Vierailija

Mitä hyvää kapitalismi on tuonut??paljon pahaa se on ainakin tuonut. Ylistressaantuneita, liikalihavia, syömishäiriöisiä ihmisiä.. Hirveästi eriarvoisuutta. Syrjäytyneitä. ym ym ym...

Kommentit (11)

kuin Suomessa oli sanotaan 70-luvulla toimi kohtuullisesti (sitähän se oli, vaikka yritystoimintaakin sallittiin). Mutta ei onnistuisi enää täälläkään.Kapitalismiakin voi hallita jollain tavoi, kuten useimmissa EU-maissa. USA ja VIro on esimekrkkejä aika hallitsemattomasta kapitalismista. Islantilaiset oli muuten vaan tyhmiä ja massahurmoksessa.

Mutta eihän se sosialismi siellä kunnolla toiminutkaan. Eipä taida olla demokraattista valtiota, jossa sosialismi olisi.Mutta todella huono se on tämä kapitalismikin.. Olisihan ne asiat paljon paremmin, jos sosialismi toimisi, myöskin demokraattisessa valtiossa.jotain vaihtoehtoa tälle kapitalistiselle yhteiskunnalle on kehitettävä..ap

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kiinassa on ollut sosialistinen järjestelmä viitisenkymmentä vuotta. lihavia ei ole kuin johtajat. Sama Kuubassa. Joissain Afrikan maissakin oli omintakeinen sosialismi. Hienosti menee edelleen.Vai mikä se vaihtoehto oli?

Kommunistivaltio se ei ole ollut enää muutamaan kymmeneen vuoteen. Ovat ymmärtäneet mistä sitä rahaa ja hyvinvointia tulee.Sosialismilla ei tule kuin tuulenhuuhtoma perse, diktatuuria ja kurjuutta.

+ Kaupasta saa ostaa tavaroita. AP lienee sen verran nuori, että ei ikinä käynyt Neuvostoliitossa. Se oli kyllä kolkkoa, kun kaupassa ei ollut yhtään mitään ja ihmiset jonottivat tuntitolkulla, että saisi edes leipää perheelleen.+ Ihmisillä on mahdollisuus vaurastua omalla työnteollaan. Voit itse vaikuttaa siihen missä asut, onko teillä autoa, mitä vaatteita lapsilla on jne. Sosialistisessa järjestelmässä jaettiin niukkuutta, joten autoa saatoit joutua odottamaan vuosikausia.+ Demokratia. Useimmiten sosialismiin tuntuu yhdistyvän epädemokraattisuus. Tai siis toisinpäin: kerropa ap esimerkki demokraattisesta valtiosta, jossa on sosialismi.

missään ei tällä hetkellä yritetä saavuttaa sosialistista järjestelmää. nykyisin sosialistiset puolueet eivät oikeastaan ole sosialismin asialla, vaan sen kannalla, että vapaita markkinoita ja globalismia on jollain lailla suitsittava että markkinoiden toimintaan voitaisiin liittää myös ns. sosiaalinen ulottuvuus.sen sijaan puhtaaseen kapitalismiin eli säätelemättömiin markkinoihin uskotaan edelleen ja parhaillaan hyviä tuloksia tästä nähdään amerikassa.puhdas sosialismi esim kommunismi on jo hylätty, mutta puhdas kapitalismi on edelleen ihmiskunnan riesana. Totuus ja tasapaino löytyy niiden keskeltä.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat