia, joilla on todettu endometrioosi? Mulla tämä diagnoosi on aivan uusi ja haluaisin kuulla muiden ajatuksia ja kokemuksia raskausyrityksestä ja raskautumismahdollisuuksista, hoidoista ym.

Kommentit (3)

HEi kyllä löytyy. Vastailen näin jälkijunassa mutta kuitenkin.

Minulla todettiin endometrioosi ensimmäisen kerran vuonna 2000, jolloin yritimme vauvaa "saa-tulla-jos-on tullakseen" periaatteella. Vaan eipä tullut, ja menin esimmäiseen laparoskopiaan vuonna 2000.

Sen jälkeen on leikattu jo kolmesti ja viimeisin leikkaus oli se vaikein. Eli endometrioosi on ottanut vallan koko alakerrasta", suolta myöten kaikki paikat endon peitossa.

IVF-hoitoja takana 3 kpl ja viimeisin sitten 5 vuoden yrittämän jälkeen tuotti tulosta: vauva syntyi nyt kesällä 2008!

Raskaus oli pelottava ja kivulias, mutta terve hieno vauva saatiin!

Endometrioosi helpotti sitten raskauden kuudennella kuukaudella, mutta ei poistunut siis kokonaan, asuu siis edelleen minussa.

Imetyksen takia pysyy jokseenkin aisoissa, vaikkakin yhdyntäkipu on sietämätön.Kannattaa toimia nopeasti hoitojen suhteen,sillä endometrioosilla on tapana vain levitä ja paheta ajan kanssa, valitettavasti.

minulla on vaikea endometrioosi, jota on leikattukin jo kolmeen otteeseen. Kahdesti on tehty laparoskopia ja yhdesti laparotomia. Laparotomiassa poistetiin pala suoltakin, mutta munasarjat ovat edelleen tallessa. Toistaiseksi.Me emme aikoinaan kauaa luomusti lasta yrittäneet (puolisen vuotta) vaan lähdimme nopeasti lääkärin kehoituksesta hoitohin. Ja lievempiä hoitoja ei edes yritetty vaan siirryttiin suoraan ivf:ään. Ensimmäisen ivf:n tuoresiirrosta biokemiallinen raskaus ja ensimmäisestä pakastesiirrosta (pas) keskenmeno. Loput passit negaa. Toisen ivf:n tuoresiirrosta plussasin (kaksi alkiota siirrettiin, yksisikiöinen raskaus alkoi) ja poika syntyi marraskuussa 2006. Tätä loppuun asti onnistunutta raskautta edelsi tuo laparotomia, uskon sen edistäneen hoidon onnistumista. Pakkaseen ei jäänyt toisesta ivf:stä mitään.Nyt on toiveissa toinen lapsi ja kolmas ivf:n tuoresiirto ja kaksi passia on takana. Tuoresiirrosta tuli nega, ekasta passista keskenmeno ja tämä viimeisin pas taas biokemiallinen raskaus. Pakkasessa on vielä kaksi alkiota, ja toivon mukaan seuraavasta kierrosta päästäisiin taas yrittämään.Eli yhteenvetona voin sanoa, että vaikka endo olisi vaikea ja luomuraskautuminen vaikeaa, niin hoidoilla kuitenkin suurin osa onnistuu tulemaan raskaaksi. Vaikka se voi olla pitkä tie... Mutta toisaalta ei endo kokonaan koskaan poissulje luomuraskauttakaan (jos vain munasarjat ovat tallella).Olit kirjoittanut myös tuonne sekundääristen puolelle. Sekundäärisesti lapsettomia ovat ne joilla on jo lapsi (on se sitten luomu- tai hoitoalkuinen) ja joilla toisen tai kolmannen jne lapsen saamiseen tarvitaan hoitoja avuksi. Eli raskauksia ei lasketa. Mutta varmastikaan kirjoituksesi ei siellä ketään haittaa ja olithan sinnekin saanut jo yhden vastauksen!Tsemppiä raskausyritykseen! Endometrioosiyhdistyksen sivuilta löytyy myös paljon tietoa.WAW

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Täällä yksi kohtalotoveri ilmoittautuu! Kirjoittelen tuolla ensikoiden pinossa, jos haluat kurkata sinne.Minulla tosin on vaikea-asteisen endometrioosin dg ja sitä myöden mutkikas hoitotaival. Endon diagnoosin sain 2.5 vuotta sitten ja vuosi sitten diagnoosi tarkentui vaikea-asteiseksi endometrioosiksi, kun lääkäri peruutti leikkausvalmistelujen yhteydessä laparoskopia-ajan ja sovittiin, että laparotomian sijasta lähdetään ivf-hoitoihin.Meillä hoidot eivät ole vielä tuottaneet tulosta, takana 2 ivf:ää ja 1 pas. Uusi pakastealkoiden siirto on suunnittelilla marraskuulle. Hoitojen välissä minulla on ollut käytössä jarrupiikkihoito, joilla endometrioosia on hoidettu poispäin, eli käytännössä minulla on ollut vaihdevuodet ja niihin hormonikorvaus hoito. Niillä on saatu kipuja hillityjä ja uusia voimia hoitojen läpiviemiseen.Kaikilla endometrioosia sairastavilla ei ole ihan näin rankat hoidot, joten älä säikähdä. Jos endometrioosi ei ole kovin vaikea-asteinen, on raskaaksi tulo mahdollisuudet hyvät, eivätkä ne ole mahdottomat tämmöisellä vaikeallakaan tapauksella. Kurjinta on hoitojen epäonnistumiset ja niihin liittyvät kivuliaat kuukautiset. Kovasti tsemppiä taistella sairautesi kanssa ja onnea raskautumistoiveillesi.Millainen endometrioosisi tilanne on ja onko teille suunniteltu jotakin hoitoja?Vastaan mielelläni kysymyksiisi, jos tiedän jotakin aiheesta ja jos haluat jotakin erityistä kysyä. Kannattaa kurkata myös endometrioosiyhdistyksen sivuille.nella

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat