Vierailija

Kaikki on siis tämän kuun kotona, lapset 5 ja 7 vuotiaat.

Kommentit (18)

En ole niin kovin tarkkaan ajatellut. Ja sitten riippuu siitäkin onko kaapeissa MITÄÄN vai pitääkö ostaa esim. mausteetkin. Ja onko omaa kasvimaata tai sienimetsää vieressä.

kaurapuuroa aamupalaksi ja iltapalaksi -> kalliit murot pois (mitä ainakin lapset söisivät jatkuvasti), edullista kalaa (tai ehkä on kalastavia tuttuja joilta voisi saada?), pari pakettia jauhelihaa/viikko, makarooneja, halpaa siivumakkaraa, vain edullisia kasviksia ja hedelmiä(meillä omasta maasta aika paljon), tehkää marjankeruureissu johonkin! broilerin koivista keittoa ja muuta broiler ruokaa -> edullista!

kalliit lihat pois, tai ostakaa vain harvoin.

leipokaa sämpylöitä ja perusvaaleaa leipää kotona, samoin pullataikinan tekee nopeasti itse...tässä muutamia vinkkejä... toki jos halpis siivumakkara ei maistu niin eihän sille sitten mitään voi. kyllä meilläkin ostetaan parempaakin, mutta ei niin usein. silloin se sitten tuntuukin " juhlallisemmalta" kun ostetaan harvoin. =)3

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Välillä teemme säästökuureja emmekä osta mitään turhaa. Toisinaan taas on kiva ostaa mitä haluaa ja silloin voi mennä vaikka 300 euroa viikossa.Meillä juovat vain lapset maitoa eivätkä hekään juo koko aikaa pelkkää maitoa vaan vesikin kelpaa. Leivon, emme käytä eineksiä, ostamme vain juustoa tai kinkkua leivän päälle, pidämme puuroista.Vinkkejä:

1. Käytän aina broilerin koipia muihinkin broileriruokiin enkä osta fileitä. Paistan ensin lihat uunissa, sitten pilkon.

2. Ostamme lohen kokonaisena kun sitä on halvalla, pilkomme ja pakastamme sopivan kokoisiksi annoksiksi.

3. Kun jauhelihaa on halvalla, ostamme useampia pakkauksia pakkaseen.

4. Tonnikalasta saa tehtyä hyvää tonnikala-peruna-munamaito-vuokaa ja muitakin edullisia ruokia

5. Mieheni käy työmatkalla Virossa ja tuo aina tullessaan kylmälaukussa edullisia makkaroita, juustoja, lihoja ym.

6. Lidlissä on tosi edulliset hedelmät ja kasviksetKertokaa lisää säästövinkkejä. Minäkin kerron vielä jos tulee mieleen.

meillä kanssa 5 ja 7 vuoden ikäiset. Toinen menee kyllä ensi viikolla kouluun ja toinen eskariin että siellä tosiaan saavat syödä yhden lämpimän aterian. Meillä syödään tosi usein puuroja ja omatekemiä sämpylöitä. Ja siis oikeasti yritän säästää ruokamenoissa jotka joskus nousevat kohtuuttomiksi jos ei pinnistele. Tuohon rahasummaan kyllä kuuluu jo pesuaineita ja vessapaperitkin:)

saan kaikki lihatuotteet melkein ilmaiseksi, loppukuun lihaan menisi yht ehkä 5 euroa, maidot maksaisi noin 20 euroa, perunat pari euroa ja kasviksiin ja hedelmiin loput.

Minä en edelleenkään ymmärrä miten kaksi aikuista ja vähintään kaksi lasta ruokitaan täysipainoisesti sanotaan nyt edes 50 eurolla viikossa. Mitä ihmettä te syötte? Ei mekään minun mielestäni mitenkään " mässäillä" , mutta kyllä tuota rahaa vaan kuluu...2

meillä riittäisi tuo summa ihan hyvin ruokaan, tekisihän esim 150¿ jo 50¿ per viikko loppukuuksi! sillä saa jo perusjuttuja ihan kivasti ruuanlaittoon! kun itse laittaa! ja jos rahaa on kerran vähän niin silloinhan on pakko hieman katsoa mitä ostaa ja mihin ei kannata ollenkaan tuhlata! säästäväisesti kun ostaa niin pärjää hyvin paljon pienemmälläkin summalla!

minusta 100¿ per viikko on melko reilusti 4 hengen perheeltä.... riippuu tietty tottumuksesta..

Se saa riittää.Leipä tehään mahollisimman usein itte. Puuro hyvä, samaten kiisselit.Jos 2 ruokaa niin isot satsit vaikka pottua keität joista riittää seuraavallekin ruualle paistinperunaa ja seuraavalle päivälle sitten vielä voi väkästä liha-perunalaatikko/pyttipannua?Keittoja on hyvä tehä. Hernepussi maksaa vajaan euron ja siitä tekee monta annosta. Pakkaseenkin voi laittaa jämät.

Kaali ei paljoa maksa ja isosta kaalista tekee kääryleitä ja sisuksesta padan.Kauppaan mennään mieluiten kauppalapun kanssa ja mahdollisimman harvoin ja ostetaan usean päivän ostokset.Meillä 4 henkinen perhe koittaa elää näin mahollisimman monipuolisesti.

Me ei pystytä säästämään muulla tavalla kun juuri puuroillallisilla ja omatekemillä sämpylöillä aamupalalla. Jauheliha- ja makarooniruokaa, suuri määrä (siis ainakin kahdeksi päiväksi) makkara- kesä- tai kalakeittoa (kalakeitto seidistä), mutta lisänä voi sitten olla salaattia ja näkkäriä. Jälkkäreiksi, tai makeanhimoon voi tehdä piimä- tai tiikerikakun....Tuntuu siltä että vaivaa täytyy nähdä jos säästää haluaa, ja viettää enemmän aikaa hellan ääressä.

saan kaikki lihatuotteet melkein ilmaiseksi, loppukuun lihaan menisi yht ehkä 5 euroa, maidot maksaisi noin 20 euroa, perunat pari euroa ja kasviksiin ja hedelmiin loput.

Kuinka paljon te oikein kulutatte rahaa ruokaan?! Meillä on nytkin loppukuuksi n. 40euroa (3 henkilöä) ja se on normaali summa!Mutta toki meillä mies syö töissä yhden aterian arkipäivänä, ehkä se sitten vaikuttaa niin paljon...

Voisitteko ystävällisesti antaa hiukan vinkkejä, te joilla rahaa ruokaan menee vähän.Me emme saa mitään ilmaiseksi, kaikki maidot, lihat ja kasvikset on ostettava ihan kaupasta. Miten ruokamenot saa siis noin uskomattoman pieneiksi? Jos nyt edes alle sataseen viikossa pääsisi...Haluan syödä mahani täyteen. Haluan syödä aamupalan, välipalan, iltapalan ja 1-2 lämmintä ateriaa ihan joka päivä. Aamuisin meillä juodaan kahvia, illalla usein teetä.Vinkkejä siis kiitos!

Meillä menee noin sata euroa viikossa ruokaan. Jonkin verran halvemmallakin varmaan pääsisi, jos oikein yrittäisi. Meillä menee lähes 20 euroa viikossa pelkkään maitoon. Tosin meillä on kolme lasta. Miten jollakin voi riittää alle 100 euroa loppukuuksi? Antakaa nyt vinkkejä.2

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat