Vierailija

omassa kopissani ei ole minkäänlaista ilmastointia eikä ikkunoita, lämpömittari näyttää +30 ja puseron selkämys on hikinen. Pomolle huomautin mutta hän sanoi ettei mitään laissa säädettyjä lämpötilarajoja ole ja näille olosuhteille ei helteen vuoksi nyt voi mitään. SAAKO tällaisissa olosuhteissa edes työskennellä? meinaan oikeesti pyörtyä!

Kommentit (4)

Työskentely kuumassaKesähelteillä kuumuus kiusaa monia työssä. Joissakin työssä altistutaan kuumuudelle ympäri vuoden. Työntekijöiden suojaamiseksi liialliselta lämmöltä työnantajan on ryhdyttävä toimenpiteisiin esimerkiksi tehostettamalla ilmanvaihtoa tai lyhentämällä altistumisaikaa.Työnantajan velvollisuutena on teknisin toimenpitein huolehtia siitä, että lämpötila työpaikalla pysyy alle +28 °C, kun ulkoilman lämpötila on alle +25 °C. Jos työpaikan ilman lämpötila teknisistä toimenpiteistä huolimatta helteen vuoksi ylittää +28 °C, on työtä ryhdyttävä keventämään lyhentämällä työntekijöiden altistumisaikaa kuumuudelle. Altistumisajoiksi ovat kevyissä ja keskiraskaissa, pakkotahtisissa töissä vakiintuneet 50 min tunnin aikana alle +33 °C:een lämpötilassa ja 45 min tunnin aikana yli +33 °C:een lämpötilassa. Työtä siis tauotetaan 10 - 15 min tuntia kohden. Tätä suuremmissa lämpötiloissa ja raskaissa ruumiillisissa töissä on ryhdyttävä erityisiin suojelutoimiin. Niitä ovat työntekijän lämpösairausriskin selvittäminen, erityisen suojavarustuksen käyttäminen ja usein toistuva työn tauottaminen. Ensisijaisia ovat tietenkin ilmanvaihtoon ja lämpölähteiden eristämiseen liittyvät tekniset ratkaisut.Työntekijä voi itse vähentää lämpörasitusta valitsemalla työhön sopivan kevyen ja väljän vaatetuksen. Tärkeää on huolehtia elimistön neste- ja suolatasapainosta. Jos nestevajetta ei korvata, sisäelinten lämpötila nousee ja elimistön kuivuminen kuormittaa verenkiertoa. Ilman suojatoimia kuumatyöstä saattaa seurata lämpökouristuksia, lämpöpyörtyminen ja jopa lämpöhalvaus.

tarkenee, on jopa hieman vilpoisen oloista. Ihanaa tuo ilmastointi.

Hanki fiirman laskuun tuuletin, tai pidä ne tauot josta tuossa aikaisemmin jo mainittiin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kymin UPM10 tehtaal kones VAAN reilu +35'C ja se kone on paikallaa/tyhjäkäynnil ajellu et imekääsiitä!Taidan ajaa 40'C+ kuumaks ja lähtee kotia ku ei pelaa vesihuolto, polttoaine, eikä ETENKÄÄN JÄÄHDYTYSLAITTET!!! alkaa tajulähtee kohta...

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat